Cum Afli Daca Esti Insarcinata

«Eu nu știam …» — aceasta fraza ginecologii aud de la fetele tinere, cât și de la femei care au născut deja, care vin la clinică pentru o examinare sau pentru un avort cu termen mare. Dar acum nu este greu să determinați sarcina. Pentru a nu ajunge în astfel de situații neplăcute, fiecare femeie ar trebui să cunoască semnele sarcinii, ca o tabelă de înmulțire.

Actul sexual neprotejat duce la sarcina in 40% din cazuri, dar este destul de dificil de stabilit daca conceptia a avut loc in primele saptamani. Nici măcar un test de sarcină nu va putea întotdeauna să clarifice situația, deoarece trebuie efectuat începând cu o întârziere a menstruației. Singura modalitate de a afla dacă ești însărcinată, sută la sută, este să mergi la medic, dar, din păcate, nu este întotdeauna posibil să faci o programare la medic în aceeași zi.

Simptome in sarcina sau cum iti dai seama ca esti insarcinata

Primele semne ale sarcinii se pot da de stire imediat după debutul concepției, dar pentru a nu te chinui de necunoastere, trebuie doar să-ți asculți corpul. Adevărat, la majoritatea femeilor, aceste semne apar abia la sfârșitul primei luni de sarcină, sau s-ar putea să nu se facă simțite deloc. Citește mai mult: Cum sa Ramai Insarcinata.

Este posibil să aflați în mod fiabil dacă sunteți însărcinată numai după implantarea embrionului și începutul unei restructurări pe scară largă a corpului feminin. Fondul hormonal al unei femei se schimbă semnificativ: pentru ca sarcina să treacă fără complicații, întregul corp trebuie să se pregătească pentru o muncă intensivă timp de nouă luni. Vă recomandăm să citiți recenzia: Cum sa ne detoxifiem organismul.

De ce este necesar Diagnosticarea Precoce a Sarcinii?

Sarcina este un moment important pentru fiecare femeie. Și chiar dacă vestea că o viață mică se dezvoltă deja în interior aduce cuiva fericire adevărată și provoacă panică și frică în cineva, întotdeauna vrei să afli despre asta cât mai curând posibil.

Diagnosticul precoce va ajuta:

 • Decide. Dacă intenționați să păstrați sarcina, este foarte important să treceți toate testele la timp și să calculați posibilele riscuri de patologii la făt. În stadiile incipiente, o femeie are de ales să continue să poarte sarcina sau să o intrerupă. Doar, cum sa scapi de o sarcina nedorita, puteți afla din articolul nostru.
 • Nu va face rău. La un stadiu incipient al sarcinii, embrionul este extrem de vulnerabil. Adesea, viitoarele mamici iau droguri puternice, continua sa fumeze, bea alcool doar pentru ca nu stiu ca o noua viata a aparut deja. Citeşte şi: Cum să te lași de fumat.
 • Nu intindetieți prea mult. Dacă sarcina nu e dorita, avortul trebuie făcut pina la 6 săptămâni. În această perioadă, puteți face fără intervenție chirurgicală – medicul ginecolog vă va recomanda întreruperea medicală a sarcinii (avort cu pastile) sau, dacă există contraindicații, avortul vacuum.

Cum Aflu Daca Sunt Insarcinata? Test de Sarcina

Presupunând că a avut loc concepția, chiar dacă nu există semne, fiecare femeie care se respectă se duce în primul rând la farmacie pentru un test sau o programare la ginecolog, iar aceasta trebuie făcută încă de la 1 zi de retinere a menstruație.

Medicina modernă are un arsenal suficient de mare de instrumente pentru a determina dacă femeia este ânsarcinată sau nu. Majoritatea dintre ele au încredere aproximativ 100 %. În acest caz, femeia poate pune cu ușurință un diagnostic pe cont propriu, cumpărând la cea mai aproape farmacie una din arsenalul imens de teste rapide.

Testele sunt prezentate în cea mai mare diversitate în ceea ce privește prețul, cum și pentru producători. Precizia este destul de mare, dar o garanție precisă și de încredere deplin nici nu merge vorba. Pentru a spune că o femeie este însărcinata sigur sau absolut nu se apucă nimeni. Rezultatele cele mai precise le poate oferi un echipament modern de calitate. Cu toate acestea, capacitatea de a aplica la clinica și a obține un rezultat de încredere nu este întotdeauna cazul.

Precizia unui test expres care determină sarcina prin prezența hormonului HCG în urină depinde de sensibilitatea acestuia. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un răspuns cu o certitudine de până la 95%, ar trebui să cumpărați un test cu o sensibilitate de până la 10 mIU/ml.

Desigur, va costa mai mult, dar scopul procedurii este tocmai acela de a confirma sau infirma primele suspiciuni cu privire la dezvoltarea embrionului.

De asemenea, este important să îndepliniți câteva condiții:

 1. Urmați cu strictețe cerințele prescrise în instrucțiuni.
 2. Efectuați testarea dimineața – în primul rând, în acest moment hormonul hCG prezent în organism atinge cea mai mare concentrație, iar în al doilea rând, se menține timpul intermediar recomandat între urinare (ar trebui să fie de până la 5-6 ore).
 3. Repetați testarea când apare a doua bandă neclară.

Avantajele acestei metode de determinare a sarcinii includ faptul că poate fi efectuată acasă fără nici un rău pentru sănătate. Dezavantaje: rezultatele sunt adesea false dacă testul este folosit incorect, dacă femeia are neoplasme sau ia medicamente care conțin hormoni.

Testul nu funcționează pentru a determina o sarcină extrauterină. Din aceste motive, la utilizarea unui test de sarcină se poate recurge doar pentru a vă confirma propriile suspiciuni, iar apoi trebuie să mergeți la clinică.

Metode Precise de Diagnosticare a Sarcinii Precoce

Modalități de încredere de a confirma sarcina sunt:

 • Testul de sânge pentru hCG – eficient la 8-10 zile de la concepția intenționată.
 • Ecografia organelor pelvine – ovulul fetal este vizualizat după 2-3 săptămâni (dimensiunea ovulului fetal este de 1-2 mm).

Testul de sânge cu HCG este standardul idial pentru diagnosticarea sarcinii. Vă permite să confirmați concepția deja în a 8-10-a zi. HCG incepe sa fie produs imediat dupa implantarea ovulului fetal in uter si se dubleaza la fiecare 2 zile pana in saptamana a 10-a de sarcina. Analiza este considerată pozitivă dacă nivelul HCG este peste 5 mU/ml.

Sângele pentru analiză se ia dimineața pe stomacul gol, dar intervalul minim de timp după masă este de 3 ore. Rezultatul analizei de laborator se emite într-o zi.

De asemenea, un obstetrician-ginecolog poate confirma sarcina în timpul examinării. Pereții vaginului și al colului uterin capătă o ușoară nuanță albăstruie, iar forma și dimensiunea uterului se modifică mai întâi într-o secțiune longitudinală, iar mai târziu în una transversală.

Ultrasunetele sunt rareori folosite pentru a diagnostica o sarcina la un termen mic. Practic, este prescris pentru a exclude o sarcină extrauterină. Dimensiunea ovulului fetal la 2-3 săptămâni de sarcină este de 1-2 mm. Acest lucru nu este suficient pentru a confirma sarcina. Este necesar ca elementele structurale ale embrionului să fie vizibile. Unul dintre ele este sacul vitelin, care se formează la numai 5-6 săptămâni de la concepție și până în acel moment ajunge la un diametru de 3 mm. Puteți vizualiza clar embrionul și puteți urmări bătăile inimii sale de la 6 săptămâni.

Primele Simptome/Semne de Sarcina

Cele mai frecvente semne și simptome precoce pot include:

 1. Menstruație întârziată. Problemele cu regularitatea ciclului menstrual pot fi asociate cu dezechilibrul hormonal din organism. Dar dacă întârzierea a apărut pentru prima dată și înainte de aceasta ciclul a fost precis, ca un ceas, atunci este probabil să fii însărcinată.
 2. Toxicoza precoce cu greață și vărsături severe este cel mai frecvent semn al unei situații interesante, dar nu orice femeie o are. Citeşte şi: Cum se manifestă alergia în sarcină.
 3. Dureri la ambele glande mamare sau creșterea acestora. Sfarcurile sinilor pot deveni foarte sensibile și își pot schimba culoarea. Uneori, în stadiile incipiente, colostrul este eliberat din ele cu o ușoară presiune.
 4. Dureri în regiunea pelviană, asemănătoare menstruației. Dar acest semn poate indica și o patologie atât de gravă precum o sarcină ectopică.
 5. Cantitate crescută de scurgere din organele genitale. Acest lucru poate fi observat de obicei în timpul ovulației. Eliminarea normală este limpede și fara miros. Odată cu apariția unei nuanțe albicioase sau a unei structuri coagulite, se poate presupune candidoza, care este o problemă comună pentru viitoarele mămici. Dar în acest caz, nu puteți trata fără tratament. În perioada de naștere a unui copil, este necesar să vă protejați corpul cât mai mult posibil de orice boală.
 6. Libidoul crescut sau invers redus. Fiecare femeie experimentează salturi în dorința sexuală într-o direcție sau alta din cauza modificărilor hormonale care apar în organism. Prin urmare, bărbații ar trebui să priveasca acest lucru cu înțelegere, știind că nu au devenit mai puțin iubiți, dar acestea sunt doar semne de sarcină.
 7. Urinări frecvente, în ciuda faptului că nu ai băut mai des și nu există boli inflamatorii ale sistemului genito-urinar. Un fenomen similar este asociat cu o ușoară relaxare a sfincterului vezicii urinare din cauza proceselor hormonale. Și odată cu creșterea uterului și, în consecință, cu creșterea presiunii asupra vezicii urinare, mersul la toaletă va deveni și mai frecvent. Vă recomandăm să citiți recenzia: infecția urinară în sarcină.

Simptome Suplimentare ale Sarcinii

Există, de asemenea, semne mai puțin evidente care pot apărea în primul trimestru.

Acestea includ:

 • Dorințe ciudate. De exemplu, noaptea îmi doream foarte mult ciocolată, iar ziua – pește sărat. Asemenea dorințe pot să nu fie simple capricii. Dacă doriți acru, atunci poate că nu există suficientă vitamina C în organism. Vrei să rozi peretele ai deficit de calciu și să mirosi benzină – o lipsă de fier, anemie.
 • Iritabilitate constantă, depresit, lacrimare. Fluxul de hormoni din corpul unei femei în stadiile incipiente o poate face neobișnuit de emoțională. Așa-numitele schimbări de dispoziție pot fi un semn clar al sarcinii.
 • Balonare. Modificările hormonale pot provoca senzații de plenitudine în abdomen, ca la începutul ciclului menstrual.
 • Secreții sângeroase vaginale de culoare roz pal. Acest simptom se numește sângerare de implantare. Acest lucru se întâmplă atunci când un ovul fertilizat se atașează de mucoasa uterului, la aproximativ 10 până la 14 zile după concepție. Apare de obicei în perioadele normale ale perioadei menstruale. Dar nu toate femeile au o astfel de sângerare este un semn al unei sarcini normale. Prin urmare, în cazul depistarii abaterilor de la ciclul normal, consultați un medic ginecolog.
 • Probleme cu un scaun. Modificările hormonale determină încetinirea sistemului digestiv, ceea ce poate duce la diaree, constipatie.
 • Aversiunile alimentare. Când ești însărcinată, poți deveni mai sensibilă la anumite mirosuri și simțul gustului se poate schimba. La fel ca majoritatea celorlalte simptome, aceste obiceiuri alimentare pot fi atribuite modificărilor hormonale.
 • Congestie nazală. O creștere a nivelului hormonal și a producției de sânge poate duce la umflarea mucoasei nazale. Acest lucru poate provoca congestie sau curgeri nazale, sângerări nazale. Citeşte şi: Curatarea Sângelui Tratament Naturist.

Cum să Determinați Sarcina Acasă?

Dar nu uitați despre experiența uriașă acumulată pe parcursul multor ani în medicina tradițională. Pentru că metodele tradiționale de determinare a sarcinii nu își pierd relevanța lor astăzi, deoarece sa nu fie chinuit de îndoieli și de presupuneri, cel mai bine de a cunoaște practic totul dintr-o dată și sigur.

Anume datorită utilizării unor astfel de mijloace femeile aflau că se așteaptă adăugarea de familie. Experiența acumulată nu numai zeci de ani, și chiar mii, astfel încât acesta funcționează sau nu funcționează, nui nevoie de a vorbi.

Desigur, acum nu ne putem aminti toate metodele și rețetele, o parte din ele totuși au fost pierdute dea lungul anilor, sau dacă acestea sunt amintite doar de reprezentanții cei mai experimentați în medicina tradiționala. Cu toate acestea, unele dintre ele sau păstrat până în prezent, de aceia de ele este foarte simplu se poate folosi. În orice caz, ar trebui nu atât de ușor să uităm despre experiența generațiilor. Există atât de multe cazuri când este foarte important ca o femeie să știe totul cu siguranță despre – arsurile la stomac în timpul sarcinii.

Deci, este evident motivul pentru care strămoșii noștri nu au avut propriul arsenal enorm de cunoștințe și inovații tehnologice care există astăzi. Cu toate acestea, lor în ajutor le venea remediile medicinii tradiționale, și totul era foarte bine. Deci, încă în ultimul secol bunicile noastre destul de corect determinau, ele sunt sau nu gravide.

Мetoda №1

Cel mai revelatoare de a determina dacă este sau nu o femeie însărcinata este urina. În general, această metodă este utilizată în testele de sarcina. Și in vremurile din înainte urina a fost cea mai informativă metodă pentru a determina sarcina unei femei.

În condiții casnice se făcea astfel: se ea o foaie albă de hârtie curată și se ungea cu urina, după care se scurge o picătura de iod. În cazul că ești însărcinată foaia se transforma în culoarea violet, dacă nu devine albastru închis. Aveți posibilitatea să urmăriți după culoarea urinei imediat după ce femeia sa trezit. Dacă culoarea este foarte concentrată — galben închis, atunci probabilitatea este aproape sută la sută. În plus, acesta poate fi utilizat pentru observare și urina în cursul serii.

Metoda №2

A doua metodă populară de determinarea sarcinii se bazează tot pe utilizarea de urină și iod. În acest caz, urina se strânge într-un păhărel, și apoi într- un borcan se picură o picătură de iod. După care rămâne să urmăriți după comportamentul de iod. În cazul în care o femeie este însărcinata, iodul rămâne la suprafață, altfel se împrăștie. Metoda este foarte simplă și accesibilă pentru fiecare femeie.

Metoda №3

Pulsul femeii, de asemenea, poate spune că ea este gravidă sau nu. Pentru aceasta femeia are nevoie sa se întindă ușor pe spate și să atingă locul de pe abdomen, care corespunde la 7,9 centimetri de la ombilic (buric). Pentru femeile gravide, în acest loc se caracterizează prin trepidant (puls). Metoda nu este cu siguranță o sută la sută, dar este foarte importantă, în combinație cu alte metode. La urma urmei, doar arată că înăuntrul femeii sa născut o noua viață. Citește mai mult: Dureri de Cap în Timpul Sarcinii.

Metoda №4

Trebuie remarcat faptul că fiecare dintre metodele descrise în sine nu poate fi suficient informativ, dar analiza lor cuprinzătoare și compararea a trage cu precizie atenție la pictura tabloului, femeii este mai ușor să presupună ea ce o aștepta.

Puteți utiliza o altă metodă, la prima vedere, ar putea părea ridicol, dar, de asemenea, funcționează. Utilizarea sa se ​​bazează pe credințele vechi, această metodă a venit din antichitate. Ar trebui să am încredere în el sau nu, o chestiune privată, dar nu uitați că va fi util.

Deci, femeia ea inelul de căsătorie si un fir de par de al ei. Inelul se atârnă de firul de păr și se îndreaptă deasupra burtei, sau puteți preda mâna stângă. Dacă inelul variază de la o parte în alta, sau se rotește cercuri, femeia este însărcinata cu siguranță, iar dacă inelul nu se mișcă-atunci nu sunteți însărcinată.

Mulți spune că această metodă se bazează pe biocurent unic la om și interacțiunea lui cu biofield sale, cineva sugerează că inelul va începe să se roteasca, alții presupun și ca rezultat al tremurării mici ai mâinii. În orice caz, de a crede sau nu a crede femeia decide pentru sine, deși este întotdeauna interesant de a verifica adevărul practicii străvechi.

Metoda №5

Deși modificări ale stării sunt printre cele mai vechi metode de a arăta starea la o femeie gravidă. Vă reamintim, că vorbim despre lipsa menstruației, grețuri matinale și senzație de vomă, schimbarea poftei de mâncare, iritabilitate și oboseală indica aproape sigur o schimbare în starea femeii. Anume prezenta de simptome fizice femeii îi este întotdeauna cel mai ușor mod de a urmări singură. Citeşte şi: Scaderea poftei de mancare.

Metoda №6

Este o metodă de determinare a sarcinii presupune graficul punctual si permanent sa ai grijă de sănătatea fizică. Puteți observa că femeile le folosesc și în timpul nostru. Încă pregătinduse să devină mamă, femeile au început să se măsoare temperatura corpului, și conta în orice zi a ciclului ce fel de schimbări. Vă recomandăm și o recenzie: Ce trebuie sa conțină bagajul pentru maternitate.

Temperatura bazală (măsurată în vagin în același timp imediat după trezire). Temperatura este monitorizată în prima săptămână după întârzierea menstruației. Dacă temperatura este puțin mai mare de 37 °C și rămâne aproximativ la același nivel în toate zilele, se consideră că sarcina a avut loc.

Apoi, pe baza rezultatelor se formează un program. Cu toate acestea, metoda este prea plictisitoare și nu toate femeile sunt gata atât de atent să se comporte la viitoarea sarcină. Cele mai multe prefera o metode mai simple și rapide ale medicinii moderne.

Rezumat!

În general, conținutul de informații de metode ale oamenilor de determinare a sarcinii poate fi ne insuficientă. Prin urmare, este mai bine să nu se utilizeze orice metodă specifică, dar în complex. Și, în caz de suspiciune gravă a unei sarcini să discutați cu medicul dumneavoastră. Acest lucru va fi util în orice caz.

În primul rând, femeia nu se va mai face griji cu privire la ceea ce se întâmplă cu ea. Și în cazul sarcinii va putea face decizia corectă în timpul cel mai scurt. După toate, atunci când vine vorba de o sarcină nedorită, ar trebui să ia măsuri cât mai curând posibil.

Dar amintițivă că copii sunt fericirea și sensul vieții.

Vă doresc o sarcină ușoară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu