Cum sa Scapi de Petele Pigmentare

Petele pigmentare de pe pieleFiind la soare nu este întotdeauna sănătos. Radiat de razele ultraviolete a soarelui poate aduce o mulțime de boli urât, inclusiv a pielii și pigmentare.

Cauzele apariției a bolilor

Petele pe corp apar mai frecvent după bronzare la soare, adică, în sezonul cald. Ele sunt formate datorită faptului că, în stratul superior al pielii este un proces de generare perturbare, pigment numit melanina.

Cu toate acestea, pe lângă soare, există și alți factori care contribuie la apariția petelor pigmentare. Și alegerea metodei a modului cum de a le scoate pigmentele de pe corp, depinde în întregime de la ce cauză au apărut.

Alte cauze de apariție a petelor de pe corp includ predispoziția genetica, cursul trecut de radiații ultraviolete, reglare de fond hormonal pe corp. Predispoziție genetică înseamnă că, chiar și timpul scurt persoanei petrecută la soare poate apăria arsură pe trup, și nu un ușor bronz frumos.

La astfel de oameni apar imediat mulți pistrui pe tot corpul, și apoi pete întunecate. Ultravioleta luminație emise nu numai de soare, dar și din alte surse pot contribui de asemenea la pigmentarea pielii. Dar aceasta nu este doar posibilă activarea pigmentei a melaninei, cauzând pigmentarea petelor pe corp, dar, de asemenea, formarea celulelor, care sunt identificate ca fiind malign. Pe scurt, se poate dezvolta cancer de piele.

Ce să faci în primul rând

În ceea ce privește schimbările hormonale, înainte de a căuta o metodă cum de a scoate petele formate, e nevoie pentru a restabili echilibrul interior în organism. Și anume, să fie trecut un control la tiroida, sistema digestivă, verifica starea de sănătate a glandelor suprarenale, să acorde o atenție posibilă la bolile feminine.

Neapărat e nevoie pentru a examina ficatul și rinichii. Remarcă încă și cauzele infecțioase, formarea petelor pigmentare. Este posibil ca după traumatisme, pete de formă severe inflamatorii pe corp, iar acest proces va fi numit hipopigmentare sau hiperpigmentare.

Metode cum de a scoate pigmentele pete

1. Cel mai simplu mod de a elimina petele de pe suprafața pielii se socoate utilizarea preparatelor cosmetice. Astăzi sunt propuse diverși producători o cantitate mare de fonduri care posedă efectul de albirea dorită, contribuind la depigmentare.

Produsele cosmetice preparate în condiții casnice pentru un astfel de scop, pot conține extracte de suc ​​de castravete, lămâie, păpădie, ascorbic, și lactic sau acid glicolic.

2. O altă metodă cunoscută este cum de a retrage de pe piele petele cutanate, utilizarea de peeling chimic. In timpul acestei proceduri, stratul superior al pielii e necesar pentru a fi eliminate complet, iar acest număr mare de celule moarte ale pielii, care poate fi perturbat procesul de pigmentare.

Efectuarea astfel peeling implică utilizarea de acizi din fructe , care nu sunt prea activ, nu provoacă intensa descuamare a suprafeței pielii, și nu necesită recuperare post – peeling.

3. Dacă e necesar să eliminați nu numai stratul superior al pielii pentru a scoate pigmentele pete de pe corp, este utilizat acid tricloracetic sau acid salicilic. Nu fi speriat de acel efect care are loc după procedură. Pot apărea pe piele roșeața și umflare deoarece ating straturi destul de profunde. După zece zile, aceste simptome ar trebui să dispară și pielea ta va arăta sănătoasă și curată.

4. Una dintre metodele moderne de a elimina pigmentele pete numite cryodestruction. Metoda implică un proces de congelare a stratului de suprafață a pielii cu utilizarea de azot lichid. Congelare durează doar câteva minute. În zilele următoare, e posibil formarea de pete roșii pe piele, dar aceste simptome dispar după două sau trei zile.

5. Următoarea metodă cum să scapi de pigmentele pete rezultate, implica folosirea unui laser. In această procedură, pe suprafața pielii este îndreptată fascicul laser, de la care este emis undă de lumină, ceea ce contribuie la distrugerea excesului de melanina din straturile superioare ale pielii.

Pe pielea adiacentă nu este nici un impact, deoarece raza laser are o direcție clară. Procedura este nedureroasă dar după ea este posibilă, o senzație de arsură ușoară în zona tratată a pielii. Nu poți sa te duci cu pielea neprotejată la soare deschis.

6. Una dintre modalitățile moderne de a scoate petele, este resurfacing. Această metodă implică impactul exact al intensității luminii pe petele întunecate. Metoda este adecvată pentru tratamentul petelor, formate ca urmare a modificărilor legate de vârstă.

În acest fel, se netezesc și ridurile de pe suprafața pielii, precum și procesele sunt activate colagen necesar pentru elasticitatea pielii. Această procedură necesită mai multe sesiuni de tratament. De obicei, cursul presupune patru sau cinci tratamente.

Atenție!

Aceste proceduri pot fi doar o încercare, un timp pentru a elimina pigmentele pete de pe corp. Dacă un rezultat pozitiv nu este atins, este necesar să se detecteze și să elimine însăși cauza petelor și a tulburărilor de pigmentare. Amintiți-vă că pigmentarea corectă depinde de măsura în care organismul nu dispune de grupuri de vitamine A, C, D, și enzime.

Precauție trebuie să luați antibiotice, deoarece acestea conțin componente care pot crește sensibilitatea pielii la soare și ultraviolet. Oricum, a apărut pigmentele pete trebuie să fie tratate și scoase, și nu lăsați fără atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu