Herpes labial în timpul sarcinii

Herpesul labialBule, mâncărimi la nivelul buzelor (adesea sunt numite „raciala”) sunt cauzate de virusul herpes. Cauza bulelor pe buze poate fi un virus herpes 2 tipuri: primul tip (labial, erupții cutanate localizate la nivelul buzelor, nasului, gurii), iar al doilea tip (genital, manifestări tind să apară în zona genitală și, ocazional, pe buze).

Transportatorii sunt (în funcție de diverse surse) 95-98% din umanitate, adică, noua din zece persoane. Infectat cu herpes inca in timpurile copilării. Virusul se afla in stare latenta in organism, așteptând momentul oportun. Exacerbări apar atunci când organismul este slăbit.

Ce este herpes?

Herpes pe buze – o boală contagioasă. Virusul pătrunde in organism prin membranele mucoase, intră fibrele nervoase și începe să se înmulțească, în momentul în care organismul uman începe să reacționeze la virus și produce anticorpi. Dar de a scapă de virus nu se poate. El se retrage la ganglionii nervilor, în care el așteaptă slăbirea organismului.

Se crede că la exacerbări duce următorii factori:

  • Răceala;
  • Hipotermia;
  • Supraîncălzirea;
  • Gripa;
  • Un exces de lumina soarelui;
  • Intoxicații;
  • Stres sau tulburări emoționale;
  • Abuzul de alcool;
  • Menstruația;
  • Sarcina;
  • Dezechilibru hormonal;
  • Microtrauma a pielii.
  • Prin contact direct;
  • Picături bord;
  • Intern (prin bunuri comune);
  • Ascendent (de la colul uterin la făt).

Cum apare herpes pe buze?

  1. Vestitorul de vezicule herpetice sunt mâncărime în colțurile gurii, pe limba, pe partea interioara a obrajilor și buzelor.
  2. Următoarea etapă este aspectul de umflare mâncărimi, se transformă într-un balon.
  3. Apoi bulele se sparg, ele presupun un lichid care conține un număr de viruși pe locul spargerii ulcerelor bulelor formate. Aceasta etapa este foarte contagioasa.
  4. Ulcere se acoperă cu crusta.
  5. Cruste se desprinde, iar pacientul își revine.

E periculos herpesul labial in timpul sarcinii?

Deoarece embrionul este pentru organismul mamei un corp extern, natura, în scopul de a evita respingere a fătului, prevăzut scăderea imunității la mama. În cazul în care femeia sa infectata pentru prima dată în timpul sarcinii, corpul ei nu a avut încă timp pentru a dezvolta anticorpi la virusul.

Deoarece virusul herpes este foarte mic în dimensiuni, ea intra in fluxul sanguin prin placenta si infectarea fătului si se multiplica in țesuturile sale. În prima jumătate a sarcinii, infecția poate duce la avort spontan, avort ratat, și apoi, în ultimul trimestru, posibil de livrare devreme, sau eșecul în făt a sistemului nervos central, ficatul, ochii. Risc de aproximativ 70%.

În cazul în care o femeie este un operator de transport de o infecție cronica, de herpes labial in timpul sarcinii nu va cauza probleme, și deformări care afectează fătul nu va apărea. În cazul în care simptomele herpesului genital apar înainte de naștere (după 32 de săptămâni de sarcină), atunci medicii prefera secțiune obișnuite operație cezariana pentru a evita infectarea nou-născutului in canalul de naștere. Exacerbarea de herpes pe buze de primul tip nimic periculos pentru făt nu aduce. Posibil femeia sa infectată cu virusul înainte de sarcina, chiar dacă boala în sine nu vorbește, acesta poate fi asimptomatic.

Prezența anticorpilor in sânge pentru virusul la mama vorbește despre ca fătul va primi anticorpi prin placentă a bolii si pentru ceva timp (aproximativ jumătate de an) va fi protejat de infecție. Prezența de vezicule pruriginoase pe piele se descoperă doar la o treime din operatorii de transport, clinica nu poate fi exprimată în mod clar, bulele pot fi plasate în regiunea colului uterin, în cazul în care acestea pot fi găsite doar în examenul ginecologic.

Chiar și un dermatolog experimentat poate lua pentru herpes manifestări clinice ale altor boli, de aceia în timpul planificării sarcinii, sau la începutul ei ar trebui să dai analize pentru detectarea virusului.

Cum de a trata herpes in timpul sarcinii?

Știința încă nu a inventat un instrument capabil de a scăpa corpul uman infiltrate de virus herpes.

Furnizarea de tratament, care vizează în principal la eliminarea simptomelor acute și a reduce frecventa recidivelor:

  • Terapiei antivirale
  • Aciclovir;
  • Viferon imunoglobuline;
  • Imunoterapia;
  • Tratamentul topic – soluția de verde strălucitor („Zelenca”), unguent oxolinic.

În cazul în care o femeie este în primele trei luni de sarcina, sarcina poate fi întrerupta. Desigur, toate cazurile de avort sunt considerate de natură individuală. În cazul în care riscul de infectare a fătului este mic (în recidiva), utilizarea de medicamente antivirale pentru a reduce forma, deoarece există un risc pentru făt.

Medicamentele antivirale sunt utilizate sub formă de unguente, ingredientul activ în acest caz nu este absorbit prin piele. Accelerează vindecarea rănilor bradul argintiu, catina, ulei de maces, acestea se aplică pe zona afectată a pielii. Aplicați imunomodulatori de origine vegetală, cum ar fi echinacea, ginseng, ginseng siberian.

Există o teorie care recidivele de herpes pot fi controlate prin aderarea la o dieta speciala. Având în vedere că virusul herpes are condiții favorabile pentru reproducere, în prezența arginina de aminoacizi în celulele, care vine în corpurile noastre prin consumul de stafide si ciocolata, nu este recomandat sa le folosiți in timpul bolii. Frineaza dezvoltarea herpesului lizină de aminoacizi care conține in carnea de pui, lapte, fructe și legume.

Sfaturi pentru pacienții cu herpes pe buze

Herpes labial se tratează cu medicamente antivirale și unguente.

Cu toate acestea, recuperarea ar putea ajuta anumite reguli de uz casnic și obiceiuri:

  1. Să respecte cu atenție regulile de igienă personală;
  2. Înainte și după prelucrarea herpesului se spală pe mâini cu apă și săpun;
  3. Nu răspândi herpes prin sărut ori folosind ruj altcuiva, etc.;
  4. Folosiți numai tacâmurile tale;
  5. Nu perturba vezicule și crustele – pot transporta infecția.

Herpes labial în timpul sarcinii ar trebui să fie tratate sub supraveghere medicală, deoarece afectează nu numai starea de sănătate a mamei însărcinate, dar, de asemenea si a copilului ei.

Herpes labial în timpul sarcinii pot apărea pentru prima dată sau ca urmare a reapariției bolile din trecut. Poate că infecția cu virus a avut loc înainte de sarcina. Planificând o sarcină, adresați-vă la medicului dumneavoastră în legătură cu prezența bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu