Cum sa îmbunatațești sanatatea

Sfaturi pentru sanatateaTermenul de „sănătate” a apărut odată cu apariția omenirii. În momente diferite, acest concept include componente diferite, și fiecare aduce ceva în ea deosebit de important pentru el. In general, „sănătatea” poate fi definită ca stare normală a corpului, în care funcționează corect toate organismele.

În general vorbind, se poate spune despre mine, „Sunt sănătos”, în cazul în care, pe voi nimic nu vă deranjează, și vă simțiți bine.

Sănătoși de mult timp se considera cea mai importantă valoare umană. Mai ales actuală sănătatea bună devine astăzi, când să-l păstrați devine tot mai greu și mai greu. În zilele noastre în îmbunătățirea de sănătate necesită 95% dintre tinerii de peste 20 de ani.

Pe noi ne „atacă” varietatea de boli. Suferă din cauza lor sau pentru a ne proteja – alegerea fiecăruia. Rețineți că o sănătate mai bună nu este o sarcină atât de dificilă. Cel mai important – să decidă lupta cu obiceiurile și lenea lor. Dar apoi, cum se spune, toată lumea trebuie să decidă pentru sine. Dacă ați făcut deja o alegere în favoarea bunăstării și libertatea de vizitarea spitalelor, sfatul nostru se va potrivi cu tine la un moment oportun.

Să începem cu alimentația. Nu trebuie să dovedească nimănui că pentru o sănătate mai bună, aveți nevoie ca să-și revizuiască atitudinea lor la dieta lor. Ar trebui să știi că toxinele sunt foarte nocive pentru organism. Este clar că pentru a scăpa de ele este cu totul imposibil.

Dar, pentru a reduce cantitatea de substanțe nocive la minim este destul de real. Pentru acest principiu a fost inventat „trio-ul de aur”: micul dejun ar trebui să fie un prânz bun – dens, și cina – ușoară. În dieta pentru a include mai multă vegetație. Foarte util va fi să mănânci înainte de a lua alimente pentru 20-30 de minute o simplă salată de legume.

O altă importantă „ajutor”, pentru a imbunătăți sănătatea – activitate. Exercitare dimineața și seara, alergatul, înotul, mersul pe jos, atletica … Aceasta este doar o parte din ceea ce nu este necesar să se lepede pentru sine – favorit. Inactivitate fizica (mobilitate redusă în timpul zilei), ca o boală a secolului XXI nu este pur și simplu acest lucru: o mare mulțime dintre noi, implicați în afaceri doar o dată la cea mai apropiată ieșire în parc.

Dar, din păcate, se creează lene. Și astfel în zilele de week-end, atunci când s-ar fi putut cu fericire să mergi câteva opriri până la magazin, noi am prefera pentru a ajunge la mijloacele de transport public. Și în zadar … Nu da mușchilor „să se înăcrească”.

Obiceiuri proaste – aceasta este o altă temă pentru discuție. De asemenea, golirea nemiloasă a portofelului ei încă provoca daune ireparabile pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, toți fumătorii știu despre pericolele de nicotină, toți consumatorii de alcool sunt conștienți de efectele alcoolului, dar aici e paradoxul: de ce, atunci, în fiecare an, în rândurile lor sunt completate de mii de „recruți”?

Cine este de vina? Publicitate? Încrederea în sine? Indiferența? Răspuns fără echivoc este foarte dificil. Este clar că pentru a îmbunătăți starea de sănătate cu dependenta lor trebuie să lupte pentru viață dar nu pentru moarte.

Cu privire la eficacitatea luptei împotriva tuturor părților ale conductei sunt sute de centre diferite (care, de fapt, sunt secte!). Dar și cel mai bun codificator specialist nu poate forța o persoană pentru a întrerupe fumatul, până când el singur nu va dori. Știați că, dacă vă lăsați de fumat, apoi: după 20 de minute tensiunea arterială și pulsul revin la normal după 48 de or, veți putea obține în cele din urmă un gust și miros, peste 8 luni uita de problemele de respirație, tuse și dificultăți de respirație …

În general ce să facem pentru a imbunătăți sănătatea? Rețete individuale și sfaturi ar trebui să ridice pe cont propriu, în funcție de stilul tău de viață, atitudine, oportunități financiare. Cu toate acestea, vă pot da în continuare câteva sfaturi generale. Ele sunt simple și adecvate pentru toată lumea.

Usturoiul – este puterea.

Cercetătorii britanici aduc astfel de date a activităților sale. Daca mănânci in fiecare zi, cel puțin un cățel de usturoi poate reduce nivelul de colesterol, de lucru cu privire la prevenirea artritei, pentru a evita îmbătrînirea creierului, îmbunatatirea imunității. Mulți oameni nu le place această recomandare din cauza mirosului de usturoi specific în gura sau probleme cu stomacul. În acest caz, este necesar să se facă o tinctura cu usturoi și lămâie cu apă.

Sarea – inamic alb.

Dacă cineva știe, există o corelație directă între numărul de sare de intrare de zi cu zi în corpul nostru și riscul de a dezvolta hipertensiune arterială. Pentru a întrerupe o conexiune periculoasă, trebuie să folosiți nu mai mult de 5 gr. sare. Dar este în valoare de având în vedere că acesta conține aproape toate produsele. De aceea, OMS (Organizația Mondială a Sănătății), recomandă eliminarea de sare, în toate. Aceasta va reduce numărul de accidente vasculare cerebrale (25 %) și insultele (30 %).

Mișcarea – bucurie.

În primul rând, astfel încât să înceapă să câștige lenea lui, în al doilea rând, ridică-te (și, poate, altele), starea de spirit, în al treilea rând, reduce riscul de inima si a bolilor vasculare. Folosiți orice ocazie: de mers pe jos la următoarea oprire, mers pe jos înainte de a merge la culcare sau de a obține un câine. Ea cu siguranță vă va impune nu doar să mergeți pe jos, dar și alerga după el.

Nu ezitați să cânți.

Chiar dacă talent muzical brusc nu aveți, nu vă faceți griji. Nu ezitat. Amintiți-vă că piesa – inamicul de starea de spirit proastă, astm, imunitate scăzută, dificultăți de respirație … și nesiguranță în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu