Miscarile bebelusului in sarcina

Miscarile fatuluiMiscarile fătului in timpul sarcinii – este cel mai important factor care informează medicul despre starea actuală a copilului și a mamei sale, mai ales în etapele ulterioare ale sarcinii.

Copilul cu mișcările lui se saluta cu parintii atunci când ating burta cu mina, bate cu furie, împinge picioarele atașate la pereții stetoscop abdomenului sau atunci când mama este in stres.

Mișcările copilului nu sunt intamplatoare, deoarece acesta este exact modul în care un copil comunica cu lumea exterioară.

Mișcările copilului in timpul sarcinii

Deamu la sfârșitul săptămânii 8 de sarcina, sistemul nervos la copil este stabilit, care este responsabil pentru procesele motorii ale organismului.

Copilul a format deja sistemul muscular și fibrele nervoase care da impulsuri de aprovizionare. In timpul acestei perioade, copilul reacționează la orice iritare a gurii, obrajii și așa mai departe. În a zecea săptămână, copilul începe să se miște în mod activ.

Dar dimensiunea fătului este atât de mica, încât fara voința se misca în uter, schimbă poziția, se indeparteaza de peretele uterului. Orice nar fi fost acolo, cu toate acestea, încă o mama nu simte aceste mișcări.

Din săptămâna a 16-a micuțul începe să se miște, ca răspuns la sunetele ambientale.

In a 18 săptămâni copilul deschide mâna și strânge, atinge cordonul ombilical, acoperă fața cu mânuțele, se atinge cu ele fata. În această perioadă, reacțiile copilului încetează să mai fie intimplatoare.

Cel mai important lucru în viață, viitoarei mame în timpul sarcinii, este momentul în care copilul da semnalizare de existența sa. Cu toate acestea, fiecare femeie este unică, astfel încât fiecare dintre ele răspund la aceste semnale ale copilului în mod diferit.

Trebuie să știi că efectul miscarilor influienteaza cantitatea de apă, grosimea peretelui abdominal, poziția copilului și placenta, activitatea individuală a micuțului. Arătările medii pentru prima sarcină – douăzeci săptămâni, dar pentru repetare – doar 18.

Primele lovituri ale copilului sunt foarte slabe, astfel încât, uneori mama însărcinate nu sia dat seama imediat că aceste lovituri sunt rezultatul perturbării ale copilului. Ele sunt precaute, similar cu o fluture fluturând.

Mai departe mișcările devin mai persistente și mai puternice. Din acel moment, fătul începe sa realizeze ca se poate schimba cu ușurință poziția, în scopul de a trage departe de presiunile externe și sunete încep să reacționeze mai semnificativ la stimuli externi.

Principalii factori care afectează mișcarea fătului in timpul sarcinii

1. Sentimente. De la aproximativ 24 săptămână, copilul reacționează la emoțiile mamei sale. Cineva de la grijile ei și anxietate pur și simplu dispare, și unele, dimpotrivă, devin și mai activi.

2. Regimul (mod). La copil in burtica mamei are propriul regim unic. El de câteva ori pe zi, doarme câte 2-3 ore. Cele mai multe dintre mișcările lui depinde de starea de spirit.

3. Alimentarea. Dacă la micuț nu ajunge destule substanțe nutritive si oxigen, începe să se miște mai agresiv, stimulând astfel placenta de a furniza cantități mari de sânge.

De obicei, acest lucru este cauzat de creșterea activității viitoare mame sau poziție incomodă în timpul somnului. Prin urmare, medicii recomanda să nu dormi pe spate, deoarece această poziție comprimă venele de la locul genital inferior și bifurcare a aortei, care este, acele locuri care sunt considerate a fi cele mai mari vasuri sangvine din corpul feminin.

Uneori, se deplasează în mod activ, copilul descilceste buclele cordonului ombilical, în cazul în care daca ei îl strâng.

4. Sughiț. Încă din a noua săptămână, prichindelul poate înghiți lichid amniotic. În afara de aceasta, copilul este supus sughițului, dar de acest lucru nu trebuie să se teamă, deoarece acest lucru este destul de normal. Mișcarea a copilului în momentul în care a sughiț, stimulează circulația sângelui prin vasele.

5. Vârstă. Odată cu maturizarea 24 la 32-a săptămână de sarcină, copilul se mișca mai mult si mai activ. Dar mai aproape de naștere mișcările lui poate fi reduse din cauza supraaglomerării în uter.

Se crede că copilul prin mișcări comunică cu tot globul pamintesc. Foarte des, după naștere, copilul fericit și recunoaște vocea de mame si de tata, care le-a auzit în timp ce era încă în burtă. În acest caz, copilul poate sa se sperie de vocea medicului, care în perioada de sarcină a vorbit foarte urât cu mama.

Absolut toate mamele știu că un copil poate intra în contact, chiar și atunci când el este încă în uter. Ca un exemplu ilustrativ, ne putem aminti povestea celebrului Françoise Dalto psihanalist. Anume această persoană a scris în timpul sarcinii că bebelușul ei ar putea convinge să nu se teamă de sunete permanente puternice externe, ci mai degrabă pentru a încerca să se calmeze.

În timpul sarcinii, mama nu ar trebui să arate persoană cu experiență vigilente și să acorde o atenție aproape de mișcare a fătului. Acesta este necesar mai ales pentru a observa orice schimbare în ritmul normal de viață.

Mișcări fetale active

Pria, tare, mișcările fetale active și continuu pentru mișcările copilului fara nici un motiv poate vorbi hipoxie – lipsa de oxigen. Adesea, acest defect poate provoca mamei vărsături, slăbăciuni in timpul sarcinii sau orice complicații în timpul sarcinii.

La etapa inițială copilul este activ, agitat, la el a fost observat bataile inimii extrem de ridicat. Dacă nu la timpul lui nu se acorda ajutor copilului, doar hipoxie progreseaza.

Aceasta, la rândul lor, afectează dezvoltarea și creșterea copilului, el se mișcă mai puțin și mai puțin, devine mult și mai lent.

Pentru a evita această problemă, trebuie să spuneți imediat medicului dumneavoastră despre orice modificări în comportamentul copilului. Te-a examinat cu atenție și de a afla cauzele reale ale acestei.

Lipsa acută de oxigen diagnosticate de a asculta bataile inimii copilului, care crește foarte mult. Hipoxie fetale cronice a identifica cu kartiotokografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu