Aromaterapia pentru a relaxa sistemul nervos

AromaterapiaFoarte curând, natura se trezește din somn de iarna. Soarele încălzește pământul, copaci reînvie. Și este timpul pentru a începe înflorirea. Aroma inconfundabila a grădinii înflorite-o parte integrantă din primăvară.

Vara este întotdeauna asociat cu mirosul de iarbă proaspăt tăiată, fructe de pădure, plante mierea florilor și apă.

Toamna se amintește cu mirosul de fructe coapte, notele luminoase de frunziș îngălbenit. Iarna aduce zăpadă și prospețime-cu siguranță! – bradul și mandarinele, care ne duc în copilăria în povestea sărbătorilor.

Lumea din jurul nostru este saturată cu mirosuri. Natura ne-a dat capacitatea de a percepe, să le memorizăm și să facem distincția între ele. Sentimentul nostru de miros, analizând mirosul, clar ne dă de înțeles: acest lucru este-bine, și aici – neplăcut sau chiar periculos. Astfel aceleași mirosuri cei mai mulți oameni funcționează la fel. Dec, parfumul de pin, mirosul de citrice, parfumul de flori, de obicei, ridică dispoziția.

Chiar și în cele mai vechi timpuri, observând impactul mirosurilor, oamenii au început să utilizeze pentru profilaxie și tratamentul diferitelor boli. Astfel, sa născut atomoterapie. Și este imposibil de spus ce popularitate au deschiso primii. În fiecare colț al pământului sunt plantele sale, aromele lor, bogăția lor.

Dezvoltarea chimiei și farmacii au mișcat aromaterapia non-tradiționale în metoda de tratament. Dar acum suntem din ce în ce ne amintim de ea, gândindune despre menținerea sănătații noastre.

Ritmul modern, impune omul să fie în tensiune constantă. Cerințe ridicate de viață combinate cu degradarea mediului, slăbirea sistemului imunitar. Și trece prima pe lovitura sistemului nervos. Chiar și în momente de relaxare nu reușim de multe ori să ne relaxăm, să uita de problemele sale, să încetăm a ne gândi, să socotim, să facem plan.

Ca rezultat, se tulbură somnul, pierderea poftei de mâncare, crește iritabilitate. Și, după care vin la funcționarea defectuoasă a sistemului de inimă, stomac și sistemei endocrine. Dacă nu sunteți mulțumit cu acest ciclu, este timpul pentru a încerca aromoterapie pentru a relaxa sistemul nervos.

In ciuda simplității sale aparente, aromaterapia are un impact grav asupra organismului.

Acesta poate fi:

  1. farmacologic atunci când componentele uleiurilor esențiale interacționa cu hormonii, enzime, acizii corpului și cauza modificării chimice;
  2. fiziologici atunci când aromauleiului stimulează, calmează sau stabilizează starea noastră, acționând prin intermediul sistemului nervos;
  3. psihologice, provocând reacții conștiente sau pur individuale, schimbând astfel starea sa.

Acțiunea care are aromaterapie asupra corpului depinde de”unealtă” – un ulei esențial, și modul de utilizare. Cel mai adesea aromoterapie pentru a relaxa sistemul nervos este folosit topic (frecare, masaj, baie) și se pulverizează în aer (inhalarea, aromolampe, aromakulon sau bastoane, lumânări, spray-uri).

Oricare dintre metodele selectate de la sine configurează relaxare. O combinație de uleiuri momental sporește efectul instantaneu. In timpul masajului, sau a lua o baie de componente de uleiuri esențiale în organism în două moduri: prin inhalare și prin porii pieli . Aceasta oferă în mod natural impact rapid și profund.

Când utilizați o versiune de pulverizare în aer, mirosul te afectează numai prin simțul mirosului. Dar, în acest moment puteți sta confortabil pe canapea, porniți încet muzică liniștitoare, adăugând plăcere în sine cu ceva gustos. Dacă se dorește, ambele metode pot fi combinate. Spunem aromabaia poate fi luată o dată pe săptămână, și aromă de aer în cameră în fiecare zi.

Alegerea aromei depinde de scopul pentru care doriți să-l realizați, și după gustul dumneavoastră. Astfel de uleiuri sunt bergamot, balsam de melisă, lamaie oferă relaxare a sistemului nervos, și în același timp, „întărește spiritul”. Jasminul, ylang-ylang, neroli stimula, dar de asemenea, reduce nivelul de intensitate a emoțiilor.

Lavanda calmează, imbunătățește somnul, portocale si mandarinele – ridică dispoziția, arborele de ceai, grapefruit, rozmarin – energizat, geranium ajută pentru a realiza armonie cu mediul înconjurător.

Unele uleiuri acționeze rapid, dar da un efect de scurtă durată. Alții acționează încet, dar pentru o perioadă considerabilă de timp. Puteți combina arome alternative. Unii folosesc în timpul zilei, alții – peste noapte. Unii – la birou, în salon, alții – în dormitor.

Treptat, numaidecât vei simți că ați devenit mai liniștit, convins în sine și în viitor, dar lumea din jur este umplută cu culori proaspete luminoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu