Câteva modalități de a reduce utilizarea zahărului

Utilizarea zaharuluiFie că vă place ceaiul dulce și cafeaua? Dar prăjiturile, biscuiții, bomboanele? Posibil că nu sunteți susceptibili de excesul de greutate și nu te temi să strice figura. Dar înseamnă aceasta că zahărul este inofensiv pentru tine?

În popor de demult există o percepție că zahărul – este „moartea dulce”.

Medicii confirmă faptul că consumul excesiv de zahăr duce la consecințe nedorite pentru sănătate.

Abundenta în dieta de alimente care conțin cantități mari de zahăr, contribuie nu numai la obezitate, dar, de asemenea, dezvoltarea unor boli cum ar fi cancerul, diabetul, hipertensiunea. Zahărul provoacă fluctuații ale nivelului de glucoza din sânge.

În primul rând – o creștere bruscă, urmată de un val de energie. Apoi un declin rapid, senzația de oboseală. Acest lucru duce la schimbări rapide de dispoziție, oboseala, scăderea performantelor. Se formează o dependență care duce la instabilitate mentală și depresie. Zahărul slăbește sistemul imunitar, deplasează elementele nutritive valoroase (crom, fier, calciu, fosfor si vitaminele A, C, B12 si acid folic).

Zahărul accelerează îmbătrânirea pielii și organelor interne, distruge dinții si gingiile. Zahărul în exces dăunează în special pentru copii si adolescenți. Potrivit cercetării, reducând cantitatea de zahăr din dieta sa imbunătățește semnificativ percepția, îmbunătățește performanța. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru a reduce consumul de zahăr.

Există mai multe modalități de a reduce aportul de zahăr. Toate acestea sunt destul de simple. Puteți utiliza un singur mod de a începe, adăugând treptat altele. Aceasta are un impact pozitiv asupra dvs.

Încetați de adăuga zahăr în produsele pentru care aceasta nu include: ceai, cafea, cereale, brânză, etc.

Nu crede într-un „zahăr util”. Chiar și acele zaharuri, care sunt poziționate ca „bun” (de exemplu, zahăr brun), aduce mai mult rău decât bine.

Evitați alimentele care conțin o cantitate mare de glucide simple și lipsite de fibre. Aceasta pâine din grâu fărmat, cartofi, paste.

Atent studiați compoziția produselor achiziționate. Caută nu „scăzut de grăsimi” alimentele care conțin de multe ori o mulțime de zahăr și scăzut de calorii. Mult zahăr poate fi și în alimentele ne dulci. Țineți minte, cât și în ce produse se conține.

Fă dieta ta „colorată”. Cumpăra fructe de pădure, fructe și legume de diferite culori. Culoarea este conținutul în gama de produse colecția de vitamine, minerale și alți nutrienți. De exemplu, alimentele roșii și portocalii conțin o mulțime de vitamina C, verde – fibre, etc. Dar chips-uri le, chiflele, pesmeții ar trebui să fie excluse cu totul.

Fii atent cu înlocuitorii de zahar. Ei pot epuiza rezervele de crom din organism, iar acest lucru întărește poftele. Mai mult decât atât, fiecare dintre îndulcitorii artificiali au dezavantaje.

Învățațivă să numeri zahărul. Citiți cu atenție eticheta . Împărțiți cantitatea specificată de zahăr în 4. Veți primi cantitatea de lingurițe de zahar adăugate în produs.

Alegeți fructe neîndulcit. Dacă nu se poate trăi fără fructe dulci, limitați numărul acestora la 100-120 de grame pe zi. Cu toate acestea, această metodă este recomandată doar pentru acele persoane care au nevoie de a pierde in greutate sau de a reduce zahărul din sânge. Uneori este medical necesar.

Nu mînca nectar, care conțin cantități mari de zahăr. În plus, zaharul este dăunător în sine, conținutul său ridicat de componente valoroase previne fructe digestibilitatea. Selectați suc 100 %. Și chiar mai bine – gătiți sucuri proaspete de fructe.

Numeroase studii au arătat ca oamenii, eliberați de „dependenta de zahăr”, emoțional stabili, vigoarea și energia nu depinde de prezența stimulenților.

Folosind aceste câteva modalități de a reduce consumul de zahăr, puteți schimba obiceiurile alimentare și de a face dieta sănătoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu