Cum Scoti Petele De Grasime De Pe Haine

Petele de grăsime de pe haine sunt incomode, deoarece sunt foarte vizibile și strică aspectul. Cele mai greu de spălat sunt petele care au apărut cu mult timp în urmă și au avut timp să fie bine absorbite în țesătură. Pentru a le îndepărta, este necesar să se utilizeze mijloace mai eficiente, care sunt capabile să dizolve chiar și astfel de contaminanți.

Moduri populare de a scăpa de pete

Pentru cei care nu știu cum să îndepărteze o pată de grăsime prin mijloace improvizate, experții au elaborat o listă de opțiuni. Petele se îndepărtează ușor cu sare, săpun de rufe și oțet.

Săpunul de uz casnic

În cazul în care urma uleioasă este doar pusă, merită să spălați imediat locul problematic cu săpun de rufe. Dacă o singură dată nu a fost suficient, atunci procedura va trebui să fie ușor complicată. Zona murdară trebuie să fie puternic săpată, învelită într-o pungă de polietilenă și astfel să țină toată noaptea. Dimineața, hainele trebuie spălate. Pentru a întări efectul săpunului, gospodinele experimentate sfătuiesc să îl macinăm pe o răzătoare, să îl dizolvăm în apă caldă și abia apoi să înmuiem lucrul murdar peste noapte. Puteți accelera procesul cu zahăr uscat, care se găsește în fiecare casă. Locul săpunit trebuie presărat cu el și frecat. După 20 de minute, hainele pot fi spălate.

Sare

Există o rețetă necomplicată pentru a spăla rapid o pată veche de grăsime cu o soluție fierbinte de sare. Este simplu, deoarece este nevoie de 150 g de sare pentru a turna 1 litru de apă. Zona murdară va trebui să fie ținută în soluție până când urma murdară dispare fără urmă.

Un amestec de sare și sodă în proporție de 1:1 scindează bine grăsimea. Compoziția se aplică pe locul murdar și umed timp de 30-60 de minute, apoi se spală bine materia cu săpun de rufe.

Tămâioasă

Trementina combinată cu amoniac în părți egale îndepărtează eficient petele de grăsime. Soluția se aplică cu ajutorul unui tampon pe locul murdar și se menține pe subiect timp de până la 3 ore. Apoi se recomandă spălarea obișnuită.

Alcool nafta

Pentru a îndepărta o urmă de grăsime, puteți folosi alcool amoniacal. Pentru a face acest lucru, se ia 1 linguriță de amoniac, care se amestecă cu 100 ml de apă. Lucrul murdar se înmoaie în soluție timp de 6 ore, după care îl puteți clăti și spăla în mod obișnuit. Această tehnică trebuie folosită în lupta împotriva zonelor uleioase doar pe țesăturile de culoare deschisă. Pe țesăturile închise la culoare, poate rămâne o pată albită.

Oțet

În practica gospodinelor, se observă că oțetul prezintă proprietățile unui îndepărtător de pete eficient. Acesta este adesea folosit pentru a îndepărta petele de grăsime pe țesăturile albe de bumbac în formă pură. Într-o soluție de nouă procente de oțet, se spală o pată de grăsime. Pentru spălarea țesăturilor delicate, se prepară un amestec de apă, oțet cu sare și muștar, care se amestecă în proporții egale.

Avertisment. Oțetul care depășește o concentrație de 9% nu trebuie utilizat pentru îndepărtarea petelor.

Totul Simplu