De ce Insala Barbatii

Ce înseamnă înșelarea soțului pentru o femeie? Cât de departe poate merge un om în disperare și confuzie? Nu este un secret că majoritatea dintre noi nu pot ierta un bărbat, iar relațiile devin tensionate după o aventură din cauza pierderii încrederii în partener.

Experții spun că un bărbat care primește tot ce are nevoie de la o căsnicie nu va face niciodată un pas atât de pripit. Dar atunci de ce înșală bărbații soțiile? Și câți oameni de pe planetă sunt 100% mulțumiți de căsniciile lor? Este vorba de idealuri, care uneori sunt de neatins?

De ce Insala Barbatii

Soțul înșelător – nu doar cuvinte goale. În spatele ei se află o dezamăgire profundă și o recunoaștere a greșelilor lor. Cu toții le facem, iar consecințele sunt adesea foarte negative. Găsirea răspunsului la întrebarea:: „De ce și pentru bărbații înșală femeile?” nu este ușor. Să încercăm să ne dăm seama despre ce este vorba. Poate fi cauza psihologia masculină? Sau poate că problema este mult mai profundă?

Toți bărbații înșală din motive diferite. Cineva a vrut o noutate de sentiment, cineva caută un refugiu de la iubitul său, iar cineva nu se gândește de ce are nevoie de el. De cele mai multe ori, un bărbat este ghidat de subconștientul său: încearcă să găsească ceva pe lângă ceea ce nu are în viața normală. Acest lucru este destul de normal, deoarece psihologia oricărui om este concepută astfel încât el caută toată viața ceea ce îi lipsește.

Nu există infidelitate accidentală sau bruscă. Însuși faptul de a înșela devine real cu un motiv. I se pun în față circumstanțe speciale, se găsesc o mie de motive și se gândesc o mie de planuri. Este dificil să trișezi doar din întâmplare, din impuls. La urma urmei, după ce a trăit cu un bărbat mai mult de un an, chiar și un bărbat se gândește pentru o clipă înainte de a se scufunda într-un vârtej de pasiune.

El se va gândi dacă și-a rănit soția sau amanta, pentru a nu se răni pe sine cu un astfel de act nesăbuit: să piardă o casă confortabilă și multe alte avantaje ale vieții de familie, disponibile numai pentru bărbați. Despre al doilea, apropo, se va gândi mult mai repede. Din păcate, psihologia masculină este doar atât. Ei prețuiesc mai mult comoditatea decât sentimentele.

Așadar, mai jos vei afla cum să te comporți după ce soțul tău te înșală și ce ar trebui să faci pentru a te asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată.

Deci, de ce bărbații înșală?

Statisticile sunt necruțătoare: aproximativ 75% dintre bărbați își înșală partenerele obișnuite. Cel puțin, aceștia sunt cei care au mărturisit în diverse sondaje și studii. Presupunând că cei care înșală au tendința de a-și ascunde aventurile, cifrele pot fi și mai puțin plăcute. De ce apare infidelitatea într-o relație stabilă, stabilită? Ce este – plictiseală, rutina vieții de familie, un tribut adus tendințelor moderne de libertate în relații?

Haideți să aflăm împreună cu un sexolog, psihoterapeut, care sunt cele mai frecvente motive pentru care vă înșelați partenerul.

Ego-ul său

Un om este egoist în viață. Acesta este probabil principalul motiv. Deși multe femei cred că înșelăciunea are legătură exclusiv cu sexul, în realitate nu este așa. Când un bărbat simte că nu mai este „eroul” unei relații, devine sensibil la atenția altor femei.

De ce înșală bărbații și femeile

Dacă el crede asta:

  • Nu îl mai găsești atrăgător.
  • Nu-l mai vrei.
  • Este vinovat de ceva față de tine.

Apoi, abia rezistă atenției unei alte femei pe care o place.

Bărbațul – mai degrabă primitiv în ceea ce privește construirea de relații, el nu are timp și nu vrea să sape în sentimentele lor.

Dar, cu toate acestea, el simte intuitiv dacă ai devenit rece cu el și începe să creadă că este ceva în neregulă cu el. Ca urmare, el caută un test al „calităților sale eroice” în brațele unei alte femei, care este adesea mult mai rea și mai rea decât cea aleasă de el.

Și face acest lucru în loc să încerce să înțeleagă ce este în neregulă cu relația voastră.

Relațiile nu sunt deloc o dieceză a bărbaților, ei se joacă pe calculator în timp ce tu înfășori copiii visând la o nuntă frumoasă.

Așadar, dacă ești proactivă și încerci să stabilești un dialog cu el, înșelatul poate fi evitat. De exemplu, s-ar putea să aveți depresie postpartum, încercați să-l faceți să înțeleagă ce este. Sau bunica ta iubită a murit și tu tânjești după ea, dar el nu înțelege această tânguială.

Vorbește cu el, explică-i cât de mult a însemnat pentru tine persoana care a decedat și promite-i că lucrurile vor reveni curând la normal.

Răzbunare

Dacă îl înșeli, va fi o lovitură foarte dură pentru ego-ul unui bărbat. Impactul înșelăciunii tale asupra unui bărbat este atât de puternic, încât puțini își pot reveni după el ani de zile.

Sincer, după înșelăciune de ambele părți, în opinia mea, continuarea relației ar trebui să iasă din discuție.

Pentru că nu mai este o relație, ci o mare problemă. Dar, în acest moment, un bărbat este legat de un atașament emoțional puternic (o femeie știe cum să se lege emoțional), lipsa de dorință de a părăsi zona de confort, ipoteci, împrumuturi, convingeri ale rudelor, copii comuni etc.

Și totul rămâne cam la fel, cu un singur DAR. Înșelatul va fi mereu în mintea lui.

După ce te-a înșelat, dacă rămâneți împreună, el va dori să echilibreze această balanță și te va înșela 100%. Și să nu crezi că te va ierta vreodată pentru că te-a înșelat, nu va uita și va crede că are tot dreptul moral să te înșele.

Ce trebuie făcut? Dacă atmosfera este așa, este mai bine să puneți capăt relației.

Defecțiune sexuală

Lipsa sexului adecvat într-o relație este, de asemenea, un motiv pentru ca bărbații să înșele.

Un bărbat are nevoie de intimitate. Dacă își dă seama că această nevoie nu este satisfăcută de partenerul său pentru o perioadă mai lungă de timp, poate începe să caute satisfacție în altă parte.

Ce trucuri poti folosi pentru ca partenerul sa nu te insele

De asemenea, este posibil ca el să înșele pentru că partenera sa nu vrea să se implice în unele dintre fanteziile sale în pat sau refuză să facă ceea ce îi sugerează.

Dorințele sexuale ale unor bărbați sunt atât de puternice încât abia le poate controla. Acesta este un alt motiv pentru care un bărbat (chiar și un bărbat care își iubește soția și nu vrea să o părăsească) poate totuși să o înșele.

Pur și simplu, plictiseală sexuală. Acest lucru se întâmplă atunci când relația dintre persoanele dintr-o căsnicie seamănă mai mult cu cea dintre frați și surori. Contactele intime sunt foarte rare, scenariul sexual este cunoscut dinainte de amândoi, până la modul în care partenerul se va comporta după sex – cine se va întoarce și va adormi și cine va fi atras de frigider. Și o astfel de situație, când o persoană nu-și satisface pe deplin nevoile sexuale, este foarte periculoasă pentru un cuplu.

Vă doriți emoții vii, dar, din păcate, soția nu mai este percepută ca un obiect sexual. Și, în loc să se îmbunătățească viața intimă cu soțul/soția, se găsește o cale mai „simplă” – intimitatea pe lângă. Și din nou emoțiile vibrante care au lipsit mult timp, acei fluturi în stomac din nou, emoția și entuziasmul. Se pare că, de fapt, motivul real este că sexul este mort în această căsnicie.

O criză existențială

Acesta este un moment specific de reevaluare a realizărilor din viața ta, deseori denumit criza vârstei mijlocii.

Când totul în viață merge bine – carieră, venit stabil, mașină, familie, copii, vacanțe la mare, dar deodată apare întrebarea: și atunci ce, asta e viața pe care mi-am dorit-o? Iar vârsta își pune inexorabil amprenta și, în agitația vieții, un bărbat își dă brusc seama că ceilalți oameni îl privesc rareori ca pe un obiect sexual. Și începe să-i fie dor cu disperare de ea.

Apropo, această criză este tipică nu numai pentru bărbați, ci și pentru femei. Nevoile de bază sunt închise – ai unde să locuiești, ce să mănânci, ești împlinit din punct de vedere social și ești solicitat, dar tinerețea pleacă și, odată cu ea, atenția și pofta străinilor.

În același timp, sexul în familie poate să nu fie rău, dar doriți să experimentați emoții vechi care nu mai sunt acolo. Nu îți dorești atât de mult atenția partenerului tău actual (el sau ea este deja „al tău”), ci vrei să fii „tânără, vioaie și rezonantă” pentru alte persoane. Prin urmare, o criză existențială cu o nevoie acută de a-ți recăpăta tinerețea pierdută este, de asemenea, unul dintre motivele care duc la înșelăciune.

Dezacord psihologic

Acest lucru se întâmplă atunci când un bărbat simte că a devenit rece cu el, că nu este interesat de el, că nu mai există nimic de discutat. El și soția sa sunt doar doi colegi de cameră în același apartament, care pot avea chiar și copii, dar nu există căldură și intimitate. Nu există nimeni care să-ți pună capul pe umăr, nimeni pe care să te îmbrățișeze, nimeni care să te aștepte acasă cu borș și cotlete, nimeni care să te întrebe cum îți merge ziua.

Răceala psihologică, indiferența reciprocă îl împinge să găsească pe cineva pe lângă el care să-l accepte, să-l compătimească, să-l înțeleagă, să-i spună din nou cât de frumos este, cât de bun este, să-i arate căldura care-i lipsește.

Stereotipuri despre statut

În anumite cercuri, există o percepție conform căreia aventurile extraconjugale sunt un semn necesar pentru menținerea statutului. Adică, sunt un om atât de puternic, am atât de mulți bani, atât de multă putere și cunoștințe, încât cumva nu am decența de a fi un familist credincios, ce ar crede lumea despre mine?

Scăderea libidoului la soție

Acest lucru a fost deosebit de comun în anii 90 – jachete purpurii, lanțuri de aur, numeroase contacte în băi cu fete de virtute ușoară. Acestea nu erau doar pentru că erau necesare, ci erau un mod de viață, un mod de menținere a statutului. Și, în ciuda faptului că au trecut ani 90, există o categorie de bărbați în țara noastră, și în întreaga lume, care încă mai aderă la aceste principii pe viață.

Scăderea libidoului la soție

Acest lucru, ca și default-ul sexual, este, de asemenea, un semn de dizarmonie sexuală într-o căsnicie, în care nevoia de sex a unuia dintre parteneri (în acest caz, a bărbatului) este mult mai mare decât a celuilalt. El are nevoie de intimitate în fiecare zi, în timp ce soția sa are nevoie de ea o dată la o lună și jumătate sau două luni, uneori mai puțin.

Într-un astfel de cuplu, o discrepanță în ceea ce privește nevoile lor fiziologice poate duce la înșelăciune. Un partener cu un libido ridicat are nevoie de intimitate mult mai mult decât îi poate oferi soțul sau soția sa.

O nepotrivire în gama de sexualitate

Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că oamenii nu pot vorbi sincer unii cu alții despre chestiuni intime. Acest lucru se poate întâmpla atunci când una dintre persoanele dintr-un cuplu are o gamă sexuală foarte largă și este interesată de o varietate de sexe, dar nici măcar nu vorbește cu partenerul său despre acest lucru, deoarece îi este teamă să vorbească despre asta.

Dar nici măcar nu vorbește despre asta cu partenerul său, de teamă să nu-l jignească, deoarece consideră că astfel de experimente sunt excesive, iar gama sa de acceptabilitate sexuală este mult mai mică. Sau chiar ar putea să vorbească, să discute despre fanteziile sexuale ale celuilalt, dar unul a spus categoric nu, este mai ușor pentru celălalt să-și satisfacă nevoile pe lângă decât să încerce să găsească un compromis.

Acest lucru indică nu numai lipsa de armonie sexuală în căsnicie, ci și faptul că, din punct de vedere psihologic, acești oameni nu pot avea încredere unul în celălalt și nu pot găsi o cale de mijloc în astfel de situații dificile.

Soțul nu a fost un partener sexual

A fost orice – un umăr prietenos, un partener de afaceri, un tată bun, dar nu a existat niciodată vreo atracție intimă față de soția sa. Deci, atunci când un bărbat și-a satisfăcut psihologic nevoile, a găsit acea căldură, acea căldură care îi lipsea, nevoia sa sexuală inițială trece în prim plan.

Și înțelege că are o soție minunată, dar nu vrea să aibă o relație apropiată cu ea. O iubește, se simte bine cu ea în casă, nu vrea să divorțeze deloc și păstrează toate lucrurile bune din căsnicie, dar vrea să-și satisfacă nevoile sexuale pe lângă.

Variații

Din motive evoluționiste și biologice, bărbații se concentrează în mod constant pe fecundarea cât mai multor partenere pentru a-și spori șansele de a lăsa cât mai mulți urmași.

Știu că sună puțin neplăcut, dar de aceea bărbații au tendința de a înșela.

Cine înşală mai des: femeile sau bărbaţii

Înseamnă cele de mai sus că bărbații nu-și pot controla această dorință de poligamie? Dacă un bărbat este atrăgător, puternic și bogat și, de asemenea, înconjurat de femei, îi va fi greu să reziste unei bunăciuni luxuriante și insistente care îi atârnă de gât.

Dar vreau, de asemenea, să le liniștesc pe majoritatea femeilor – întâlnesc adesea bărbați pe stradă pentru care soțiile și prietenele lor pot fi absolut liniștite – cu greu există un vânător după „comoara” lor neîngrijită, în pantaloni zbârciți și cu burta de bere.

Apropo, dacă te întrebi: „Înșeală un bărbat fericit într-o relație?”. Da, chiar și un om fericit înșeală. Uneori doar pentru că uneori vrea o schimbare.

Știu că vă va fi greu să înghițiți această pastilă a adevărului, dar prevenit este preîntâmpinat.

O relație proastă

Dacă aveți certuri regulate și acestea nu sunt rezolvate cum trebuie, dar bărbatul tău nu vrea să se despartă definitiv de tine, ar putea fi tentat să caute o relație mai calmă în paralel.

El va căuta o femeie care să-i ofere o lume fantastică temporară, fără certuri și înjurături, unde să poată scăpa de problemele casnice și de recriminările tale.

De multe ori se întâmplă ca o aventură secundară a unui bărbat să fie singurul motiv pentru care o căsnicie proastă ajunge să treacă printr-o criză în relație și aceasta va continua.

Dacă ai o aventură cu un bărbat căsătorit, asigură-te că nu se folosește de tine pentru asta.

Alcool

De fapt, alcoolul ar fi trebuit să fie pus pe primul loc ca fiind cea mai importantă și evidentă cauză a înșelăciunii de ambele părți, dar nu am vrut să încep atât de dur.

Poate că nu există o legătură directă între băutură și înșelăciune, dar există cu siguranță o legătură psihologică între alcool și înșelăciune. Alcoolul este adesea folosit de oameni pentru a-și reduce nesiguranța, pentru a face față emoțiilor negative, pentru a elimina barierele psihologice care ne rețin.

Alcoolul ne stimulează instinctele sexuale, iar bărbații se transformă în câini. Nici femeile bete nu sunt călugărițe, există o înțelepciune populară care spune că „o femeie beată nu e stăpână pe ea”.

Ei bine, izolarea bețivului tău cu o femeie bețivă îți garantează cu siguranță trădarea. Dar dacă el îți spune că te iubește doar pe tine și că a făcut sex la beție cu ea, ar trebui să-l ierți. Pentru că sexul la beție nu se consideră înșelăciune.

Ești mereu suspicios față de el

Este foarte ironic, dar din păcate foarte răspândit.

Îl suspectezi constant că te înșală și îi spui asta? În acest fel, sunt șanse mult mai mari să te înșele. Din moment ce deja îl acuzați practic și el trebuie să se justifice, atunci cel puțin va avea ceva pentru care să se justifice.

Motivele pentru care înşală bărbaţii

Un prieten mi-a spus odată povestea lui: „Nici măcar nu am observat-o cu adevărat pe colega mea de la departamentul vecin, Olga. Dar prietena mea mă tot acuza că am avut o aventură cu ea. Am încercat cât am putut să mă justific în fața prietenului meu, dar nimic nu a funcționat. Și, în mod ciudat, am început brusc să o privesc pe Olga cu alți ochi. Era ca și cum prietena mea mi-a băgat ideea în cap. Și apoi, într-o zi, la o petrecere corporatistă…”.

Nu am de gând să vă spun restul poveștii, puteți să vă dați seama singuri.

Așadar, chiar dacă îți suspectezi bărbatul de înșelăciune, nu verifica și nu-l acuza constant.

Sunt șanse mari să îl împingi să te înșele cu adevărat.

Ce ar trebui să faci după ce soțul tău te înșeală?

Te gândești: „Bun, acum știu motivele pentru care soțul sau prietenul meu mă înșală sau ar putea să mă înșele. De ce fac bărbații atât de mult rău femeilor? Ce trebuie de făcut în continuare? Cum pot trece peste rușine și trădare?”. Desigur, acesta este un eveniment nefericit și neașteptat în viața fiecărei femei.

În primul rând, nu vă fie frică! Cel puțin nu vă fie teamă să fiți sincer cu voi înșivă. Nu vă ascundeți, nu fiți lași și nu vă mințiți. În primul rând, răspundeți la întrebarea: „De ce s-a întâmplat acest lucru? Gândește-te la asta și, după aceea, ridică-te și adună-te. Viața după soțul adulter nu se oprește, dimpotrivă, vă poate pregăti pentru multe surprize plăcute.

Pentru a răspunde la această întrebare, amintiți-vă cele cinci „Nu” de bază, care este mai bine să nu faceți:

  1. NU te compara cu rivalul tău. O femeie începe să se compare cu rivala ei și cu siguranță va găsi o sută de motive pentru a se crede mai bună decât ea: mai tânără, mai slabă, mai deșteaptă, mai rapidă, mai ușuratică. Da, poate că ea are o mulțime de avantaje, dar el s-a căsătorit odată cu tine, iar faptul că s-a despărțit de tine sau că a decis să se joace, nu îți reduce importanța și demnitatea.
  2. Nu căutați scuze pentru soțul dumneavoastră nefericit și modalități de a vă învinovăți. Și nu ar trebui să o faci, pentru că cineva care a găsit o scuză și un motiv pentru a înșela o dată este puțin probabil să găsească dragoste pentru tine personal. Dacă îi justifici vreodată acest lucru, întrebarea de ce înșală bărbații va deveni motivul tău etern de depresie.
  3. NU visa să te răzbuni pe el. Chiar dacă nu înșelați din răzbunare, ci doar pentru a-i face în ciudă infidelului o carieră spectaculoasă sau pentru a vă descoperi talentul și a vă da pe deplin să lucrați la el, nu va îmbunătăți situația, ci doar va înrăutăți relația.
  4. NU vă împărtășiți problemele cu toți cei pe care îi întâlniți. Credeți-mă, este puțin probabil ca cineva să vrea și să fie capabil să vă înțeleagă și să vă compătimească sincer. Desigur, primul lucru de care se tem femeile după ce înșală un bărbat – condamnarea celorlalți, a prietenilor și a rudelor. Așa cum se obișnuiește la noi – întotdeauna și în orice situație să dăm vina pe femeie. Prin urmare, o mare parte din responsabilitate cade asupra ei, chiar și pentru comportamentul greșit al soțului ei. Este mai bine să-ți păstrezi gândurile pentru tine și să-ți împărtășești problemele cu cei în care ai cu adevărat încredere.
  5. Nu este o idee bună să te bagi în tot felul de probleme. Afacerile ocazionale, alcoolul și cunoștințele dubioase nu numai că nu îți vor aduce satisfacția și răzbunarea pe care ți-o dorești, dar vor aduce și mai multe probleme în viața ta. Prea multă dorință de a pretinde că vă merge bine nu va aduce decât mai multă depresie și disperare. Asta e doar psihologia feminină. Cu cât te ascunzi mai mult de problemele tale, cu atât mai repede te vor roade.

Abandonați iluziile

Infidelitatea maritală apare foarte rar în mod spontan. Este aproape întotdeauna precedată de o disonanță psihologică și sexuală în cuplu. Dacă relația voastră s-a deteriorat în acest sens, dacă vă înțelegeți mai puțin bine, dacă viața sexuală a scăzut, atunci acești factori ar trebui să vă alerteze. Printre acestea se numără și posibilitatea de a trișa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu