Cum Sa Scapi De Tartru

Piatra-dentaraTartru este un rezultat al dinților neîngrijite, formânduse din reziduurile alimentare, microbiană și mucus.

Placă subțire, care este format din aceste „părți” poate fi înlăturat în totalitate de un răspuns în timp util, cu toate acestea, în cazul în care acesta rămâne pe dinți pentru o perioadă lungă de timp (pentru mai mult de șase luni), apoi încetul cu încetul și, treptat, devine mai puternic și dur, transforminduse în tartru și de a scăpa este problematic.

Se pare ca în cazul în care avem informații că dinții să fie curățați în mod regulat, mulți spală dinții de două ori pe zi, dimineața și seara, cu toate acestea, tartru se formează în aceeași măsură pe dinți la punctele de gura, care greu e accesibil.

Semne de tartru

Dintre cele mai comune și populare locul acumulării de placi – suprafețele laterale ale molarilor si dinții din fata sunt plasate pe maxilarul inferior. De fapt, pe suprafața dintelui există dificultăți mari pentru auto-curățare, care se realizează in timpul mestecării. Pe aceste locuri prea adesea trecute cu vederea la periaj.

Mulți cred că de tartru pot fi eliminate doar în clinica dentara, dar puteți încerca să faceți si singuri. Informații cu privire la modul de a elimina tartara la domiciliu va fi util, spunem la cei care au grija de starea dinților și cavității orale. Pentru a determina dacă la o persoana are tartru, putem individual. Vizual, puteți vedea aspectul de placa de deasupra gingiilor, elementar uitindune în oglindă. Alături de această opțiune acumulări de tartru de sub gingii în sine nu este ușor de stabilit, va dezvălui un dentist.

Piatra de dinți poate da naștere la un lanț de alte nuanțe enervante, de aceia e de dorit să-l scoatem, inclusive si acasă singur. Semne ale prezenței tartrului este sângerarea gingiilor, e posibil apariția și evoluția bolii lor, respirația urat mirositoare din gura. Piatra de dinți poate fi văzuta atunci daca sa format deasupra gingiilor: între dinți, se formează un strat solid de culoare alb gălbuie.

Tătară sub linia gingiei – de multe ori are o nuanță maro, iar în cazuri extreme – o culoare verzuie, iar dinții devin liberi și posibil alte afecțiuni foarte enervante, de aceia sa scapi de ea la domiciliu este atât de important.

În stomatologie disting o serie de metode pentru a elimina placa la om. Totuși noua mii interesant prima metoda de eliminare in condiții casnice. Observam mai întâi că experții spun ca e imposibil de a elimina complet tartrul singuri.

Într-o anumită măsură, este posibil să fii de acord cu faptul că, de fapt, în scopul de a elimina placa in întregime e necesar de adresat la dentist. Cu toate acestea, există o serie de abordări pentru elimenarea tartrului in prima etapa de acumulare. În afara de aceasta, aceste sfaturi pot veni in ajutor, cel puțin atunci când curatarea dinților lor din sedimente și nu pentru a permite procesul de a deveni o gluma.

Eliminarea tartrului in condiții casnice

  • Metoda din lămâie și ridiche.

În cazul în care placa dentara nu a devenit tare poate ajuta metoda pe baza de suc de lămâie și ridiche neagră. Se amestecă împreună, si se mănânce înainte de a merge la culcare.

  • Un decoct (supa ) de nuc.

Un decoct de nuc: 35 g coaja de ramuri de nuc, se toarnă un pahar de apă, se fierbe timp de un sfert de oră. Pentru aplicații ai nevoie de o periuță de dinți cu care să se spele pe dinți si folosiți bulionul dat. Se scufunda periuța in bulion si se spală dinții timp de 5 minute de trei ori pe zi.

Profilactica este metoda de a preveni apariția plăcii dentare si formarea tartrului. Doar interferează cu problema care împiedică apariția unei situații, în care auto-îndepărtarea tartrului la domiciliu va fi imposibila.

Profilactica conține corect sistematică periajul folosind pasta de dinți speciala. O atenție deosebită are periuța de dinți in alegerea ei periodic cumpăram una noua. Sfătuim să utilizați clătirile speciale pentru gura după curatarea dinților.

Folosirea scobitorilor nu este adesea recomandat. Pentru a avea o cavitate bucala într-o stare bună de sănătate, tartru trebuie îndepărtate de două ori pe an. Pentru nimic in lume stăruința samavolnica pentru a elimina tartrul nu este necesar să se utilizeze obiecte metalice, așa veți deteriora smaltul dinților.

  • Eliminarea tartrului cu miere.

Nu permite principal sa se formeze placa dentara va va ajuta clătirea gurii, dizolvam în apă călduță miere în raport de 1:1 seara înainte de a merge la culcare în fiecare zi.

  • Mijloace de coada-calului.

Pentru cei care în mod regulat se observa repetarea formarii tartrului, e va fi util așa metoda: e nevoie de 3 linguri de coada-calului se toarnă 1 cană cu apă clocotită, se insista într-un termos pentru o oră. Apoi se scurge. Ia ½ de dimineață, și pe altă parte – seara.

  • Colecția de fasole si rădăcina de brusture.

Se toarnă un pahar de apă clocotită o lingura de colectare de proporții egale de fasole frunze, rădăcina de brusture. Învelim bine vasul, se lasă sa stea timp de douăsprezece ore. O strecuram si o împărțită în trei părți egale. Bem pe tot parcursul zilei.

Acordați atenția că, dacă ați observat deja în stare solidă a plăcii dentare, atunci toate metodele scrise mai sus poporului de mai sus vor fi cu siguranță în zadar și fara rost. În acest caz, tartrul va elimina doar dentistul, deoarece sfătuim să vizitezi un cabinet stomatologic.

Odată placa este eliminat, se poate începe în siguranță utilizarea acestor metode, pentru a evita depozitele secundare, care, în cazul ignorând recomandările, repetați din nou peste șase luni sau un an.

Un dentist expert va îndepărta placa, folosind un gel special pentru ameliorarea durerii, pentru a nu simțiți disconfort și durere în timpul operației. Procedura de înaltă calitate pentru a elimina piatra rulează sigur, rapid, si fara durere. Dacă mai departe utilizam moduri populare, atunci putem uita de inspecție de rutină pentru o lungă perioadă de timp și plăcerea de la un zâmbet frumos, înainte de următoarea vizită la dentist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu