Chlamydia in timpul sarcinii

Chlamydia, un pericol pentru sarcina taÎn timpul „situației interesantă”, practic orice boală aduce disconfort viitoarei mame și anxietate. Nu este o excepție, și chlamydia în timpul sarcinii. Aceasta infecție este foarte periculoasa pentru femeile însărcinate.

Chlamydia o perioadă lunga de timp poate ramane in organism și provocând nici un simptom. Boala nu la timp diagnosticata poate duce la consecințe dezastruoase, și anume, moartea copilului în pântece.

Ce este chlamydia și care sunt căile de infectare?

Exista multe boli diferite cu transmitere sexuala. Cele mai frecvente dintre acestea este chlamydia. Agenți infecțioși sunt chlamydia. Ele sunt caracterizate prin bacterii și viruși. Deoarece virusurile sunt similare cu cele care nu pot exista în afara organismului. Chlamydia nu produce energie, așa că trebuie să-l primească de la structurile celulare ale corpului uman, în care se afla. După dimensiunea sa microorganismele mai mari decât bacteriile, dar mai puține virusuri.

Chlamydia se simte cel mai confortabil în celulele organelor genitale, astfel încât de multe ori infecția afectează sistemul genito-urinar. Locul de localizare a microorganismelor poate fi separat și intestinul subțire inferior, și anume țesutul epitelial, dar trebuie remarcat faptul că aceste cazuri sunt extrem de rare. La femei, chlamydia in timpul sarcinii este motivul pentru eșecul atât al infecțiilor urinare și reproductive, ci și membranelor, precum și a fătului.

1. Sursa de infecție – persoana bolnava cu chlamydia. Este important să ne amintim că boala pentru o lungă perioadă de timp poate să apară fără simptome. Singur „transportator” poate sa nu suspecte despre aceasta ca este un pericol grav pentru partenerul sau.

După cum sa menționat mai sus, infecție cu chlamydia se transmite pe cale sexuala. Astfel, cea mai mare parte a infecțiilor sunt contactul sexual neprotejat. Cauzele chlamydia in timpul sarcinii poate fi si contacte de uz casnic. In astfel de cazuri, proporția a ajuns la aproximativ 5% din numărul total de boli.

2. Un alt mod de transmitere al infecției – „pe verticală” (de la mamă la făt). Chlamydia in timpul sarcinii cad în lichidul amniotic, iar apoi dau lovitura fătului. Infecția lui este datorită faptului că el înghite lichid amniotic. Chlamydia se pot depune pe membranele mucoase ale copilului.

Multe femei care suferă de aceasta boala, lie interesant o întrebare – este posibil pentru a deveni gravidă cu chlamydia. Desigur, nu există bariere în concepția, și nici un reprezentant al sexului mai echitabilă poate ramane însărcinata in aceasta stare, dar acest lucru nu este în valoare de ea, dacă vrei să ai un copil sănătos. Chlamydia – o boală care poate fi vindecată.

Femeile sunt sfătuite pina la conceperea sarcinii să se supună unui studiu, care le va scuti in continuare de alarme inutile, momente neplăcute, care sunt relevante pentru tratamentul bolii, se testate pentru chlamydia in timpul sarcinii. În cazul în care sarcina nu este planificată, atunci nu te dispera și panica.

Medicina moderna are toate caracteristicile care fac viitoarei mame sa poată fi vindecat fără consecințe negative pentru copilul ei.

Mecanismul de infecție cu chlamydia

Chlamydia intră în corpul unei persoane sănătoase prin contactul apropiat cu membranele mucoase ale mediului de infecție. Ele după un timp încep să pătrundă în celulele sistemului imunitar și celulele epiteliale. In ele chlamydia poate exista pentru o lungă perioadă de timp (aproximativ 3-6 ani).

După câteva zile sistemului imunitar uman, in organismul căruia a nimerit organisme, „trezește” și începe să producă celule albe din sânge. Rezultatul acesteia – dezvolta reacția inflamatoare. Intensitatea ei poate varia foarte mult.

Simptomele Chlamydia in timpul sarcinii

De foarte multe ori, boala este complet asimptomatica. In aceasta si se refera viclenia chlamydiei. Aproximativ 67% dintre femei nu sunt conștiente ca sunt infectate. In alte cazuri, chlamydia da de știre, dar simptomele sale nu sunt pronunțate.

 • Femeile care au chlamydia și nu isi dau seama, pot să observe la ele o muco-purulent sau de descărcare de gestiune mucoase din vagin, care poate fi diferită de culoarea gălbuie normal sau un miros neplăcut.
 • În domeniul organelor genitale interne și externe ar putea să nu fie dureri puternice, precum și mâncărime și arsură. Simptomele Chlamydia in timpul sarcinii poate fi si disconfort la nivelul abdomenului.
 • La femei, chlamydia înainte de sarcina pot prezenta durere crescuta înainte de zile critice și apariția de sângerări intermenstruale. Sexul frumos poate simți, de asemenea, slăbiciune generală și o ușoară creștere a temperaturii corpului.

Toate simptomele de mai sus ar putea fi atribuite nu numai pentru chlamydia in timpul sarcinii, și orice alte infecții ale sistemului genito-urinar. Nui o trăsătură specifică prin care o femeie ar putea determina exact ca are chlamydia. Cu toate acestea, acest lucru nu este un motiv pentru a nu vizita un medic ginecolog. Prezența la toate simptomele de mai sus – este o ocazie importantă de a face apel la o unitate medicală și să se supună unui examen, trece testele necesare.

Cât de periculos este chlamydia in timpul sarcinii?

Evenimentul de eșec și care nu corespunde tratamentului pentru chlamydia poate duce la complicații grave.

Aici sunt doar câteva dintre ele:

 • Boli inflamatorii ale organelor pelviene. Chlamydia poate sa pătrunde in uter, anexe acesteia, trompele uterine, cauzând astfel inflamarea (salpingita, endometrita, salpingo);
 • Sindromul Reiter, care se caracterizează printr-o triadă de simptome: uretrita, conjunctivita, artrita;
 • Structura uretrala, indicând îngustarea uretrei din cauza cicatrici ale mucoasei uretrale.

Multe femei poarta sub inima copilul, în cauză cu întrebarea cu privire la ceea chlamydia este periculoasa in timpul sarcinii pentru făt. Infectarea la începutul sarcinii poate duce la consecințe teribile. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla – Stația de creștere fetală avort spontan sau intrauterin.

Acest lucru se întâmplă deoarece boala provoacă insuficienta placentara, iar aceasta duce la o perturbare de oxigen la copil. Lipsa de oxigen – este hipoxia. Nu este nevoie să aibă cunoștințe medicale pentru a înțelege la ce se putea duce. Consecințele hipoxie depinde de gradul de severitate. Lipsa moderata de oxigen poate provoca daune și sisteme de organe.

Ușor tonusul muscular – aceasta este ceea ce poate fi găsită în cel mai bun caz la copil care sa născut. În cel mai rău caz, ar putea fi deteriorarea gravă a sistemului nervos. Dacă hipoxie este mai pronunțată, fătul in uter va muri.

Clamydia la sarcină poate să apară în încălcare de substanțe nutritive la copil. Există o șansă ca copilul se va naște cu greutate mică la naștere, deficit de vitamina, anemie deficit de fier.

În timpul sarcinii mai târziu, copilul poate fi infectat cu chlamydia. Foarte des afectează de obicei astfel de organe, cum ar fi pancreasul, ficatul, rinichii. La gradul de afectare depinde de starea de sănătate a copilului. Reducerea efectelor nocive pentru aceasta poate fi din cauza tratamentului, care ar trebui să înceapă cât mai curând posibil.

Chlamydia congenitale la copii se poate manifesta:

 • Oftalmohlamidiozom – conjunctivită cu incluziuni;
 • Pneumonie Chlamydia;
 • Encefalopatia cu convulsii;
 • Fitz-Hugh sindromul – Curtis (manifestată ca perihepatită însoțită de ascită, și peritonită acută).

Diagnosticul de Chlamydia

Femeile moderne se întreabă cum bunica mea și mama a dat naștere la copii. Chiar chlamydia, in timpul cela nu a fost? Din păcate, el a fost. Când opri dezvoltarea a copilului, avort spontan, boli congenitale la copii au fost foarte frecvente. Diagnosticarea chlamydia in timpul sarcinii în sânge în acel timp medicina nu putea.

Din fericire, acum detectarea infecției cauzând această boală periculoasă, nu este dificil. Teste imunologice și serologice pot detecta chlamydia. Pentru început la femeie produc material biologic de prelevare a probelor (de descărcare de gestiune de la nivelul uretrei, colului uterin, vagin). Va fi făcut tampoane absolut nedureroase.

Uneori, aveți nevoie pentru a afla dacă fătul este infectat. Pentru a face acest lucru, se efectuează prelevarea de probe din lichidul amniotic. Femeile însărcinate se tem de procedura. Cu toate acestea, nimic rău în asta. Prelevări de probe se efectuiaza sub supravegherea ultrasunetului manipulări de lucrătorii în domeniul sănătății și starea copilului.

Desigur, există un anumit risc, dar este foarte mic, iar medicul nu a prescrie procedura, în cazul în care amenință copilul. Gardul din lichidul amniotic permite timp pentru a identifica pericol existent și proteja fătul de efecte adverse.

Tratamentul chlamydia in timpul sarcinii

Tratamentul acestei boli infecțioase cum ar putea suna ciudat, începe cu un diagnostic efectuate în continuare. Dovezile medicale arata ca pacienții care au fost diagnosticați cu chlamydia, au si alte infecții. Prin urmare, se realizează diagnosticul mai departe, pe care o persoană este testata pentru gonoree, citomegalovirus, herpes, HIV, sifilis, Mycoplasma (Ureaplasma inclusiv). Numai acest lucru va permite medicului profesionist sa prescrie tratamentul corect:

Este important să se identifice la persoană boala infecțioasa (de exemplu, insuficiență renală cronică, ficat, etc. ..). Treaba este că în timpul tratamentului de chlamydia in timpul sarcinii se utilizează medicamente care pot afecta semnificativ starea generală, în cazul în care orice perturbări în funcționarea tuturor organelor interne.

În timpul tratamentului, este important să fie sub supravegherea unui medic.

Odată cu dispariția simptomelor de chlamydia, unele femei opresc consumul propriu de medicamente. Astfel de acțiuni – este o greșeală foarte gravă. Bacteriile care supraviețuiesc devin rezistente la un anumit medicament. Sarcina pentru vindecare completă a bolii devine mult mai complicata.

Multe mame însărcinate vrea să știe cum să trateze chlamydia în timpul sarcinii. Nu toate medicamentele pentru a scapă de chlamydia poate fi utilizat de către femeile gravide. De exemplu, antibioticele din grupul tetraciclinei dintre reacțiile adverse sunt contraindicate pentru viitoarele mămici.

Considerat cel mai sigur antibiotic din grupul macrolide. Cu toate acestea, trebuie să înțeleageti că lecuirea desinestatatoare este o nebunie. Numai un medic profesionist poate alege acele produse care nu sunt pentru a fi amprenta negativ asupra stării de sănătate a mamei și a fătului.

Chlamydia pot fi tratate în diferite moduri:

 1. unică folosință antibiotice, care este foarte sensibil la chlamydia;
 2. tratament integrat este mai lung și include antibiotice, imunomodulatori, și enzime.

Chlamydia sunt paraziți care trăiesc in interiorul celulelor. Pentru tratamentul lor necesită antibiotice. În fiecare caz are nevoie de regim individual de modul de a trata chlamydia in timpul sarcinii, care să țină cont de natura bolii, severitatea acesteia, durata, și locația, sensibilitatea microorganismelor la medicamente (care este recunoscut în ceea ce privește sensibilitatea culturilor la antibiotice), co-infecții.

Medicamente imunomodulatoare pentru tratamentul Chlamydia nu sunt numiți în fiecare caz. Sunt recomandate pentru persoanele cu diferite tulburări ale sistemului imunitar, care pot fi detectate prin teste de laborator. Medicina bazata pe rezultatele examinării imunologice, poate desemna agenți care cresc imunitatea.

Enzimele în tratamentul Chlamydia joacă un rol important:

 • În primul rând, datorită lor, în celulele bolnave membrana revine la permeabilitate normala.
 • În al doilea rând, enzime reduce sensibilitatea alergica a organismului la medicamentele folosite pentru Chlamydia in timpul sarcinii.
 • În al treilea rând, ele oferă analgezic și efecte decongestionante. In plus, enzimele spori efectul de antibiotice, crește concentrația lor în sânge cu 20-40%, oferă un transfer la doze mai mici de doze mari la pacienții organelor interne, celule. De asemenea, demn este de remarcat faptul că enzimele reduc circulația periferica.

După un curs de tratament se va realiza, va fi numit de vitamine, enzime pentru a stimula procesele de regenerare ale organismului.

Prevenirea chlamydia

Orice boală este mai ușor să previi decât să o tratezi. Prevenirea chlamydia nu este diferit de la orice acțiuni care operează pentru a nu prinde de alte infecții, boli cu transmitere sexuala.

Cel mai bun mod este de a evita încadrarea în organism chlamydia – pentru a schimba comportamentul lor sexual. Nu putem permite ca actul sexual cu parteneri ocazionali. În cazul în care există incertitudini cu privire la posibilitatea omul este sănătos, trebuie să utilizați un prezervativ in timpul actului sexual. Cea mai bună opțiune – păstrarea fidelității față de un singur partener sănătos. Risc de chlamydia sau orice alte infecții cu transmitere sexuală va fi minim.

O altă măsură preventivă – o vizită la medic și analize pentru chlamydia. Acest lucru ar trebui să fie făcut de mai multe ori pe an, în cazul în care există o incertitudine cu privire la starea de sănătate a partenerului tău, sau are mai mulți parteneri sexuali. Diagnosticarea la timp și tratament adecvat va proteja împotriva consecințelor apariția de chlamydia in timpul sarcinii.

Atunci când se planifică o sarcină, și femeia și bărbații este necesară pentru a fi testați pentru chlamydia. La detectarea de microorganisme care provoacă această boală, trebuie să urmeze un tratament înainte de concepție. Această abordare viitorilor părinți pentru sănătatea copilului lor – cea mai bună măsură preventivă pentru infecția cu chlamydia.

În concluzie, este de remarcat faptul că chlamydia in timpul sarcinii – e un eveniment destul de comun. Potrivit statisticilor, această boala este diagnosticata la una din zece femei însărcinate. Foarte des chlamydia apare la femeile care trăiesc în condiții sociale bune și cu stare bună de sănătate.

Femeile insarcinate care au avut anterior pierderi de sarcină, infertilitate, sunt expuse chlamydiei. Probabilitatea ca ele apar, boala este mai mare de 65%. De aceea, pericolul reprezentat de boala in sine, nu trebuie pierdut din vedere nici o mama însărcinata.

Va doresc sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu