Escare — Tratament Naturist

Ulcerelor de presiune — este superficială, și, uneori, profund, necroză  foilor de țesut, care sunt emise în interior. Ele sunt formate ca urmare a încălcării a vaselor de sânge mici de sub presiune și ca o consecință, o încălcare a alimentarii cu sânge la nivelul pielii și țesuturilor, care se află dedesubt.

În viitor se întâmpla moartea astfel de țesuturi. Pe coperta pielii escara adesea apar în zona coatelor, mușchiul gluteal falduri, spatule și sacrum. În acest articol ne uităm la tratamentul escarelor cu remedii populare, care utilizează procesul de tratare poate fi realizată la domiciliu.

Escare

Escarele — Simptome

Simptomele pot include:

  1. Inflamație în locurile de presiune.
  2. Modificarea culorii sau texturii pielii care nu dispare.
  3. Scurgeri purulente.
  4. Senzatie arzatoare.
  5. Roşeaţă.
  6. Leziunea poate ajunge la muschi sau chiar la oase.

Aceste simptome nu trebuie ignorate de îngrijitorii. Igiena adecvată și monitorizarea constantă a pielii sunt o parte integrantă a tratamentului preventiv.

Escarele —Cauze

Ce favorizează apariţia escarelor:

  • Mobilitate limitată – imobilizat la pat, dizabilitate fizică, etc.
  • Leziuni la nivelul epidermei.
  • Îngrijirea necorespunzătoare a pielii.
  • Probleme generale de sănătate – subnutriţie, deficienţă de proteine, etc.
  • Ateroscleroză, diabet.
  • Presiunea asupra unei părți a corpului care reduce fluxul de sânge în acea zonă.
  • Expunerea prelungită la umezeală, ce poate fi cauzată de alegerea greşită a produsului absorbant.
  • Temperatura ambientală prea ridicată, ce cauzează transpiraţie în exces şi iritaţii ale pielii.
  • Lenjerie şi articole de îmbrăcăminte fabricate din materiale artificiale, ce pot irita pielea.
  • Cusături interioare în haine, nasturi, resturi de alimente pe saltea.

Prevenirea escarelor

  1. Pacientul nu trebuie să stea jos pentru o lungă perioadă de timp într-o poziție, întorcetel pe el. Ca o regulă, pacienții țintuit la pat, uneori, nu este ușor să facă aceasta — așa ca cel mai bine să se consulte cu medicul său și de a afla cum de ai schimba poziția pacientului, pentru a nui face rău.
  2. Se recomandă să cumperi o saltea specială anti acariene medicale, care este un excelent profilant a bolii. Dacă nu puteți cumpăra salteaua se poate face la domiciliu, pentru aceasta umple un sac cu cereale. Puteți face, de asemenea sa coaseți câteva perechi de saci și pune pe locurile dureroase ale corpului care sunt expuse la o mai mare stoarcere.
  3. În orice farmacie poți face rost de cerc anti acarian, proiectat de sacrum pacientului, reducerea presiunii asupra țesuturilor moi si zona pelviana.
  4. Pentru a preveni escara nu rar este folosit salteaua din spuma polioritanica grosime de 15 cm sau mai mult.
  5. Pacientul trebuie să ia mai multe alimente lichide și băuturi din belșug. Amintiți-vă, pacientul ar trebui să bea cel puțin un litru și jumătate de lichid pe zi. Acesta poate fi sucuri proaspete din fructe sau chiar legume: suc de struguri, castraveți, roșii, morcov, varza, etc.
  6. Masajul este contraindicat în escare, dar în cazul în care boala încă nui în acest caz faci un masaj ușor și frecarea locurilor, care în cele mai multe cazuri suferă de răni de presiune, cum ar fi coatele, sacrum, calcaiul, țesuturile moi ale feselor, spatele sa genunchii.

Este recomandabil de a utiliza pentru zonele cu probleme așa-numitele «bai de aer», aceasta ar trebui să înclinați pătură și rotiți încet pacientului.

Etape și tratament escare profunde

Escarele au 5 etape, în funcţie de nivelul de dezvoltare:

  • ETAPĂ I – roşeaţa ce dispare după ce nu mai este presiune pe piele.
  • ETAPĂ II – roşeaţa ce nu dispare după eliminarea presiunii, suprafaţa pielii se inflamează.
  • ETAPĂ III – deteriorarea ajunge până la dermă (cel mai profund strat al pielii) şi este vizibilă, apar umflături, iritaţii.
  • ETAPĂ IV – deteriorarea ajunge la os, pielea este necrozată; apar ţesuturile moarte şi partea inferioară a rănilor se poate umple cu ţesut negru necrozat.
  • ETAPĂ V – este cel mai avansat, când necroza ajunge până la muşchi şi poate determina apariţia unei infecţii.

Peroxidul de hidrogen, care este adesea utilizat pentru tratamentul plăgilor, ea dezinfectează, dar nu  usucă, înmuierea astfel de răni si vindecare slabă. Iod și verde strălucitor, de asemenea se potrivesc. Cea mai bună opțiune pentru tratamentul plăgilor este clorhexidina. Sticla poate prelucra suprafață direct, fără a atinge rana.

Răni pe calcai

Apare la boală îndelungată. Danemarca produce bandaje speciale «comfeel» pentru lipirea pe zonele afectate. Pansamentul previne infecția mai departe. Cu rana murdara trebuie să fie curățata și dezinfectata. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza «atrauman.»

Tratamentul escarelor purulente

Când apare puroiul de el trebuie să scapi pentru a evita infectarea. Puteți folosi peroxid, ulei de arbore de ceai.

Locurile cu escara de multe ori se formează:

  1. unghii;
  2. genunchi;
  3. calcaii;
  4. oase de sold;
  5. după urechi;
  6. suptuoara;
  7. zona genitala.

Escare apar când e o epuizare puternica și oasele se învecina in pat, formând la început pete pe piele, dar șederea prelungită a pacientului în poza culcata răni adânci.

Tratamente naturiste pentru escare

Lemn sau putregai lemn

Metoda este următoarea: cătați un ciot putred, si scuturam din el putregaiul, usucă și zdrobește în râșniță de cafea. Se amestecă apa în aceeași proporție cu glicerol (1: 1) și spală cu acest amestec acele părți ale corpului unde sau format escare. După aceea, când organismul puțin se va usca, acoperi aceste părți cu putregai de lemn.

Pentru a consuma acest medicament pentru tratamentul ulcerelor de presiune ar trebui să fie în fiecare zi. Aproximativ trei zile mai târziu escara va începe sa se usuce. Această metodă de tratament este adecvată pentru tratamentul erupții cutante a pielii.

Mierea de albine

Mierea de albine are proprietati anti-septice si poate calma durerea in cazul escarelor minore. Ajuta la tratarea mancarimilor, accelereaza procesul de vindecare si reduce riscul infectiei.

Unguent din rasina de conifere

Se compune din zece grame de rășină de pin, o lingura de ulei vegetal, doua linguri de unt și o sută de grame de ceară de albine.

O metodă de gătit: inferbinta apoi o răcesc (până la 70 ° C) ulei, adaugă in el unt, ceara de albine și rasina de pin. Se amestecă cu atenție toate ingredientele într-o baie de apă până când ceara se topește și formează o masă omogenă. Păstrați unguentul inr-un loc impenetrabil rece, și înainte de utilizare — încălziți într-o baie de apă.

Mod de utilizare: unge pielea cu peroxid de hidrogen si usucă cu ajutorul unui tampon de bumbac. Pune unguent pe partea de sus și se acoperă cu o pungă de plastic fixat cu o eșarfă sau șal.

Utilizarea compresului puteți timp de o zi, și după aceea, atunci când este necesar — scăpa de ulcere și impune o noua compresa. Folosind acest mijloc de tratament, ulcere de presiune se vor vindeca rapid. Mulțumesc acesteia e necesar sa ungem pielea noua cu crema pentru copii ca să nu apară crăpături. Acest medicament de asemenea, poate ajuta la non-vindecarea rănilor, ulcere sau arsuri.

Cătina

Cătina are un efect antioxidant puternic ce îmbunătățește regenerarea țesuturilor afectate. Totodată, cătina conține cantități impresionante de vitamina C care duce la vindecarea țesutului și îmbunătățește elasticitatea pielii.

Unguent din pătrunjel sălbatic si arnica

Metoda de preparare: pune intr-un borcan de sticlă semințe verzi de pătrunjel de câmp în așa fel încât să rămână o distanță de margine mica. Se toarnă ulei de măsline sau onctuos galben. Lasă la infuzat timp de patruzeci de zile.

În paralel, se prepară uleiul din flori de arnica — amestec de două sute cincizeci de mililitri de ulei de fiecare, atașați o sută de grame de rășină, două sute de grame de ceară de albine și propolis douăzeci de grame. Se amestecă cu grijă, topiți toate ingredientele intr-o baie de apă. Unguentul ar trebui să aibă o consistență plastic. Uleiul pentru escare poate fi folosi mai mult de un an.

Mod de utilizare: întingem unguentul pe escare, ulcere, erizipel, arsuri, răni agravate, fistule, fisuri, butoane varicoase. Acest unguent ajută la eliminarea inflamației rapid pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se vindeca rănile.

Ceai păducel

Pentru a evita infecțiile este recomandat spălarea pielii afectate cu un ceai făcut din plante cu proprietăți dezinfectante (rostopască, pelin, gălbenele, nalbă mare). Pe lângă asta se recomandă uzul intern de ceai de păducel sau Ginko Bilboa deoarece îmbunătățesc circulația sanguină și transportă oxigenul spre zonele afectate.

Suc de aloe si rostopasca

Mod de preparare: Se amesteca o lingura de suc de aloe, și rostopasca, le strecurați bine. Adăugați o lingurița de miere. Depozitați într-un recipient de sticlă. Amestecul gata răspândiți pe escare, de două ori în timpul zilei, dar în vindecarea ulcere de presiune — o dată pe zi.

Pelin

2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături sau comprese locale. Se poate folosi şi sub formă de praf pe rănile vechi umede. Este foarte utilă la dezinfectare şi cicatrizare. Se poate folosi şi cu rostopască sau tătăneasă fiind mult mai eficientă atunci. Este poate una dintre cele mai eficiente plante la această afecţiune, după arnică.

Ulei de galbenele si mumie medicinala

Metoda de pregătire a uleiului: în flori de gălbenele proaspete se toarnă ulei de floarea soarelui și se lasă la infuzat timp de o lună. Strecoară.

Mod de utilizare: mai întâi prelucrezi rana dens cu soluție mumie. Și dacă este un pic în sus uscat, ungeți părțile bolnave ale corpului cu galbenele ulei.

Grasime de pește

Mod de preparare: turnați într-o ceașcă grăsime de peste, careva timp pentru a tine sub o lampă de cuarț. Umeziți un șervețel steril in grăsime si atașați pe escare. Deasupra înveliți cu hârtie de copt si pelicula. Comprima țineți toată noaptea.

Dimineața decora zona cu ajutorul furatsilina sau o soluție de mangan, freca cu alcool camphor împrejurul rănii. Apoi, din nou, folosind noul compres cu ulei de pește în această parte a corpului. Aceasta va dura aproximativ șase astfel de proceduri, în scopul de a vindeca escarele.

Curcubeţică

2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături sau comprese locale. Are bun puternic efect antibiotic şi ajută şi la curăţirea rănii foarte mult. În unele cazuri se poate aplica şi sub formă de praf. În cazurile mai grave se foloseşte rădăcina- 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la spălături sau tamponamente locale.

Bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: o lingurița de bicarbonat de sodiu toarnă o cana de apa clocotita. Se toarnă soluția de sodă pe șervețel din linum și așteptați până se răcește la o stare de aburi. Un mic impuls și puneți șervețelul pe escare. Deoarece pe material va fi puroi, va trebui să înlocuiți de câteva ori șervețelul.

Tratamentul cu amidon

Când ulcere de presiune poate ajuta obișnuit stropirea cu amidon.

Suc de rostopasca

Metoda de preparare: pisează într-o mașină de tocat rostopasca, folosind mânuși, scurgeți sucul din terci. După aceea, când sucul se va limpezi si nămolul va apărea întunecat — aveți nevoie pentru a păstra sucul luminat, care veți consuma mai târziu.

Mod de utilizare: înmoaie un șervețel in suc și pune pe zona bolnava. Pe partea de sus pune o hârtie. Prima apariție de ardere este permisă, dar mai târziu durerea se va prăbuși. Aproximativ peste trei zile, utilizarea medicinii populare pentru escare, ar trebui să apară coaja proaspăta.

Uleiul de cătină

Aceasta este cea mai ușoară cale de atac pentru vindecarea escarelor — elementar ungeți escare, cu ajutorul uleiului de cătină, pentru că ea dispune de o acțiune foarte eficienta.

Ceapa

Mod de preparare: tocați mărunt două cepe le prăjim împreuna cu două linguri de ulei vegetal într-un recipient de email, la para mica de foc, timp de douăzeci de minute. După aceea, alege ceapa cu o lingura cu fante sau pur și simplu strecuarati. Ceapa trebuie să fie de o culoare aurie. Topește in ulei a patra parte din lumânare de biserică, sau ceara naturala și se toarnă amestecul în borcan.

Acesta este utilizat pentru răspândirea escare, se face din el comprese, pentru a lupta cu zonele de boală ale corpului.

Nuc

decoct din 1 linguriţă de frunze la 250 ml de apă; se fierbe 20 de minute; se fac spălături de 2-3 ori pe zi, până când se vindecă

Saltele pentru escare

Este un produs medical și este conceput pentru persoanele cu mobilitate limitată în boli ale sistemului musculo-scheletice, sau în perioada postoperatorie pentru pacienții după accident vascular cerebral. Ciupirea pielii între saltea și oase este numite — escare.

Saltele anti-bedsore proiectat special pentru a preveni aceasta boala. Aceasta saltea nu poate vindeca, dar poate preveni apariția de escare. Acesta saltea menține circulația normala de sânge, ca urmare a distribuției presiune asupra corpului pacientului.

Tipuri de saltele anti-bedsore

Distinge după structura, tipul de «banda» sau «grilă», după rigiditate:

  • Moale;
  • Duritate medie;
  • Dur.

Salteaua de «banda» este un fel de saltea în care aerul din compresor curge perne grup alternativ mute în formă de țevi. În primul rând, în ceea ce privește uniformiza și apoi grupările impare. Și în saltelele de «grila» de aer umplute selectiv la celule. Este acest efect de distribuție a greutății corporale pe saltea și creează o circulație normală de sânge. Corpul este în poziția corectă, care afectează fluxul de sânge și somn normal.

Cum sa alegi o saltea de la escare?

Dacă alegeți, în primul rând ar trebui să acorzi o atenție la greutatea pacientului. În cazul în care greutatea este destul de mare, este mai bine să ia o saltea tare, iar oamenii cu greutate mică moale. Pentru persoanele obișnuiți să doarma pe o parte sau pe spate este mai bine să cumpere modelul moale, care va fi coloana vertebrala in poziția corecta.

Nu uitați că, uneori, este necesar să se trateze escare folosind chirurgie. Prin urmare, pentru pacienții, în special bărbați, după intervenția chirurgicala, sau cei care nu se transforma in putere, cel mai bun mod este de a achiziționa saltele anti-bedsore. Suprafața saltelei este impermeabil și se tratează cu un antibiotic.

Ce beneficii oferă o saltea?

  1. Profilaxie si dezvoltarea de ulcere de presiune.
  2. Somn sănătos.
  3. Combaterea dezvoltarea de ulcere.
  4. Retragerea tensiunii musculara
  5. Circulația sângelui -normalizeaza.
  6. Applicarea în spitale precum și la domiciliu.

Desigur, salteaua anti-bedsore este mai ieftin sa o cumperi decât tratarea escarelor.

Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu