Cum sa Scapi de Paduchi

După vorbele mai multor oameni, păduchii, anoplurele (anoplura) – asta sunt condițiile de trai defavorizate, antisanitariala, se poate in si in zilele noastre numai în cele mai rare cazuri. Rețineți că acest punct de vedere este incorectă, deoarece păduchii pot săi anine si persoane destul de bogate și ordonate.

Pediculoza sau păduchii – nu este o boală rară, care afectează atât copiii, cât și adulții. Este în general acceptat, că boala păduchilor de cap apare în zonele cu dezastre sociale și naturale. În multe cazuri, păduchii apar la rezidenții cu venituri mici atunci când regulile de bază de igienă personală nu sunt respectate. Cu toate acestea, nimeni nu este imun la infecția cu pediculoză.

Cum sa scapi de paduchi

Păduchii au capacitatea de a se mișca. Drept urmare, atunci când ești în contact cu o persoană care are păduchi, este destul de evident, că timp de la paisprezece până la douăzeci și unu de zile vei fi și „stăpânul” lor.

Ce sunt si cum arată Păduchii?

Păduchii – sunt mici paraziți care sug sânge de om, este hrana pentru ei. Deoarece păduchi poate să prindă rădăcini în fiecare dintre noi. Păduchii se înmulțesc cu ajutorul ouălor, depunându-le în locațiile lor, care, în condiții adecvate, devin insecte adulte cu drepturi depline în trei, opt zile.

Aceste insecte au lungimea corpului de (1,5-4,2 mm) si o culoare gri-albicioasă-maronie. Au corpul mic si alungit cat un bob de nisip, forma simetrică, capul ingust, iar picioarele puternice și scurte înzestrate cu clești cu care se prinde de părul gazdei. Păduchii nu transmit nici o boală și nu reprezintă o problem mare de sănătate.

Sunt câteva perechi de păduchi, printre care trei specii pot sa paraziteze pe corpul uman:

 • Păduchi de cap (Pediculus humanus capitis).
 • Păduchi pubian, locul intim (Phtyrus pubis).
 • Păduchi de haine, corp (Pediculus humanus corporis).

Păduchi trăiesc:

 1. Pe baza numelui, puteți ghici că păduchele se găsește pe părului capului uman. Citeşte ş: Caderea Parului — Tratament Naturist.
 2. Pubian, in locul intim, păduchi pubieni poate să prindă rădăcini în alte părți ale parului, mai ales în văile sub brațe, sprâncene, gene, mustata, barba, piept.
 3. Epidemia păduchilor se simt complet confortabil în haina unei persoană, de contact de scurtă durată limitată cu corpul uman atunci când este infectat haina cu păduchi.

Infectarea în masă a persoanelor cu păduchi s-au întâmplat în timp de război, foamete, atunci când oamenii nu au avut niciodată ocazia de a monitoriza salubritate. Timp de mulți ani, se determina diferite remedii populare de scăpare de păduchi, multe dintre care sunt remarcați schimbări radicale.

De exemplu, în scopul de a scăpa de păduchi, oamenii de multe ori pur si simplu taie tot parul de pe corp, prelucrate locurile diferite produse corozive (chimice). Cele mai răspândite metode populare a fost kerosena. Dar remedii populare pentru a scăpa de paraziți nu se limitează la aceasta.

Pediculoză – Cauze

Parazitarea cu păduchele capului se face prin contact direct cu părul și mai rar în mod indirect, prin folosirea de piepteni, perii, pălării, șepci, perne etc. Acești păduchi nu zboară, nu sar și nu folosesc alți vectori ca metodă de infestare.

Pediculoza corpului apare prin contactul corporal direct sau prin haine infestate, iar pediculoza pubiană prin contact fizic strâns, de obicei contact sexual și mai rar prin folosirea de prosoape.

Pediculoza apare la orice vârstă, mai frecvent la copii, tineri și la persoanele cu igienă precară. Păduchii nu supraviețuiesc departe de gazdă mai mult de 10 zile. Ouăle rezistă mai mult – aproximativ o lună de zile.

Pediculoză (infestarea cu păduchi) – Simptome

 • Zonele parazitate sunt intens pruriginoase (mănâncă foarte tare) și prezintă leziuni de grataj, zgârieturi, infecții secundare asociate, urticarie și, acolo unde este cazul, paraziți adulți și ouă atașate firelor de păr.
 • La nivelul pielii, în ariile afectate se observă hiperpigmentări, cicatrici liniare, zone lichenificate, zonele frecvent afectate fiind zona abdominală și axilară, unde cusăturile hainelor intră în contact cu tegumentul.
 • Pediculoza ciliară (prin afectarea genelor ochilor) se poate asocia cu conjunctivită, prurit al ochilor și iritație.
 • Pediculoza pubiană se observă sub forma unor pete brun-gri de 1-2 mm, în ariile păroase afectate, iar lindinile se găsesc atașate de firele de păr sub forma unor mici punți gri-albicioase. Ocazional, în pediculoza pubiană apar pete albăstrui, identificabile în partea inferioară a abdomenului, partea superioară a coapselor și fese. Citeşte ş: Cum sa scapi de Celulita. Uneori, leziunile sunt crustoase și mici pete de sânge pot apărea pe lenjeria intimă.

În lipsa unui tratament adecvat, pediculoza pubiană poate cauza complicaţii precum: apariţia unor furuncule în zona genitală, dar nu numai (ca urmare a infecţiei stafilococice survenite pe fondul leziunilor cauzate de scărpinat), impetigo (o afecţiune dermatologică de natură stafilococică sau streptococică), blefarită (inflamaţie a marginii pleoapelor) , conjunctivită (inflamaţia membranei conjunctive care căptuşeşte globul ocular şi pleoapele), keratită epitelială etc.

Cum sa scapi de Paduchi? Tratamentul Pediculozei

Pediculoză (infestarea cu păduchi)

Exista tratamente impotriva pediculozei. Este vorba de fapt despre:

 1. produse care se dau fara prescriptie medicala;
 2. remedii naturiste (nu sunt recomandate totusi pentru eliminarea paduchilor, in principal pentru ca s-ar putea sa nu fie la fel de eficiente ca medicamentele testate);
 3. medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.

De fapt, tratamentul pentru eliminarea paduchilor (indiferent de tipul acestora) implica trei pasi:

 • eliminarea parazitilor;
 • eliminarea larvelor (ouale);
 • decontaminarea zonelor afectate.

Se urmăresc două aspecte importante în tratamentul pediculozei: tratarea infecţiei curente şi prevenirea recontaminării.

În farmacii există produse care omoară parazitul. Ele trebuie aplicate conform recomandărilor, cel mai adesea pentru trei săptămâni. Pruritul poate persista pentru încă o săptămână după eradicarea păduchilor.

Cel mai popular produs in cazul pediculozei este samponul pediculicid. Dupa folosirea lui, parul nu trebuie spalat 2 zile. Pentru indepartarea oualor trebuie folosit un pieptene special. In farmacii exista si alte produse care omoara parazitul: solutie impotriva paduchilor, spray preventie impotriva paduchilor, emulsie spray impotriva paduchilor, lotiune tratament.

Sampon cu ulei de «Neem»

In ianuarie 2007, cercetatorii Egipteni au publicat rezultatele foarte promitatoare ale unui mic studiu clinic privind un remediu pentru paduchi.

Saizeci de copii, toti puternic infectati cu paduchi, au fost tratati cu sampon cu ulei de neem. Studiul a aratat ca, daca parul este spalat cu 20 – 30 ml de sampon neem, iar samponul este lasat in par cel putin 10 minute, atunci samponul neem este extrem de eficient impotriva paduchilor capului.

Nu au fost observate reactii adverse, cum ar fi iritatia pielii, senzatii de arsura sau pete rosii pe scalp, frunte sau gat, respectiv. Citeşte ş: Cum sa Scapi de Petele Pigmentare.

Pieptănarea cu pieptenele special pentru păduchi este îndeosebi importantă și trebuie efectuată cu mare atenție, pentru a îndepărta simultan păduchii eclozați ulterior. O altă metodă este un dispozitiv care folosește aer cald, controlat care deshidratează păduchii și ouăle lor. Aplicarea unui uscător de păr poate să nu aibă același efect.

Tratamentul pentru pediculoza se recomanda doar daca s-a pus un diagnostic, deoarece toate tratamentele au efecte adverse. Trebuie citite cu atentie instructiunile produsului antiparazitare. De asemenea, trebuie notata data cand s-a inceput tratamentul.

Remedii Populare si Tratament Naturist pentru Păduchi

Fie că este posibil cum să scapi de păduchi în condiții casnice? Da, este posibil. Într-un „silent” cazuri când este unde de a face rost pentru a cumpăra unguentul, puteți în întregime si de tot scăpa de păduchi cu metode populare cele mai blânde.

Mijloace pe baza de plante «Veratrum»

Exista remedii populare stabilite de scutire pe baza de plante pentru păduchi. Destul de bun în acest sens, rădăcina de Veratrum, pe baza cărora poți face ceaiuri de plante și unguente. Opriți alegerea dumneavoastră la cele mai accesibil din metodele de mai jos.

 1. Pentru a pregăti unguentul ar trebui să fie luate în aceeași proporție, rădăcina de Veratrum si frunze de rozmarin, amestec cu untura de porc într-un raport de 1:2. Foarte bine diminueze până la o stare brută sub formă de pulbere fină.
 2. Un alt unguent: Ia cinci grame de rădăcina de Veratrum și semințe de anason și se amestecă cu douăzeci și cinci de grame de unt topit. Din timp toate crude e necesar bine de măcinat pentru formarea praf mărunt. Apoi se amesteca cu ulei, de asemenea, foarte atent.
 3. Din rădăcina de Veratrum se poate prepara un decoct: la un litru de apă fierbinte e necesar de lua zece grame de rădăcina de Veratrum. Se fierbe timp de treizeci de minute.

Preparat prin metoda descrisă mai sus unguentul trebuie aplicat pe noapte pe cap sau zona pubiană afectat de păduchi. Bulionul înainte de culcare pentru a absorbi zonele păroase afectate de paraziți. Citeşte ş: Dureri de Cap Tratament Naturist.

În general, există un număr mare de medicamente sub formă de unguente și alte lucruri, care sunt destul de eficiente și învinge eficient problema. Pentru toate că, există un număr foarte mare de oameni care pentru orice motiv, preferă utilizarea de remedii populare, inclusiv pentru eliberarea de păduchi, în cazul în care dintr-o dată este necesar.

Nu vom argumenta că unul sau alt mod de mântuire din această problemă pentru un motiv oarecare nu este bun sau util. Onorarea punctelor de vedere și preferințele fiecărui individ, descrie câteva perechi de rețete pentru tratament.

Remediu cu usturoi

Compușii sulfuroși din componența usturoiului și mirosul intens al acestuia sunt foarte utili pentru a alunga păduchii.

Ingrediente: 8 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline.

Zdrobește cățeii de usturoi și amestecă-i cu uleiul de măsline până obții o pastă groasă. Aplică această pastă pe pielea capului (scalp) și las-o să acționeze timp de o oră. Clătește-te bine pe cap, aplică balsam și piaptănă-ți părul.

Aplică acest remediu de mai multe ori pe zi, pe tot parcursul săptămânii.

Frunze de nuc

Alte remedii naturale pe care le poti folosi impotriva paduchilor sunt infuzia concentrata de frunze de nuc, frunze de salcie, iedera sau o solutie obtinuta dintr-o frunza de pelin oparita in otet.

Oțet și kerosena

Merita atenție, următoarele sunt la fel de ușoare si radicale in remedii populare de eliberare de păduchi, care pot fi folosite într-o situație complet fără speranță sau au o lipsă de ameliorare.

Pentru bărbați și copii mici, desigur, poate fi mântuirea eliminarea absolută a părului acoperire pe cap, dar femeilor la așa metoda puține care pot so facă. Pentru ele este metoda personala au – colorare a părului. Potrivit experților, peroxid de hidrogen, care face parte din vopsea poate combate complet păduchi într-o perioadă scurtă de timp.

Bine ucide paraziții oțetul și kerosena, dar aceste instrumente nu se poate lupta efficient cu ouăle păduchilor. De asemenea, acestea pot fi afișate pe starea dezastruoasă a parului si a scalpului. La fel de clasic și foarte dăunătoare pentru păr reprezintă săpunul de gudron (un praf), care conține o cantitate mare de alcalii ucide insectele.

 • In cazul in care ai luat paduchi, nu te sfatuim sa apelezi la produsele chimice, din farmacii, pentru ca sunt si alte solutii mai putin toxice. Tine minte ca bunicii nostri se tratau cu gaz lampant, amestecau cantitati egale de apa si gaz cu 15 minute inainte de a se spala pe cap, iar a doua zi se pieptanau cu un pieptene special, foarte des.
 • Unul dintre cele mai cunoscute tratamente este cel cu otet. Inmoaie parul si scalpul in otet, iar apoi acopera-ti capul cu o casca de dus. Lasa otetul sa actioneze peste noapte, pentru ca in acest mod paduchii adulti vor fi sufocati, iar ouale erodate.

In afara de utilizarea metodelor e necesare pentru a pieptăna păduchi din păr cu o metoda mecanica, folosind o perie de par gros sau pieptene cu dinții deși.

Metode din ierburi «Delphínium»

Ne întoarcem la metodele naționale de eliberare de paraziți folosind remedii din plante. Bun pentru a utiliza în acest sens, iarba Delphínium: trebuie să luam in cantitate de zece grame, se toarnă un pahar de apa clocotita si se adăuga cinci grame de acid citric (chislota de lamiie). Mai departe amestecăm și se lasă să se infuzeze timp de șase ore. Componenta data îndeplinește prelucrarea zonelor afectate timp de zece zile.

Minta ca un remediu

Alungam păduchii cu ajutorul mentă. E necesar de luat două linguri de menta și un pahar de suc de rodie (granata). Se amestecă toate împreună, se stabilește pe aragaz și se fierbe timp de zece minute. După aceia se petrece frecarea în zona afectată.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos are o mireasmă plăcută ce neutralizează mirosul lăsat de oțetul alb, amplificând efectele benefice ale remediului de mai sus. Grație proprietăților sale antibacteriene, uleiul de nucă de cocos poate alunga păduchii și facilitează îndepărtarea lindinilor ce se lipesc de păr.

Freacă-ți scalpul cu puțin ulei de cocos și lasă acest produs să acționeze pentru 15 minute. După ce s-a scurs acest interval, piaptănă-ți părul cu un pieptene cu dinți rari.

Ulei esential de lavanda

O alta metoda este sa folosesti uleiuri esentiale, insa mare atentie pentru ca va trebui sa amesteci 15-20 de picaturi cu 60 ml ulei de masline. Uleiurile esentiale care pot omora paduchii sunt urmatoarele: arbore de ceai, levantica, neem, cuisoare, eucalipt, anason, scortisoara, cimbru rosu, menta sau nucsoara.

Dupa cum spuneam, amesteca uleiul esential cu cel de masline, aplica-l pe cap si lasa-l sa actioneze timp de 12 ore sau peste noapte. Bineinteles, dupa aceea este nevoie sa folosesti un pieptene pentru a scoate ouale si paduchii morti din par.

Cum sa scapi de păduchi de corp?

Aparte ar trebui să vorbim despre această formă de păduchi, ca Dulapuri, care trăiesc în obiecte, rochii . Acest articol de îmbrăcăminte ar trebui fiert cu atenție, sau cu abur. După aceasta se pun într-un loc unde vine lumina directă a soarelui și vânt. Este recomandat să păstrați hainele, astfel încât nu mai puțin de șapte zile, după care lucrurile sunt bine călcate, acordând o atenție aproape de locurile unde există cusături și falduri.

Ca in orice infecție, paraziți, tratamentul lor ar trebui să fie efectuată nu numai la persoane infectate de păduchi, dar, de asemenea, membri ai familiei sale. Ai nevoie de a examina cu atenție întregul corp, în special partea de par, pentru prezența insectelor sau urmele lor. Ar fi bine in defectarea păduchilor și de a trata mijloacele oamenilor, fără a ieși din casă, astfel încât să nu devină o sursă de infectare a altor persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu