Alimentatia in Timpul Sarcinii

Alimentatia la gravideAți ajuns la acest lucru pe cont propriu sau cineva a sugerat, și sunteți interesată, dacă este posibil să se aranjeze alimentatia în timpul sarcinii. În general, răspunsul este că da, în unele cazuri, chiar foarte necesar.

Dar, uneori si opuse: multor mame însărcinate orice evacuare este contraindicat. Deci, totul este individual. Dar dați să începem totul pe rând.

Norme și orientări pentru o alimentative sanatoasa la gravide

De fapt, alimentatia corecta ar trebui să le prescrie medicii. Și acest lucru se face de obicei greutate excesivă sau inegale în creștere, cu manifestări umflarea și alte preeclampsie. Dar de multe ori femeile însărcinate decid să organizeze o ușurare – ca profilaxie sau cu exces, din punctul lor de vedere, de greutate. Acest lucru, în principiu, este bine, decât luni mai târziu pentru a reveni la normal după naștere.

Dar trebuie să știți, că pentru a organiza o alimentative sanatoasa în timpul fertile puteți numai după 28 săptămâni de sarcină, atunci când toate organele majore și sisteme la copil este deja format. „Evacuarea” poate fi nu mai mult de o dată la 7-10 zile. Și, în orice caz, este necesar să vă consultați cu privire la o astfel de posibilitate pentru tine cea mai potrivită alimentatie.

În general, se recomandă să schimbați diferite alimente, oferind astfel o varietate de intrare (și nu de intrare) de lichide biologice.

Numai decât in aceasta zi conducetivă la această regula: toată porția de produse ar trebui să fie împărțite în 5-6 părți egale, care ar trebui să fie consumate la intervale regulate. Mesteca alimentele bine și negrabindute, încet: numai în acest fel va fi bine absorbită și aduce o mai mare saturație. De asemenea, în această zi ar trebui să bea cel puțin 2 litri de apă pură. Dacă va simțiți flămânda se recomandat să bea un pahar de iaurt degresat sau lapte bătut(chefir).

Se crede că zilele de post, cel mai bine este de a organiza în aceeași zi a săptămânii: așa organismul mai ușor să ia restricții alimentare în avans, din timp pregatinduse pentru curațire.

Variante de o alimentatie în timpul sarcinii

Există mai multe opțiuni diferite pentru descărcare în timpul sarcinii. Medicii sfătuiesc să alegeți o singură zi de post, fără a recurge la diete mai lungi.

Aceasta poate fi carnivora, chefir, lapte și alte zile de repaus alimentar. Dar cel mai util pentru femeile gravide sunt considerate fructe, legume si sucurile:

Zile de mere: dea lungul zilei, trebuie si aveți nevoie să mâncați 1,5-2 kg de mere în formă pură sau ca o salata cu adaos de ulei de măsline și suc de lămâie, de exemplu, precum verdeață sau țelină și pătrunjel. Puteți coace merele si se presoară cu scorțișoara, dar nu se îndulcesc.

Ziua pepene verde (harbuzul): 1.5 kg miez de pepene verde pe zi. Despre apa nu uitați.

Ziua de fructe: mere și pepene verde poate fi înlocuită și alte fructe – masa totală de 1,5 kg. Numai că nu trebuie să fie struguri și banane.

Zi de legume: puteți mânca în loc de fructe 1,5 kg de legume proaspete. Recomandat dovlecel, dovleac, castravete, puțin ulei vegetal sau smântână degresată de adaus nu este interzis.

Zi de suc: implică băuturi, nu alimente. Bea suc proaspăt stors din legume, fructe si fructe de pădure – 1 litru pe tot parcursul zilei.

Zi de compot: dacă nu e sezonul de sucuri proaspete, înlocuiți cu compotul. Se fierbe 1 kg de mere proaspete sau 100 grame de fructe uscate în 1,5 litri de apă, nu mai mult de 4 linguri de zahar. Și bea în timpul zilei.

Zi lapte acru: pentru a descărca în acea zi alege un produs lactat preferat, cu un conținut scăzut de grăsimi (mai puțin de 1,5%). Chefir, lapte acru sau iaurt poți bea până la 1,5 litri pe zi, mânca brânză de vaci 600 de grame pe zi în 6 trepte.

Dacă ați avea restricții grele pe alimente, ai nevoie de o zi de post, încercați opțiuni de grăsime. Probabil, mult mai potrivit în acele zile de descărcare de gestiune in timpul sarcinii:

Zi de carne: 400 g carne fiartă fără sare scăzută de grăsime. Fiecare porție poate fi băuta cun pahar de ceai fără zahăr. De asemenea, se permite de a adăuga unele legume crude – până la 800 de grame pe zi, fără condimente și sare.

Zi de pește: toate la fel, numai că în loc de carne – pește slab (biban, știucă, plătică,ocuni). Dacă doriți, puteți bea un decoct de măceș – 2-3 căni pe zi. Dacă vii greu – adăuga unele legume fierte (conopida, fasole verde, ardei, roșii, vinete, dovlecei).

Ziua de cartofi: 1 kg cartofi fierți. Dacă simțul foamei te deranjează – adaugă 2 căni de iaurt scăzut de grăsimi.

Zi de orez: 150 g de orez brun la fiert și împarți în 3 părți egale. Permis pentru a aroma un vârf de cuțit de scorțișoară fiecare, mere rase și ardei grași de tocat.

Cu toate acestea, amintiți-vă că fiecare din zilele de evacuare are un efect de vindecare și contraindicații. De exemplu, zile de lapte sunt recomandate pentru obezitate si ateroscleroza, castravete – pentru hipertensiune arteriala, mere și pepene verde – la fel ca în hipertensiune arterială și boli renale. Dar zilele de post de carne sunt contraindicate in bolile cronice de boli digestive și cardiovasculare.

Pentru o zi de post, puteți scăpa de 300-800 g. Practic, pleacă excesul de lichid. Dar, încă o dată, vreau să rețineți că este necesară consultarea cu medicul dumneavoastră înainte de descărcare e obligatoriu!

Descărcarea, e socotită pentru o săptămână dieta

Trebuie remarcat imediat că de câteva zile de descărcare poate fi bine combinate, de exemplu, în așa-numitul regim alimentar special dieta contrastă.

Și aceasta este una dintre opțiunile acceptabile, cum dieta de descărcare de gestiune – este alternativ sau contrastante dieta unei persoane celebre, un nutriționist J. Taton. Si avantajul incontestabil al acestui sistem este o alimentare constantă este o incredibila varietate de alimente consumate in dieta.

  • Deci, luni – zi de legume (e permis sa mănânce nu mai mult de 750 de calorii):

Micul dejun: cafea admisibilă cu 50 ml de lapte, în plus, 30 g de pâine, și numai 5 grame de zahăr.

Prânz: o farfurie de supa de legume si legume (poate fi varza, la fel sfeclă si chiar si spanacul).

Pentru cină: Este permis să mănânce doar 20 de grame de pâine, plus adăugător la aceasta 20 de grame de brânza, precum și o mică parte de sparanghel și alte legume.

Chiar înainte de culcare: Este permis să bea o ceașcă de ceai cu lămâie și fără zahăr.

  • Marți – zi de carne (utilizarea autorizată care nu depășește 1000 kcal):

Mic dejun: o ciașcă de cafea, cu doar 5 grame de zahăr și 50 ml de lapte, în plus, 30 de grame de pâine de secară e de dorit.

Prânz: permis să mănânce 50 de grame de supa gătită cu carne tocată, în plus, 100 de grame de friptură de vițel slabă, în plus e permis o salata de legume, si un mar mediu.

Pentru cină: Permiteți-vă 100 de grame de carne de pasăre fiartă, se adaugă în plus față de aceasta, 100 de grame de șunca slaba, cu doar câteva murături, și, desigur, o porție de salata de legume, si un mar mediu.

  • Miercuri – Ziua de ou (permisă utilizarea nu mai mult de 900 de calorii):

Fie o ceașcă de cafea, și nu este mai mult de 50 ml de lapte degresat, în plus, 30 g de pâine, și un ou, și numai 5 grame de zahăr in cafea.

Prânz: permitețivă utilizarea a 3 oua, în plus, să zicem un măr sau pepene galben(zămos).

Pentru cină: Permiteti-2 oua fierte tari, plus în afară de faptul că 30 de grame de pâine, plus salata de legume, și un măr.

  • Joi – zi de lapte (nu se permite utilizarea de mai mult de 1200 kcal):

Mic dejun: Se permite utilizarea de o ceașcă de ceai cu 50 ml de lapte. Și în plus la aceasta 30 de grame de pâine, în cafea poate fi adăugat doar 5 g de zahăr.

Prânz: va fi admisă să mănânci un cartof, cu 20 de grame de pâine, plus pe lângă acestea 20 de grame de brânză, in calitate de băutură bea 500 ml de lapte.

Pentru cină: un cartof fiert, plus 500 ml de lapte, precum și 5 g de unt, și un măr nu chiar mare.

Chiar înainte de culcare: se permite o ceașcă de lapte bătut(chișleag).

  • Vineri – Ziua de pește (permisă utilizarea nu mai mult de 800 de calorii):

Micul dejun – se permite o ceașca de ceai nu tare, 50 ml de lapte, în plus față de aceasta 30g de pâine în ceai poate fi pus 5 grame de zahăr.

Prânz: se permite utilizarea de o ceașca de supa, cu 100 de grame de pește fiert, precum și 20 de grame de pâine, plus în afară de aceasta, salata de legume, și, de asemenea, un mediu de pere.

Pentru cină: vă permite 1 sardea sau păstrăv, precum și un pahar de suc de roșii, iar apoi 1 mar mediu.

  • Sâmbătă – este ziua fructelor (se permite utilizarea nu mai mult de 700 kcal):

Micul dejun – Este permis să serviți o ciașcă de cafea, cu 50 ml de lapte, în plus, 30 de grame de pâine în cafea poate fi adăugat 5 g de zahăr.

Pentru masa de prânz: este permis să mănânce 300 de grame de fructe (dar cu excepția de banane și, desigur, nuci), precum și 20 de grame de pâine, plus în afară de aceasta, 20 de grame de brânză de vaci fără grăsime.

Pentru cină: dieta este aceeași ca și în cină, puteți adăuga doar diferite fructe.

  • Duminica:

Pentru un efect maxim în această zi se poate bea numai apă ( până la 1,5 litri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu