Cum sa te lași de fumat

Renuntare fumat efecteMulți doresc să renunțe la fumat. Dar oamenii, departe de fumat, știu cât de dificil este de a face. Mulți fumători, începând programa de renunțare la fumat, reveneau la obiceiul său, în imposibilitatea de a suporta ceea ce se întâmplă cu ei.

Nu este simplu: schimbările în organism după renunțul la fumat sunt enorme, variind de la rearanjare moleculară, finisând cu bunăstarea generală și starea de spirit, funcțiile organelor și sisteme.

Modificări în organism, după renunțul fumatului

Renunțând la fumat, mulți așteaptă pentru îmbunătățire în starea generală a organismului literalmente de la primele ore. Dar aceasta este o greșeală: corpul de mai mulți ani sa obișnuit cu doping ca tutun, va lupta pentru revenirea de obicei. Și dacă persoana intenționează încă pentru a depăși acest lucru, va trebui să se pregătească pentru confruntarea cu corpul său.

Din fericire, în cazul în care o decizie, fermă confruntare sa renunțe la fumat ar putea fi de o scurtă durată, și obiceiul prost curând va fi uitat pentru totdeauna.

Studiile au arătat că mulți, renunțe la fumat, primele zile după renunțarea la țigări apar leziuni pe buze și mucoasei bucale. La fumători pot dezvolta stomatita, formează „perleches” în colțurile gurii.

Mulți oameni care au renunțe la fumat, au menționat că în primele zile ale refuzului ușor au prins o infecție rece sau virală, a apărut tuse, nas înfundat, dureri în gât, strănut și conjunctivită. Aceste afecțiuni ieri fumătorii nu au fost înclinați să se asocieze cu renunțarea la fumat, precum și problemele întâmpinate cu bunăstarea mulți obligați să se întoarcă la obiceiul de a fuma.

Simptomele de mai sus a răcelii apar din cauza renunțării la fumat, care a avut loc recent, organismul nu a avut timp să se adapteze la noul sistem de funcționare. Funcția sistemului imunitar și să se adapteze obișnuit de fumat, este deprimat, a pierdut un dopaj constant, de aceia refuzînduse la fumat urmărește răceală în primele zile. Acest fenomen trece rapid: 2-3 săptămâni vine o îmbunătățire semnificativă a sănătății.

Nu este un secret faptul că, după o lungă perioadă de timp a fumatului în care organismul nu recuperează 100%, deoarece schimbările au loc în toate țesuturile și organele de fumător la nivel molecular.

Mai mult decât atât, schimbări în gene apar foarte important, chiar renunțarea la fumat în urmă cu 20-30 de ani, omul are afectat genele responsabile pentru diviziunea celulelor si ADN-ului reconstrucției. Înalți la astfel de persoană este și riscul de a face cancer pulmonar, bronhiilor, sânge, nazala si mucoasei orale.

După o perioadă anume de „trecere a bolii” după renunțarea fumatului, care durează, de obicei, de la două săptămâni la o lună, corpul începe să se recupereze, primul se îmbunătățește cardio – sistemul vascular, creste elasticitatea vaselor de sânge, mușchiul inimii devine suficient de hrană și de lucru la putere maximă.

Sistemul nervos actualizează schema de impulsuri nervoase, conductivitatea de fibre crește, omul încetează să-l mai chinuie iritarea, tremurarea picioarelor, rătăcind dureri, în cazul în care cauza a fost doar de fumat.

Sistemul bronhopulmonară este restaurat și acesta din urmă, astfel cum sa observat, nu este complet restaurat. Riscul îmbolnăvirii de cancer pulmonar de mulți ani mai târziu renunțul de la fumat. Cu toate acestea, acest risc este redus de mai multe ori, comparativ cu o persoana care continua sa fumeze.

În acest moment, oamenii de știință sunt în căutarea pentru o relație lungă de timp între fumat și o probabilitate mare de cancer. Când ieșiți din fumat ar trebui să fie unele program de reabilitare și restaurare a corpului pentru a vă ajuta să facă față consecințelor acestei dependență.

Program de reabilitare după renunțarea la fumat

1. Motivația trebuie să fie foarte puternică și convingătoare. Ar trebui clar să te închipui, pentru ce ai nevoie să renunți la fumat, a lucra pentru tine înșiși regulile și tabuurile la orice aproximare la o țigară.

2. Este necesar să îmbogățiți dieta cat mai mult posibil cu vitamine. Și aceasta nu este doar utilizarea de fructe si legume – mai bine pentru a obține vitamine sub forma de tablete, dieta de zi cu zi pentru grupa de vârstă. Nicotina distruge practic vitaminele C și grupa B, de aceia în perioada de renunțare a fumatului mai important ca niciodată, pentru a obține aceste substanțe în cantitatea necesară.

3. Pentru realimentarea de proteine ​​și aminoacizi de care aveți nevoie în fiecare dimineață pe stomacul gol pentru a bea un pahar de lapte, în mod ideal – de capră. Laptele ajută să dobândească elasticitatea țesutului pierdut, de altfel – lapte de capră are proprietatea anti – inflamatorii, si protejează organismul împotriva infecțiilor si inflamației a tractului respirator superior.

4. Pentru femei, este foarte important pentru a restabili elasticitatea si aspectul pielii sănătoase. Pentru a face acest lucru, folosiți o mască de față cu lapte, miere, galbenuș de ou, smântână. Măști trebuie să le faceți peste o zi.

5. O creștere semnificativă a activității fizice, pentru a reveni la forma fizică anterioară. Datorită exercițiilor, mușchii rapid scăpa de produsele de oxidare de gudron de tutun, plămânii să funcționeze mai bine și, prin urmare, eliminate mai repede, crește circulația sanguină, care ajută, de asemenea, pentru a accelera eliminarea toxinelor și deșeurilor din organism.

Exercițiile trebuie pentru a începe cu minim – exercițiu sportive de încălzire. Când dificultățile de respirație vor fi mai puține – poate spori sarcina sportivă.

6. Este necesar să crească expunerea la aer liber – plimbări pe jos, jocuri de sport, călătorii în afara orașului. Organismul are nevoie de oxigen, așa ca avem nevoie de ajutor pentru a se asiguri de aer proaspăt pentru a obține cât mai mult oxigen.

7. Pentru a îmbunătăți procesul de actualizare este necesar pe zi la 1 litru de a bea sucuri proaspete.

8. Foarte bine, în cazul în care puteți folosi piscina: ea promovează vindecarea multor organe și sisteme, să întorci formă fizică anterioară.

9. Este necesar să determini pentru tine un hobby și să dedici o mare parte din timpul tău liber. Hobby-urile distrage atenția de la gândurile de fumat și te face ușor de ținut fără dependență.

10. Poți purta cu tine bomboane mici, nuci sau fructe uscate, și la doriți să fumezi mănîncăle. Dacă există o dorință de a fuma, puteți bea, de asemenea, un decoct de ceai de menta de ghimbir, maghiran, balsam de lămâie. În farmacie poți cumpăra taxe speciale destinate pentru fumătorii care au decis să renunțe la obiceiurile proaste.

Indiferent de vârstă, după care timp de fumat nu ar avea o dorința de a lăsa o țigară, trebuie să știți că această dorință poate fi realizat atunci când regulile simple și necesare pentru a îmbunătăți stilul de viață și de sănătate. Modificări în organism, după renunțarea la fumat la nivel mondial, dar în măsura fiecărei persoane – reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire cu emfizem, cancer pulmonar sau ateroscleroză.

Fiți sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu