Umflarea mâinilor si picioarelor în timpul sarcinii

Umflarea în timpul sarciniiUmflarea în timpul sarcinii – un fenomen foarte comun. Umflarea apare din sânge suplimentar ce apare la femei în timpul sarcinii. Creșterea uterului exercită o presiune asupra venelor pelviene si vena mare în partea dreaptă a corpului, care primesc sânge de la partea inferioară a corpului.

Prin urmare, circulația sanguină încetinește, presiunea sângelui prinsă în capcană contribuie la retenția apei în organism de la picioare și glezne. Uneori la femeile gravide există un exces de apă care se acumulează în umflare.

Distinge 4 etape de dezvoltare de edem in timpul sarcinii:

 1. Umflarea tălpii și merișorului (edem la nivelul picioarelor);
 2. Umflarea membrelor inferioare, regiunea abdomenului și lombo-sacrală inferioară;
 3. Adaosul de umflare pe mâini, față aspect pastosion „umflătura”;
 4. Umflarea generală.

Cum de aflat dacă ai umflarea:

 • Pantofii preferați cu disperare string?
 • Inelul de logodnă strânge degetul?
 • Ai început să câștige în greutate peste normă (mai mult de 300 g pe săptămână)?

Încercați să apeși cu degetul pe piele, în cazul în care pielea rapid sa stabilizat, atunci totul este în regulă, dar dacă a rămas gropiță, este probabil ca e umflare.

În cazul în care numai picioarele se umflă (picior si glezna), atunci este firesc. De obicei, lipsa de lichid și setea constantă se produce din cauza nevoilor crescute ale organismului. Ele apar seara și independent trec dimineața.

Cu toate acestea, în cazul în care umflarea degetelor au alăturat, umflarea picioarelor devin permanente (pantofii devin strimți), se urmărește umflarea feței, astfel de umflări pot fi simptome de o complicație foarte gravă a sarcinii – preeclampsie (toxemia de întârziere).

Există patru etape de severitate de preeclampsie târzie

 1. Primul grad de preeclampsie – „gestotsionnye umflare” plângeri de oboseală, stare generală de rău, semne: umflarea sau creșterea în greutate anormală;
 2. Al doilea grad de preeclampsie – nefropatia gravidelor (proteine ​​in urina + presiune+ umflare). În cazul în care prezența de toate cele trei simptom – este o amenințare la adresa sănătății. Dacă nu – vindecarea simptomatică;
 3. Gradul al treilea de preeclampsie – eclampsie – nefropatie + creierul si semne ale bolii de la fundului de ochi;
 4. La al patrulea grad de preeclampsie – crampe. Prefigurează în primul rând o tranziție într-un grad mult mai periculos de preeclampsie târzie și „îmbătrânire” a placentei și sufocarea fătului.

Apariția edemelor de la 20 săptămâni, desigur, ar trebui să alerteze femeia însărcinată și medicul ei. Această femeie are nevoie de un studiu pentru a determina cauza de edem, dar ține cont de faptul că nu toate umflăturile, remarcate în timpul sarcinii sunt asociate cu preeclampsie.

Edem în etapele ulterioare ale sarcinii pot apărea ca urmare a încălcării de fluxul de urina din cauza compresiei a ureterelor uterul mărit.

În cazul în care nu se iau măsuri, umflarea se poate răspândi la întregul corp. Desigur, umflarea vizuală va observa nu numai medicul dumneavoastră, dar și tu singur. Dar există, de asemenea și edeme ascunse, sau retenția de lichide în organism, care nu sunt evidente. Ele pot fi suspectate numai în cazul în care viitoarea mămică se urmărește o mare sau creșterea in greutate inegală.

Cel mai adesea umflăturile la femeile gravide sănătoase ne având cardiovasculare sau boli renale, apar in a doua jumătate a sarcinii.

De obicei, la început picioarele umflate, și apoi pot fi adăugate umflarea mâinilor, abdomen si fata. Acesta este deosebit de supărător pentru femeile însărcinate. Doar pe fața cel mai puternic se umfle pleoapele. Acest lucru se datorează caracteristicilor anatomice în acea zona. Acolo e răspândit fibra vrac, care e ca un burete, gata de a reține lichidul.

Dimineață, umflarea picioarelor mai puțin sunt vizibile, deoarece noaptea lichidul este distribuit uniform pe tot corpul. Dar după-amiaza, atunci când petreci mai mult timp pe picioare, lichidul se duce în jos, acumulînduse în special în glezne, la picioare pe partea din spate, pe gambe.

Cum sa scapi de umflare în timpul sarcinii?

 • Încercați mai mult să vă mișcați (stil de viață sedentar este contraindicat la edem);
 • În fiecare zi, culcațivă pe 15 minute în zi cu picioarele ridicate;
 • Masaj la picioare: se poate face cu un burete de corp;
 • Baie cu sare de mare. Temperatura apei de 30-35 °C;
 • Nu limita aportul de lichide. În cazul în care organismul nu primește suficient lichid, acesta tinde să-l păstreze. Aveți nevoie pentru a bea până la 3 litri pe zi;
 • Exerciții in mod regulat. Fă gimnastică;
 • Evitați să luați alimente bogate in sodiu (măsline, nuci sărate);
 • Limitarea utilizării de sare (până la 1-1,5 grame pe zi), în cazuri severe treci la dieta fără sare. Și, de asemenea, exclude condimente, preparate condimentate, alimentele afumate care provoacă foame si inhiba retragerea de fluid din organism;
 • Nu abuza băuturile dulci și acidulate care împiedică retragerea de fluid din organism;
 • Îmbracă dimineața ștrampi cu o talie înaltă, înainte de a ieși din pat. Astfel, sângele nu va stagna în glezna;
 • Încearcă să fii mai puțin în locuri calde;
 • Folosește gel de la umflarea.

Remedii naturiste pentru umflaturi

În acord cu medical se poate folosi următoarele remedii populare:

1. Frunze de mesteacăn alb, în formă de infuzie bea pentru dificultăți la urinare (cu hipertrofie de prostată), ca un diuretic pentru edem, și mai multe afecțiuni.

Infuzie: 1-2 linguri de frunze insista 1-2 ore in 1/2 litre de apa clocotita si se bea 1/2-2/3 pahar de infuzie de 3-5 ori pe zi, de preferință înainte de mese.

2. Pătrunjel de grădină (uneori rădăcini), sub formă de pulbere sau tinctura, administrat oral, cu inflamație a prostatei, ca un diuretic în hidropizie, edem de origine cardiace și renale. Pulberea de a lua 0,5-1,0 g de 3-5 ori pe zi, înainte de mese cu apă fiartă caldă. Infuzie din rădăcini sau fructe: 1 lingură prime se insista 8-10 ore în 2 pahare de apă fierbinte și bea cu lingura în timpul zilei.

3. Frunze de mure (abalone urs) într-o tinctura luate pe cale orală ca un antiseptic, dezinfectant și diuretic pentru inflamație a vezicii urinare și rinichilor, cistita cronica, pietre în ele, edem.

Infuzie: o lingură frunze se insista 2 ore într-un pahar de apă clocotită și bea câte o lingură de infuzie de 3-4 ori pe zi, înainte de mese. În unele cazuri atunci când se administrează este o senzație de greață și chiar vărsături.

4. Mătase de porumb sub forma de tinctura cu miere se administrează pe cale orală pentru edem de origine cardiace ca diuretic activ.

Infuzie: 1-2 linguri se insista 2-3 ore într -un pahar cu apă clocotită. Filtrați se adaugă 1-2 linguri de miere, se amestecă și se iau 1-3 linguri de infuzie dulce peste 2-3 ore.

5. Planta crețușca într-o tinctura se administrează pe cale orală, cu edem ca un diuretic puternic.

 Infuzie: 1-2 linguri de planta insista 2 ore în 2 pahare de apa clocotita si se bea câte 1/2 pahare de infuzie calda de 3 ori pe zi, înainte de mese.

6. Iarbă ortosifona (ceai de rinichi), sub forma de tinctura, administrat oral, cu edeme de orice origine, ca un diuretic . Infuzie: 1-2 lingurițe de plantă se insista 2 ore în 2 pahare de apă clocotită și se bea 1/2 pahare de infuzie călduța de 3-4 ori pe zi înainte de mese.

7. Iarbă și rădăcini de scai albastru (tăvălici,rostogol) într-o tinctura luate pe cale orală ca un diuretic pentru edem, hidropizie, și mai multe alte boli.

Infuzie: o lingura prime se insista 2-3 ore într-un pahar de apă clocotită și să ia 2-3 linguri de infuzie de 3-5 ori pe zi, înainte de mese.

8. Frunze și rădăcini hasmațuchi de pădure într-o tinctura se administrează pe cale orală, cu edem de diferite origini și boli ale tractului gastro-intestinal.

Infuzie: 2-3 linguri prime se insista 2 ore în 0,5 litri de apa clocotita si se bea 1/2 pahare de infuzie călduța de 3-5 ori pe zi, înainte de mese.

La medic pentru a fi sigur!

Inflamații, în special în cazul în care au apărut înainte de 20 de săptămâni de sarcină, poate fi o manifestare a unei boli latente. Se întâmplă ca sarcina devine o detectare a bolii, ca urmare a greutății crescute pe organul bolnav.

Anume în acest sens, cu edem, în primele stadii în timpul sarcinii trebuie să fie examinate cu atenție pentru a verifica rinichii, inima. Umflarea picioarelor pot fi asociate cu varice ale membrelor inferioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu