Sangerarea Vaginala în Timpul Sarcinii

SpottingSpotting in timpul sarcinii – Este normal acest lucru? Spotting, care sunt similare cu menstruale, dar mult mai puțin, pot fi de diferite nuanțe – de la roșu la brun.

Deși nu este un lucru normal, spotting în primele trei luni de sarcină sunt destul de comune. De la 15% la 25% din femeile gravide opsearva așa ceva, în primul trimestru.

Aceleași simptome pot indica ca o variantă a normei, și că sarcina este în pericol. Prin urmare, este recomandabil să vă adresați medicului dumneavoastră dacă în timpul sarcinii, veți observa o secreție vaginala majore sau minore de sângerare.

Ce trebuie să fac dacă am observat spotting în timpul sarcinii?

Discutați cu medicul ginecolog sau de ambulanță ginecologice imediat, chiar dacă sângerarea sa oprit repede. Aveți nevoie de o ecografie vaginala pentru a vedea dacă există complicații, iar dacă totul este în regulă cu tine și copilul. Medicul dumneavoastră vă poate cere să faceți un test de sânge și urină pentru a verifica nivelul de hormoni.

Ecografia transvaginala, de obicei, oferă informații exacte cu privire la cauzele ce se întâmplă. Cu studiul transvaginala sondă cu ultrasunete atent se introduce direct in vagin pentru a vedea mai bine unde placenta este atașată și cum se dezvolta embrionul.

Durere constanta si severa in abdomen, care este însoțită de sângerare, poate fi un simptom al unei sarcini ectopice (în cazul în care embrionul a fost stabilită în afara uterului) – in acest caz e necesar spitalizare de urgență.

Care sunt cauzele sângerări la începutul sarcinii?

Există multe motive care duc la sângerare la începutul sarcinii. Unele dintre ele vorbesc despre o boală gravă, iar altele nu. Aici sunt două situații care nu necesită tratament, și sângerare trece fără consecințe negative.

 • Menstruația. Hormonii care controlează ciclul menstrual poate provoca sângerări ușoară în timpul alocat pentru el. Unele femei astfel de sângerări apar în mod repetat în timpul sarcinii, de regulă, în conformitate cu perioade ale ciclului menstrual.
 • Atașarea la peretele uterului – ovulul fecundat se atașează de peretele uterin, provocând o hemoragie, care durează de obicei o zi sau două.

Alte cauze, mai rar de sângerare – sarcina molara. Sarcina molara se întâmplă în cazul dezvoltării anormale a embrionului și formarea placentei. În cazul unei sarcini extrauterine și molara este necesar să se pună capăt sarcinii, cât mai curând posibil. Daca sângerarea este cauzată de următoarele cauze, atunci ai nevoie de tratament sau conformitatea cu anumite măsuri de precauție în timpul sarcinii.

 • Iritarea colului uterin. In timpul sarcinii, hormonii acționează pe colul uterin (partea inferioară a uterului, la intrarea în aceasta), astfel încât acesta devine mai vulnerabil. De exemplu, actul sexual sau de a lua pe un tampon analiza poate duce la sângerare.
 • Infecții ale vaginului sau colului uterin.
 • Polip de col uterin – o creștere mică pe mucoase ei.
 • Noduri fibroame – noduri mari fibroame care sunt din partea mucoasei uterului, unde embrionul este implantat și se dezvoltă placenta.
 • Boala ereditara care duce la sângerare, cum ar fi boala von Willebrand.
 • „giamanul pierdut” – atunci când unul sau mai mulți embrioni în sarcini multiple sunt respinse, lăsând doar unul in uter. Acest lucru se poate întâmpla cu concepția naturală, dar apare in rezultatul mai frecventa in timpul sarcinii de fertilizare in vitro și implantarea de embrioni multiple.
 • Sângerare pot fi cauzate de traume: cădere, accident de mașină sau de violență în familie.

Despre ce vorbește sângerarea la începutul sarcinii?

Cea mai rea opțiune posibilă – în cazul în care sângerarea este un simptom de începere a unui avort spontan. Spotting si sângerări pot fi simptome timpurii ale mol avort spontan sau sarcina molara, mai ales dacă acestea sunt însoțite de dureri abdominale și crampe. Fiți pregătiți pentru această turnură a evenimentelor, dar nu-ți pierde speranța.

Multe sarcini continua cu bine, în ciuda sângerării. Potrivit statisticilor, aproximativ jumătate din femeile care au căutat asistență medicală pentru sângerare la începutul sarcinii, poartă bine copilul.

Care este cauza de sângerare in timpul sarcinii târziu?

În al treilea trimestru sângerarea și spotting poate indica placenta abrupto (când placenta se separa de peretele uterin) sau naștere prematura. Dacă observați pete pe lenjerie, după 37 săptămâni de gestație, acesta poate fi un semnal care colul uterin se înmoaie și, eventual, dezvăluite. În acest caz, veți vedea mucusul cu dungi de sânge – aceasta esa dopul de mucus care acoperea intrarea în uter. Acesta este unul din semnele care vor începe în curând nașterea, una dintre precursorii de naștere.

Există un pericol pentru copil?

Este greu de spus dacă sângerarea va duce la avort spontan. Următoarele indicații sunt că riscul de a pierde copilul este mai mare decât în alte cazuri:

 • Creșterea sângerării abundente.
 • Vârsta ta. La femeile gravide până la 25 și peste 35 de ani, riscul de avort spontan e mai sus.
 • Dacă ești o fumătoare sau fumător pasiv. Fumatul este asociat cu un risc de avort spontan.
 • Avorturi spontane anterioare.

La cei care au fost spotting la începutul sarcinii, riscul e un pic mai mare de a dezvolta pre-eclampsie si naștere prematura, atunci când copilul este născut înainte de 37 saptamani de gestație. Desprinderea de placenta (când placenta se separa de uter) este, de asemenea, mai frecvente la cei care au prezentat hemoragie la începutul sarcinii.

Sângerări grele la începutul sarcinii este, de asemenea, asociat cu probleme ale placentei, cum ar fi placenta previa, desprinderea de placenta și întârzierea creșterii intrauterine.

Examinindute pe tine, medicul va încerca să elimine aceste complicații posibile. Când e sângerare severă sarcina ta se va referire la grupul de risc ridicat.

Spotting, și, mai ales, sângerarea – sună înfricoșător, dar, de obicei, nu produce nici un rău și merge fără consecințe.

Va doresc o sarcina si naștere ușoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu