Cum tratezi sângerarea gingiilor

Cum tratam problemele gingiilorAveți sângerarea gingiilor, dar tu nu dai prea multă importanță. De fiecare dată, sângerarea gingiilor a devenit mai mult și mai mult, și, de asemenea, au început să apară și în alte zone ale gingiilor. Desigur, sa mergem la medic, nu putem, pentru că nu avem timp să îngrijim de sănătatea noastră si mai ales te gindesti ca gingiile e un fleac.

Timpul apare în trei cazuri: dacă în regiunea gingivala se produce inflamație din cauza aceasta va cădea dinți sau te vei gândi si vei merge la medic. Într-o buna zi îți dai seama că nu va trece el însuși și este destul de grav. În acest articol vom încerca să-ți spun cum de a trata sângerarea gingiilor și din ce cauza se întâmplă.

De ce sângerează gingiile

Dacă sangereaza gingiile, acest lucru nu înseamnă că aveți o boala parodontala, sau cauze mai grave de sângerare. Poate cauza hemoragiei este alegerea ne corespunzătoare a periuței de dinți cu perie tare. Prin urmare, pentru a rezolva problema veți face schimb de o noua periuța de dinți, care este perie mai moale.

De asemenea, sângerarea gingiilor poate fi si din cauza curățirii necorespunzătoare a dinților. De exemplu, datorită faptului că apăsați pe gingii cu periuța ei pur și simplu accidentează și cauzează sângerare. O astfel de situație poate provoca infecții și pătrunderea microbilor în zona afectată, care, la rândul său, poate duce la umflarea gingiilor.

Pe scurt, înlocuiți peria, periați dinții in mod corespunzător si zi cu zi – și poate că se va opri sângerarea gingiilor. Dar ce se întâmplă dacă sângerarea continuă!? Apoi, să ne uităm la cele mai adesea motive, sângerarea lor.

Cauzele sângerării gingiilor

Tartru dentar

Una dintre cele mai comune cauze de sângerare a gingiilor este tartru. Placă apare la baza dintelui, ca să zic așa, la limita inferioară a dinților și gingiilor. Dacă nu elimini tartrul la timpul potrivit va crește, ceea ce duce la scalarea (dezlipirea) gingiilor de la dinte.

Având în vedere o astfel de dezlipire in regiunea gingiilor cad microbi care provoacă inflamație si se poate umfla si devin sensibili. Din acest motiv, atunci când ne spălăm pe dinți, perie atinge acea parte a gingiilor și sângerează. În același timp, ce fonduri nai utiliza de la sângerarea gingiilor, nimic nu te va ajuta până când nu vei scăpa de principalele motive – tartru dentar. Cum să scapi de el vom descrie mai jos.

Parodontita

A doua cauză de sângerare a gingiilor este boala parodontala. Parodontita – o boala a gingiilor, care sunt însoțite de o boală inflamatori a gingiilor si a țesuturilor din jurul dinților. Apariția parodontitei provoacă două tipuri: generale și locale.

Cauzele obișnuite ale parodontita includ imunodeficienței, boli cronice, boli de sânge, diabet, etc. Din motive de localitate – microbi leziuni frecvente a gingiilor și cavității orale, etc. În parodontita gingiile pot sângera, nu numai în timpul periatului și în orice moment, fără a le afecta.

Alte cauze de sângerare a gingiilor

Foarte des, gingiile sângerează la femeile gravide, în cele mai multe cazuri este cauzata de schimbări in organism, iar problema dispare după nașterea copilului. Sângerarea gingiilor la copii este cauzată de consumul de cantitatea mari de dulce și îngrijire necorespunzătoare a cavității bucale. La fumători gingiile pot sângera din cauza imunitarii reduse în cavitatea bucală din cauza fumatului.

Cu ce este periculos ne tratarea sângerării gingiilor

Dacă nu la timp începeți să vindecați gingiile, și, în special, toata cavitatea bucală, aceasta poate duce la consecințe grave. În primul rând, la gingiile bolnave poate nimeri infecție care poate duce la tumori permanente, și în cele mai dificile cazuri și degradare a acestora. În al doilea rând, dacă nu este instalat și elimina cauza sângerării și vindeca zonele afectate ale gingiilor, atunci riscați să pierdeți dinții.

Tratament pentru sângerarea gingiilor

Pentru igiena bucala, trebuie să alegeți o pasta de dinți buna, clătitor de gura, si o ața dentara speciala. Mai ales vreau să menționez pasta de dinți si apa de gura, așa cum există tipuri, care sunt menite să protejeze gingiile de sângerare. Dar aceasta este doar prima etapă, acestea înseamnă că nu va scăpa de problema, și se va opri doar dezvoltarea sa. Prin urmare, este extrem de important ca pastele si clatititurile nu e principalul ci supliment de a trata gingiile de sângerare.

În cazul în care cauza de sângerare este tartru, atunci cum nu ați curățat și nu clătiți dinții, piatra nu va dispărea, dar, de fapt, este principala cauza de sângerare. Tartru pe dinți nu numai provoca separarea dintelui din gingie, dar nu-l dau înapoi în starea opusă. Prin urmare, acesta poate fi principala concluzie din această situație: nu va fi tartar – gingiile nu vor sângera.

Determinarea prezenței de piatră poți si tu însuți. Pentru a face acest lucru bine, spălați-vă pe mâini, du-te la oglinda cu iluminare bună și deschide gura, bine uita-te la baza dinților – daca este acolo tartru. Dacă tartar este, du-te în mod necesar la dentist, care va examina gura ta. În cazul confirmării prezenței plăcii, medicul va efectua îndepărtarea lui și prescrie un curs de tratament.

Dacă aveți boala parodontala, este dificil pentru a diagnostica singur, aceasta poate face doar medicul dentist. În primul rând, medicul examinează gura cu privire la disponibilitatea de cauze locale ale bolii, în cazul în care medicul are o suspectie la cauza a bolii parodontale este în comune simptome, atunci se va da direcție la terapeut. În cazul în care sa stabilit parodontita – se efectuiaza tratamentul ei.

Tratamente tradiționale pentru sângerarea gingiilor

Dacă preferați pentru a rezolva toate problemele de sănătate prin metode tradiționale, atunci va vom oferi câteva recomandări. După cum știți, pentru tratament și liniștirea gingiilor e eficient clătirea gurii, mai ales dacă este folosit decocturi și infuzii de plante:. Salvie, mușețel, coaja de stejar, cum să se pregătească infuzii și decocturi din aceste plante medicinale:

Decoct de salvie

O lingura de salvie, turnam cun pahar de apă fiarta. După această capacitate cu decoct se recomanda de acoperit cu un prosop, astfel încât supa sa se infuze bine. Apoi da bulion să se răcească la temperatura camerei și se filtrează. Clătirea gurii se produce dimineața și seara.

Decoct de mușețel

Pentru o infuzie de mușețel aveți nevoie pentru a turna un pahar de apă clocotită o linguriță de flori de mușețel uscate. Insista această infuzie timp de o jumătate de oră, apoi se strecoară supa. Clatiturile se efectuiaza după fiecare masă.

Decoct de coaja de stejar

Pentru prepararea bulionului aveți nevoie de două lingurițe de scoarță de stejar și una de flori de tei. La o linguriță de amestecul rezultat este necesar pentru a turna un pahar cu apă. Acest decoct ține pe foc timp de 3 minute. Lasă sa se răcească, apoi se filtrează. Bulionul cald, se recomandă să clătiți gura după ce mâncați.

Cum de-a preveni apariția de sângerare a gingiilor

In scopul de a preveni apariția de sângerare a gingiilor, de exemplu pentru profilaxie, recomandam periaj de 2 ori pe zi, înainte și după somn. În plus, periați dinții în mod corespunzător și curățați fără a apăsa mișcările cu peria. Selectați o perie cu peri care este potrivit pentru dinții tai.

Amintiți-vă că pentru o igienă orală completă, ai nevoie nu numai pentru a curăța dinții, ci și limba. Pentru curățarea limbii utilizați perii speciale, care sunt vândute în farmacii. Procedura de curățare a dinților ar trebui să fie după cum urmează: folosirea atei dentare între dinți, apoi periați dinții, folosind o periuță de dinți, apoi cu o perie speciala spălam limba si clătiți gura cun condiționat.

De două ori pe an, vizitați medicul dentist pentru a preveni etapa inițială de formare a tartrului pe dinți, precum și de alți factori negativi în cavitatea bucală. Mananca toate necesare pentru organismul tău vitamine, în special calciu și vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu