Durerile de spate in timpul sarcinii

Dureri de spateUna dintre cele mai frecvente plângeri in timpul sarcinii – durerile de spate. Dureri de spate pot apărea aproape în orice stadiu al sarcinii, iar uneori urmărește femeia și în termen de câteva luni după naștere.

De îndată ce copilul crește și devine mai greu, crește presiunea pe partea din spate și talie, pentru a sprijini burta în creștere. Intensitatea de dureri de spate afectează, de asemenea, poziția fătului în uter.

Mai mult decât atât, din cauza creșterii substanțială în dimensiunea a abdomenului la femeia însărcinată unde se deplasează centrul de greutate. Încercarea de a se adapta la acest lucru, ea este forțată să se aplece mai mult înapoi în regiunea lombară. În plus, creșterea rapidă în greutate oferă o povară suplimentară asupra întregului sistem musculo-scheletice, în special la nivelul coloanei vertebrale.

Prin dezvoltarea unui hormon special – relaxin la femei, se petrece modificări ale articulațiilor osoaselor (cartilaje, ligamente), inclusiv compuși de oasele bazinului. Ca rezultat al acestui tip de „înmuiere” a compusului cu oasele bazinului devin mai maleabile, mai extensibile, care facilitează trecerea fătului prin inelul pelvin densă în timpul nașterii.

În afară de aceasta din corpul mamei însărcinate sunt luate cantități mari de substanțe nutritive necesare pentru creștere și dezvoltarea copilului, inclusiv vitamine si calciu, care sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului musculo-scheletice. Dacă nu umple lipsa lor de plin, aceasta poate provoca diverse boli, manifestînduse, inclusiv sub forma de dureri de spate și oase pelviene.

Contribuie la dezvoltarea durerii purtatul pantofilor ne comode, cu tocuri înalte, de lungă durată, postura necorespunzătoare atunci când îndeplinești lucrul sedentar, dar și mușchii slabi, care cu greu se luptă cu munca suplimentară. Toate acestea provoacă durere în diferite părți ale spatelui și pelvisului.

Uneori, dureri de spate și pelvis sunt simptome de boli disponibile înainte de sarcină ale sistemului musculo-scheletice si a altor organe interne. De exemplu, durere în orice parte a spatelui pot fi asociate cu osteocondroza spinala, hernie de disc, scolioză și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Provoca în mod normal durere prelungit de lucru în poziții incomode și activitate fizică excesivă. Cu o consolidare accentuată a sarcinii în spate, este posibil să primiți o durere ascuțită, care interferează cu extensia spinării normala. Într-o astfel de situație e nevoie de sfaturile neurologului.

Dureri de spate in timpul sarcinii

În timpul sarcinii, durerea apare de obicei la nivelul coloanei vertebrale lombare sau dureri pelviene.

Durere în lombare

O astfel de durere la femeile gravide nu diferă de la dureri de spate obișnuit. Durerea de obicei, se mărește cu ședințe prelungite, ridicarea de greutati sau statul în picioare prelungit.

Dureri pelviene

Aceste dureri apar de 3 ori mai des decât durerea la nivelul coloanei vertebrale lombare. Aceste dureri sunt profunde și distribuite în talie pe una sau pe ambele părți. Aceaste dureri pot iradia (dă) în fese. Astfel de dureri mai jos de genunchi de obicei nu se răspândesc. În repaus, ele nu trec imediat, dar în dimineața poate prezenta o ușoară rigiditate. Durerea poate fi exacerbată în următoarele acțiuni:

  • Vîrcoleli în pat.
  • Urcatul scărilor.
  • Într-o poziție așezată și în moment de ridicare.
  • La ridicarea greutății, de rotație sau de înclinare.
  • Când mergi pe jos.

Activitățile asociate cu ședere prelungită în aceeași poziție (calculator) crește riscul de durere. Spre deosebire de durerile convenționale, sala de fitness si exerciții fizice intense nu este necesară pentru a rezolva această problemă.

Ce poate ajuta la durerile de spate in timpul sarcinii?

Mișcare

Încercați cât mai des posibil pentru a schimba poziția corpului în timpul zilei (cel puțin la fiecare jumătate de oră).

Înot sau baie

Înot sau scufundarea într-o baie de apă caldă va ajuta la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale.

Schimbarea poziției în timpul somnului

Încercați să dormi pe partea stânga, aplicând perna intre genunchi. Această situație va îmbunătăți fluxul de sânge a uterului si a reduce presiunea asupra nervului sciatic. Pernă treilea pot fi plasate sub brațul său drept pentru a preveni dureri la nivelul de sus a coloanei vertebrale;

Schimbarea picioarelor

Dacă stați mult în picioare în timpul zilei, încercați să te folosești de un scaun cu o înălțime de 15-20 centimetri. Puneți pe banca alternativ unul sau celălalt picior.

Scaun și pernă confortabilă

Folosiți un scaun cu un spate rigid și așezațivă cât mai adânc. Sub cot lombar punem perna, care va oferi un suport mai bun pentru
coloana vertebrală.

Scăunel pentru picioare

Când stai, utilizați scăunelul pentru picioare pentru ca genunchii să fie poziționați puțin mai sus de solduri.

Întinderea spinării

Orice exercițiu care servește pelvisul înainte și face spatele plat, ajuta la prevenirea durerilor de spate. Dacă în timpul zilei la tine a obosit spinarea, încercați să stați în patru labe și arcuiești spatele ca o pisică, și apoi relaxați-vă.

Activitate

Dacă probleme cu spatele le-ati avut și înainte de sarcină, greutatea in plus si umflarea le pot exacerba. Menține un stil de viață activ, exerciții cu impact redus de încărcare, cum ar fi înotul. Mijloace eficiente pentru prevenirea de dureri de spate pot fi exerciții de întindere.

Ajutor

Multe femei le ajuta astfel de metode, cum ar fi acupunctura, masajul sau terapia manuală.

Bandaj pentru burtă

Uneori, un bandaj special pentru burtă ajută uniform să distribuie greutatea in plus. Doar să nu încercați să se adapteze bandajele care sunt utilizate în atletică – ele strâng prea tare burta.

Pantofii și geanta

Purtați pantofi cu toc mici, cu un suport de încredere pentru bolta piciorului. Gândiți-vă la modul de a înlocui geanta pe care o purtați pe o curea peste umăr, un rucsac ușor.

Exerciții de dureri de spate in timpul sarcinii

Exerciții in timpul sarciniiCând aveți dureri de spate foarte bine ajuta exercițiu de zi cu zi. Alegeți exerciții de spate care nu cauzează disconfort serios și pe care le îndepliniți cu ușurință. Există exerciții bune concepute special pentru femeile gravide (de exemplu, yoga pentru femeile gravide).

Una dintre cele mai eficiente exerciții pentru a elimina durerile de spate in timpul sarcinii este după cum urmează: Punte în patru labe, păstrând capul în linie cu coloana vertebrala, trage stomacul când răsufli (desigur în măsura în care este posibil), curbura a coloanei vertebrale arcului sus deține această poziție pentru câteva secunde în timp ce expirați, relaxați abdomenul și spatele, îndreptare a coloanei vertebrale și înapoi la poziția de pornire.

Repetați exercițiul de 5 până la 10 ori (în funcție de starea de sănătate și de forma fizică), seara înainte de culcare sau în timpul dureri de spate acute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu