Cum se face masajul cu pietre calde

Masaj cu pietre vulcaniceUtilizarea pietrelor calde, pentru vindecare, datează din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, această metodă a devenit populară în 1993. Masajista din Arizona Henningan Mary Nelson a făcut cunoștință populației cu metoda, folosind pietre calde pentru masaj.

Noua tehnică de masaj a fost numită La Stone terapie. Acesta utilizează 54 fierbinți, 18 răcoriți piatră și o piatră la temperatura camerei.

Căldura din pietre încălzește și relaxează mușchii. Apăsarea pe anumite puncte ale corpului, cu concentrații diferite, terapeutul deschide canalele, te eliberează de stres, emoții negative. Masajul cu pietre calde ajuta la ameliorarea durerilor de spate, osteoartrita, insomnie, depresie, stres.

Utilizarea masajului în condiții casnice

Desigur, este mai bine să faceți acest lucru într-un salon special de masaj. Cu toate acestea, este o procedură foarte costisitoare și prin urmare, foarte mulți interesați de întrebarea cum de a face un masaj cu pietre calde la domiciliu.

1. Pentru masaj avem nevoie de diferite pietre. Bine se potrivesc de mare sau fluviale netede pietricele. În scumpele saloane masajorii folosesc pietre de roci vulcanice, bazalt. Bazalt păstrează bine căldura și foarte încet o dă. Puteți folosi, de asemenea, pietre: Jasper, jad, turcoaz, precum și marmură. Pietrele de marmură reci sunt utilizate pentru a calma oboseala, tensiunea și dureri musculare.

2. De asemenea, este necesar de rezervor cu apă pentru încălzirea pietrelor până la temperatura de 40 de grade. Nu fierbeți pietrele pria fierbinți vor arde pielea.

3. Pune pietrele într- un vas cu apă, încălziți, și scotețile afară din apă, se usucă cu un prosop.

4. Utilizați un termometru pentru a monitoriza temperatura. Pentru ca să se răcească pietrele ne folosim de congelator convențional.

5. Aveți nevoie de un pat confortabil, dacă faci masaj la o altă persoană. Pentru auto-masaj este situat convenabil într-un scaun sau pe canapea.

6. Nu uitați să creați atmosfera chiar înainte de a începe această procedură. Umple sală unde o să faci masaj, mirosul de lumânări parfumate sau tije. Puteți include o muzică plăcută de relaxare.

Cum se face acest lucru, dacă sunteți în rol de masseur

Experții încep procedura de terapie de masaj cu pietre suedeze. Aceasta diferă de la un masaj convențional care a avut loc puternic și profund la os. Masajul suedez, maestrul lucrează cu degetele, dar nu cu palmele, așa cum se obișnuiește în masajul clasic.

Dacă nu sunteți familiarizați cu tehnica de masaj suedez, atunci atingerea, frecarea mișcărilor a mâinilor este, de asemenea, perfect încălzește mușchii. După masajul cu mâinile merge la un masaj cu pietre calde. In timpul masajului cu palmele și pietre, folosiți uleiuri aromatice. Uleiul va permite alunecarea lină a pietrelor pe mușchi. Înainte de a pune pietre pe corp, le ungeți cu ulei aromat.

Tradițional de piatră – masajul cu pietre se aranjează pe locurile plex nervoase mari. Se consideră că aceste locuri sunt situate în canalele energetice sau chakra. Dacă sunteți de predare despre chakre nu sunt familiarizați, apoi pune pietre calde de-a lungul coloanei vertebrale la osul sacrum, palme, pe burtă, frunte, clavicula și chiar între degete pentru o perioadă scurtă de timp.

Masează corpul cu pietre. Pentru a face acest lucru, se aplică pe piatră pe partea de sus palpa și apăsând în jos, glisați mișcarea de alunecare de-a lungul mușchilor. După ceva timp, înlocuiți pietrele fierbinți pe reci. Această procedură durează de la 60 minute până la 1,5 ore.

Un maseur personal nu aveți? Nu vă faceți griji, vom efectua o sesiune de auto-masaj cu pietre calde. Acest lucru se face foarte simplu.

Prindeți între două palme o piatră încălzită mică formă rotunjită. Mișcare de rotație sensul acelor de ceasornic primblați piatra între palme pentru 20 de minute. Dacă faci mișcări de rotație într-un ritm și cu o presiune forță mai mare, atunci va tonifia organismul. Mișcare lentă vă va calma.

Pentru masaj facial veți avea nevoie de două pietre plate mici, încălzite la temperatura corpului. Înainte de masaj spălăm fața și o curățim folosind loțiune. După aplicarea cremei pe piele sau lăptișor cosmetic. Masajul facial îl facem fără presiune din centrul frunții la temple, de la nas la colțurile superioare ale ochilor.

Faci toate mișcările cu atenție, fără a întinde pielea. Masează zona într-o mișcare circulară de la nări la temple. Masează pielea gâtului și decolteul se efectuează ușoare atingeri cu piatra. Pentru masaj la față si pe gat e suficient 20-30 minute.

Pentru stare bună de sănătate este foarte util masaj la picioare. Ia o cutie mică și 40×40 și toarnă în ea fierbinte 40-45 de grade de mare sau de râu pietricele. Stând desculț în cutie și să depășească până când durerile simțitoare de mers pe jos pe pietricele nu se vor opri. Acest masaj se face în termen de 10-15 minute.

După finalizarea masajului, se spală cu pietre antibacteriene, bine uscat. Păstrează pietrele unde dorești.

Câteva sfaturi pentru a lua tratamente de masaj cu pietre calde:

Mâncatul bine înainte de masaj nu se recomandă. Daca faci masaj în salon, nu veni cu mult timp înainte de procedura cu 5-10 minute. Calmează-te, relaxează-te, înainte de masaj.

Masajul se recomandă să dețină nu mai mult de două ori pe săptămână.

Masajul cu pietre nu se recomandă

1. persoanelor cu boli infecțioase, erupții cutanate și răni deschise;

2. în perioada postoperatorie;

3. după chimioterapie: o recomandare, adresați-vă medicului dumneavoastră;

4. suferă de tromboflebită, boli cardiovasculare,

5. gravide: numai după consultarea cu un medic;

6. nu se recomandă masaj cu pietre pentru persoanele cu leziuni ale pielii: vânătăi, zgârieturi, inflamație, boli pustuloase;

7. pe zona de tumora, hernie, fracturi osoase recente, dislocări.

În concluzie, doresc să remarc că făcând cunoștință cu o mulțime de lucruri despre masajul cu pietre calde, atâta timp cât tu nu vei încerca singur, nu aveți o imagine completă a acestei proceduri remarcabil. Masaj cu pietre calde energizează corpul dumneavoastră, vă dau o emoții pozitive de neuitat și întoarce pace sufletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu