Constipatia in Timpul Sarcinii

Constipatia tratamentAceasta se poate spune cea mai obișnuită situație, care poate să înțeleagă o femeie în timpul sarcinii. De complexitatea de un scaun, cu alte cuvinte, constipație, se plâng 2/3 din femei, fiind însărcinate, precum și fiecare a treia care o născut.

De ce apare in timpul sarcinii Constipația?

Femeile gravide, începând de la mijlocul celui de al doilea trimestru, intestinele sun apăsate de uter, care este în creștere rapidă în mărime datorită creșterii copilului. Asta este ceea ce provoacă tulburări fluxului de sânge, astfel apare stagnarea venoasa în vasele bazinului mic. În acest caz, poate apărea chiar și hemoroizi – o prelungire a venelor în rect, iar consecința ar fi, si constipație.

Corpul uman este capabil de a produce substanțe speciale, care stimulează reducerea intestinelor noastre. Dar în timpul sarcinii, sensibilitatea de mușchi în intestine a acestor stimulente este foarte redusă. Și pe bună dreptate, deoarece intestinul și uterul la femeii au o inervație comună, apoi orice activare crescută a motilității intestinale pot activa reducere în uter, și astfel provoacă întreruperea sarcinii la femeie. Dar o astfel de funcție de protecție semnificativă are dezavantajele sale, cum ar fi constipație.

Dezvoltarea constipației pot fi cauzate de schimbările hormonale, și mai mult, care adesea apar în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că digestia, într-un fel, se va topi mai lent, din cauza influenței emergente de hormon apar la femeile însărcinate – progesteron.

Nu este nici un secret faptul că sarcina de multe ori cauzează instabilitate emoționala la femei. Este mult mai predispus la situații de stres și pot suferi de temeri inexplicabile. Medicina de azi a făcut concluzia că constipație în sine, mai ales în timpul sarcinii sunt adesea cauzate de un stres sau o situație psihologică. Apropo, după ce a dat naștere, femeile sunt mult mai puțin susceptibile de a avea constipație, poate e din cauza stării lor mentale și emoționale, devine mult mai bine și mai stabilă.

De asemenea, un rol semnificativ cauzează constipația joacă factorii alergice si autoimune.

Cum se manifestă constipația?

Dacă nu există nici o golire a intestinului timp de 3 zile, atunci acest fenomen poate fi numit un constipație. In timpul sarcinii, o femeie poate fi însoțită de constipație și un sentiment de evacuare incompleta si dureri abdominale, de multe ori pe partea stângă. Și, dacă in fecale este privită dungi de sânge, s-ar putea vorbi și apariția de hemoroizi. De asemenea, o femeie gravidă față de dureri abdominale și poate simți o senzație de arsura in rect, și mâncărime în jurul de deschidere a anusului. Constipația poate, de asemenea, să apară împreună cu greata, gust amar în gură, balonare și huruitul stomacului.

Cum de a trata constipație in timpul sarcinii?

Ajuta la depășirea constipație alimentația corectă. În țesutul intestinului ar trebui să fie, fibre alimentare cu cit mai multe cu atât mai bine. Prin întrerupere ea se umflă în digestie și crescând astfel volumul de fecale și este perfect propice pentru evacuare. Deci, dieta ar trebui să includă morcovi cruzi, castraveți, roșii și sfecla, precum bostanul, dovleceii și mere, se potrivește și pâinea din făină de grâu și, desigur, fructe uscate.

De multe ori, un efect laxativ bune sunt produsele lactate, cum ar fi iaurt și lapte bătut. Încă recomanda supa acra și cvasul. De asemenea, joacă un rol important și grăsimi de origine vegetală, fiind divizat, se creează în acizi grași așa-numitele, care, la rândul său, stimulează peristaltismul intestinal excelent.

Dacă alegeți prune afumate, este mai bine să folosiți în forma infuzată. Pentru a face acest lucru, va trebui să ia 100 de grame de prune și se toarnă două căni de apă clocotită, apoi se adaugă un pic de zahăr și se acoperă cu un capac. Ca atare, se lasă la infuzat timp de 10-12 de ore. Mai bine să-l faceți seara. Odată ce bulionul sa infuzat, ar trebui să fie consumate de o jumătate de pahar înainte de masă, iar fructele pot fi consumate. Ajutor bun pentru constipație, în cazul în care pe nemâncate bea un pahar de apă rece, adăugând o lingura de miere.

De asemenea, nu este recomandat să abuzeze de ceaiuri foarte puternice, cafea neagra, cacao, ciocolată și pâine albă. Constipația poate provoca consumul excesiv de produse din făină și supe mucoase, precum grișul și afine (manca). Astfel de alimente și consumul de alimente uscate, se pot lega digestie.

Umflarea puternica se poate face o infuzie de flori de mușețel, frunze de mentă, chimen, semințe de fenicul și bea cărbune activat, din înainte consultînduva cu medicul de familie.

Staruitiva o lungă perioadă de timp să nu stați în picioare și nu ridicați greu, faceți exerciții pentru tonifierea musculaturii pelviene. În plus, gimnastica fizică poate crește motilitatea intestinului.

Cum nu se poate de a trata constipația la femeile însărcinate?

Adesea in timpul constipației folosesc tratarea prin terapie fizica, dar in timpul sarcinii astfel de manipulări sunt contraindicate, deoarece există riscul de a provoca stimularea contracțiilor uterine, sensibilitate crescută la stimuli, toate acestea pot afecta în mod negativ copilul în uter.

Primirea diferitor laxative la fel este nedorite, acestea pot întrerupe sarcina. Nu este vorba doar despre aceste medicamente puternice ca sulfat de magneziu, sare Carlsbad sau ulei de ricin, dar mai slab, cum ar fi coaja de crușin, rubarba, fructe zostera și frunze de paie. Astfel de medicamente, cum ar fi kafeol și besakodil, poate provoca crampe abdominale și golirea frecventă de lichid. Apoi evitați laxative, respectați o alimentație corecta, bogată în fibre.

Profilactica constipației în timpul sarcinii

Constipația in timpul sarcinii este mai ușor să o previi decât să o vindeci. Pentru profilactica este necesar:

  1. O alimentație adecvata echilibrata;
  2. Aport adecvat și suficientă de apă. Puteți bea atât cât doriți, cu toate acestea, de asemenea nu se poate exagera. O cantitate moderata de lichide – de până la unu și jumătate litri;
  3. Activitate fizică suficientă. Desigur, noi ar trebui să alergam dimineața sau acrobații, sau mersul pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu