Cum Scapi De Scame De Pe Haine

Purtarea zilnică, frecarea țesăturii de curele sau curele și spălările frecvente cauzează apariția scamelelor. Acestea apar de obicei sub axile, pe cusătura interioară a pantalonilor sau pe manșete. Tipul de țesătură joacă, de asemenea, un rol. Unele materiale sunt inițial predispuse la formarea lor, altele – nu. Să aflăm cum să înțelegem dacă noul lucru se va rostogoli și ce puteți elimina singur scame.

Cum să scapi de scame de pe haine: 10 moduri

Este imposibil de evitat apariția scamei pe unele materiale, dar toată lumea o poate îndepărta, inclusiv acasă. Există dispozitive speciale pentru tăierea scamei, alte instrumente disponibile acasă sunt, de asemenea, potrivite. Iată câteva modalități de a îndepărta scamele de pe haine.

Trimmer

Un trimmer de scame, sau minicutter, este un dispozitiv mecanic special pentru îndepărtarea scamei de pe haine. Funcționează astfel de gadgeturi de la baterii sau baterii reîncărcabile, mai rar din rețea. Ca aspect și principiu de acțiune, ele sunt ceva asemănător cu un aparat de ras electric: au lame care se rotesc pe un arbore, o carcasă de protecție cu perforații și un recipient de colectare a scamei tăiate.

Pentru a curăța hainele cu un tăietor de scame, întindeți țesătura sau așezați-o pe o suprafață plană. Treceți apoi fără probleme prin toate zonele cu scame, iar apoi scoateți scamele din recipient. Potrivit Elenei Kulakova, aceasta este una dintre cele mai eficiente metode. Dar chiar și cu o mașină mecanică trebuie să fiți atenți – cuțitele ascuțite pot deteriora fibrele dacă apăsați puternic pe țesătură.

Scrubber

Acesta este un instrument pentru curățarea manuală a scamei de pe haine. Are un tăiș cu nervuri, de obicei din metal, la un capăt și un mâner din lemn sau plastic la celălalt. Spre deosebire de lamă, suprafața racletei nu este ascuțită, ci mai degrabă înțepătoare, astfel încât este dificil să vă tăiați pe ea. Pentru a curăța hainele cu o racletă, mai întâi de toate, lucrul se întinde pe o suprafață plană sau se trage zona dorită. Mișcările trebuie să fie netede și strict într-o singură direcție, de exemplu, de sus în jos. Răzuitoarele sunt bune la îndepărtarea scamei, dar nu sunt potrivite pentru toate țesăturile – pe materialele pufoase și mai lejere nu alunecă și lasă prinderi.

Lama de ras

Cel mai bun mod de a îndepărta scamele de pe haine este cu o lamă deja folosită, astfel încât aceasta să nu fie prea ascuțită. În prealabil, întindeți și fixați ușor materialul pe o suprafață plană și bine luminată. Apoi, luați cu grijă lama în mâini, pentru a nu vă tăia, și aduceți-o în zona dorită, sub un ușor unghi. Având grijă să nu atingeți țesătura, tăiați orice scame care ies deasupra suprafeței hainei.

Totul Simplu