Sarcina Extrauterina Ectopica

Sarcina ectopicaPentru a deveni gravida, nu este de ajuns ovulele fecundate. Ea trebuie undeva sa se fixeze, pentru ca să crească și să se dezvolte în timpul alocat, și să se alimenteze din corpul mamei.

Natura a prevăzut pentru acest un loc ideal – uterul. Ea este elastica, poate crește semnificativ în dimensiuni, cu o creștere a fătului, este tot ce este necesar pentru punerea în aplicare a mecanismului de alimentare și schimbul de substanțe intre mama si copil. Doar aici sarcina se poate dezvolta.

Dar din păcate, oul nu ajunge întotdeauna la destinație. Se întâmplă că pentru un motiv oarecare ea este implantata pe drumul spre uter – pe peretele de ovar, abdomen, sau de col uterin, dar cel mai adesea in trompele uterine. Aceasta sarcina este sortita de a întrerupe – deliberată chirurgicala sau în cazuri extreme (neglijata), spontan.

Care sunt cauzele de sarcina extrauterina? Ce împiedică un ovul fecundat pentru a ajunge la linia de sosire? Motivele pot fi diferite.

Modificări si patologia trompei uterine

Din acest motiv, ovulul fertilizat este „blocat” in trompele uterine în marea majoritate a cazurilor. Cicatricile pe pereți sunt o barieră în calea circulației libere a tuburilor. Membrana lor mucoase isi pierde elasticitatea și capacitatea de a contracta. Astfel, împinge mai departe oul nu pot. Datorită desformarii tubului lumina se îngustează, astfel încât devine imposibil de a avansa blastocista.

Care, de asemenea, duce la cicatrici (sau salpingita)? Acesta poate fi cele mai diferite motive: avort, boli inflamatorii, infecții genitale. De multe ori, cicatricile ramin după intervenții chirurgicale in acest domeniu. Obstacol poate crea tumori ale organelor de reproducere. Astăzi cicatricile pot fi eliminate cu succes de laparoscopie.

Caracteristici anatomice ale sistemului de reproducere

Se întâmplă că trompele uterine ale femeii inițial fiziologic „greșit”: prea lungi sau extrem de sinuos. De asemenea, creează dificultăți suplimentare în promovarea ovulului. Uneori, chiar există ca țeavă „inplus” trompe sau găuri în ele, sau trompele uterine sau a uterului in sine este subdezvoltat (infantilism, aplazie).

Cauza unor astfel de anomalii anatomice cel mai des sunt nefavorabile pentru dezvoltarea prenatala a femeii. Posibil, că mama ei în timpul sarcinii, consuma medicamente interzise sau consuma alcool, sau se expunea la radiații radioactive sau a suferit infecții sexuala. Aceste anomalii – de la naștere.

Spirala intrauterina

Spirala intrauterina sunt cele mai populare mijloace de contracepție mecanică in rândul femeilor care au dat naștere. Acțiunea lor este de a se asigura că aceasta împiedică oule consolidare în uter – ca urmare a sarcinii nu se produce. Cu toate acestea, implantare ectopică a spiralei nu protejează. Riscul de acest efect secundar crește atunci când poartă spirala mai mult de termenul dat.

Mini-pilula

Contraceptivele orale sunt bune, deoarece acestea sunt mai potrivite pentru femeile nulipare (care nou născut). Dar de oarece ele sunt preparate hormonale, mulți încearcă să reducă consumul la dozele minime. De aceea, fetele recurg adesea la așa-numitele mini-pilula (OK, nu conțin estrogen).

Dar aceste medicamente sunt destinate numai pentru anumite categorii de femei (in perioada alăptării, fumătoare, după 35 și așa mai departe). Dacă nu facet parte dintre aceste grupuri, apoi ia contraceptivele orale combinate. Atunci riscul de sarcina extrauterina este redus în mod semnificativ.

Concepția „in vitro” (artificial)

FIV (fertilizare in vitro) a devenit scăparea pentru multe cupluri infertile. Cu toate acestea, această metodă este recomandată doar in recurs indicat. Indiferent cât de paradoxal ar părea, fiecare 20-a de fertilizare in vitro se dezvoltă în afara uterului.

Tulburări hormonale

Este cunoscut faptul că atunci când nivelul progesteronului în sânge unei femei nu este insuficient, sarcina nu apare deloc sau nu poate fi dezvoltate în continuare. În unele cazuri, pentru același motiv, vine o sarcina extrauterina. Deoarece progesteronul nu este destul tuburi uterine sunt reduse foarte puțin, iar ovulul fecundat nu se trece la uter.

În afara de aceasta, printre alte cauze posibile ale sarcinii extrauterine se ia in considerare fumatul matern (se crede că nicotina reduce capacitatea trompelor la o reducere), spălarea, tulburării de dezvoltare ale ovulul.

Trebuie spus că cauza sarcinii ectopice la femeii nu este întotdeauna stabilita de medici. Cu cit femeia e mai în vârstă, mai mare riscul de sarcina anormale. Probabilitatea de apariție a sarcinii ectopice crește de 12 ori, daca în trecut femeia a trecut prin aceasta patologie.

Încercați să evitați suveranitatea cauzei de probabilitate ale sarcinii ectopice cât mai curând posibil treceți primul ultrasunet pentru liniștirea voastră: un studiu relevă exact unde se atașează ovulul fecundat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu