Avantajele și dezavantajele de terapie manuală

Terapie manualaUna dintre cele mai vechi științe medicale este terapia manuală, încă în Grecia antică medicii foloseau masajul și exercițiile speciale pentru tratamentul diferitelor boli.

Avantajele și dezavantajele de terapie manuală a descoperit Hipocrate, care a crezut că terapia coloanei vertebrale este una dintre cele mai importante domenii ale medicinii.

Revenind la loc vertebra sărită pentru a scuti pacientul de la boli umane, care, la prima vedere, și nu sunt asociate cu boala coloanei vertebrale: tuberculoza, boli ale vezicii urinare și rinichilor, faringită, și altele. Doar terapia manuală pentru a trata o serie de boli foloseau popoarele antice din Marea Mediterană, China, Europa și India.

Medicina moderna nu recunoaște terapia prin masaj ca o disciplină medicală, până la 1882 in SUA a deschis prima școala in care învățau osteopaths dar în 1895 – o școală pentru formarea de chiropracticieni. Școlile diferă de principiile de abordare a tratamentului.

Osteopaths au acordat o atenție tot mai mare la fizioterapie, masajul și gimnastica se utilizau în tratamentul de procedură spinală „brațul lung”, în cazul în care un braț – trunchiul, o altă pârghie – la nivelul membrelor. Tehnicile de forță utilizau în tratamentul chiropractic a coloanei vertebrale. Dezavantajele acestui training a fost că luau la școală oamenii fără invatamânt medical.

Pentru o bază de osteopaths și chiropracticieni a fost luată teoria că rădăcina tuturor bolilor umane este un defect al coloanei vertebrale (hernie intervertebral, subluxație, deplasarea vertebrelor), în care se îcîlcesc nervii si vasele de sânge. Procesul de vindecare a fost limitat la două zone de frământare speciale, presare, rotații și alte modalități de a îndrepta oasele strămutate.

Astfel de efecte mecanice acționate manual asupra țesuturilor și organelor le irita folosind dozaj specific și tehnică adecvată, ele au un impact pozitiv și cel mai eficient asupra organismului uman. Dar recuperarea nu se datorează a anumitei metode de terapie manuală, dar doar în detrimentul capacității organismului de a reconstrui și de a restabili funcțiile lor sub influența de stimuli externi și interni.

Etapă de dezvoltare a medicinii manuale este asociat cu o largă vedere a lumii în practica medicală metode moderne si eficiente de terapia manuală. La mijlocul secolului al XX-lea, reprezentanți ai medicina oficiala a fost înființată o nouă școală de chiropractică, în care ar putea învăța numai medici calificați. Și din acel moment pentru a evalua și de a gestiona avantajele și dezavantajele de terapie manuală a devenit medici profesioniști.

Din anul 1962, egzistă o federație internațională de terapie manuală, care desfășoară congrese de formare la fiecare trei ani. Tradus din limba latină, „chiropractic” înseamnă „tratament de mână” în tratamentul medicului cu mâinile este instrument manual foarte fin, iar nivelul de frontierele sale de calificare la art.

Terapeutul manual – este un medic, nu un vindecător, masajist sau chiropractician. Calificările sale trebuie să fie confirmată printr-un certificat.

Dezavantaje de terapie manuală se află în principal în lipsa de personal înalt calificat.  Avantajele de manipulare este nu numai că agregatul de aplicare doar tehnici manuale, pot preveni sau elimina modificările patologice ale omului la nivelul articulațiilor si a organelor interne, mușchii si a coloanei vertebrale, dar, de asemenea, că problemele pe care le rezolvă, să decidă de multe ori cu medicamente metoda nu este posibilă.

Chiropractica este considerată de ne repetat unic și metoda terapeutica, cu rădăcini în trecutul antic și îmbogăți cunoștințele moderne despre mecanismele acțiunii sale asupra organismului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu