Ce trebuie sa conțină bagajul pentru maternitate

Bagajul pentru maternitateNașterea copilului – este cel mai impresionant, în momentul mult-așteptat și interesant în viața la fiecare femeie. Dacă pentru un alt punct și un eveniment de gală, fără o rochie de seară și de make- up nu se poate face, atunci această celebrare a vieții are propriul cod vestimentar – un halat de baie și ciupici.

Dar despre totul în ordine

Gândiți-vă la ceea ce avem nevoie pentru a lua la spital, este logic să ai totul în săptămâna 30. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care după prognozul medicilor nu pot evita naștere prematura. Procesul poate începe brusc și apoi, desigur, nu îț-i va fi de împachetare. Dacă tu chiar nu poți decide ce să iei la spital, lista alcătuită pe baza acestui articol, numaidecât te va ajuta.

Cu toate acestea, înainte de aprobarea finală a tuturor elementelor și începerea de ambalare a lucrurilor, sunați la spitalul de maternitate, unde aveți de gând să nașteți. Conveni asupra listei cu moașa ta nu va fi în plus, pentru că în toate spitalele de maternitate au cerințe diferite: unul poate să aduci o valiză de lucruri, iar în alta se recomandă insistent să se schimbe într-o lenjerie de stat.

Deci, cea mai bună opțiune – este să gătești 5 pungi: pentru naștere, după naștere, pentru copil, pentru externarea mamei, pentru externarea copilului. Dacă planificați o naștere familiară, gătiți încă o pungă pentru tata. Toate pungile de o dată nu veți avea nevoie. Soțul sau rudele le va aduce după cum este necesar.

Cel mai important – este pentru a semna fiecare pungă cu lucruri și să dea instrucțiuni clare soțului. În caz contrar, riscați de a deveni o victimă a emoției îmbucurătoare și uitării a doua jumătate a dumneavoastră.

Pachetul pentru naștere

  1. Documente pașaport, carte de schimb, polița de asigurare, contractul cu maternitatea (dacă egzistă), certificatul de naștere (în cazul în care pentru un motiv sau altul nu-l aveți, luați snils – cupon de pensie de asigurări). Este util pentru a face copii ale tuturor documentelor.
  2. Apă, fără gaze. În timpul așa-numita munca de respirație și scremături, în gură se usucă. Mult să bei nu î-ți vor permite, dar să clătiți gura va fi real. Practic pentru a lua o pereche de sticle mici.
  3. Hârtie igienică. Nu fi surprins. Când în spital e flux mare de naștere, acest accesoriu celulozic, uneori nu sunt de ajuns. Nu te zgîrci ia o pereche de role: după clisma ele sunt foarte mult în cerere.
  4. Telefon mobil și încărcătoru-l. Cu toate standardele, prezența acestui dispozitiv în sala de nașteri nu este binevenit. Cu toate acestea, este conștient de importanța momentului, medicii au tendința de a merge la întâlnire și va permite să luați mobilul.
  5. Mîlniți sau orice alte papuci ușor de spălat. Textile de camera mai igienic și repede se murdăresc.
  6. Șosete. În timpul nașterii picioarele de multe ori îngheață, și deja de la frig la momentul nepotrivit poate aduce crampe la picioare. În unele maternități oferă o alternativa – speciale banhile din cârpă, cu lungime pînă la genunchi. Nu este o opțiune rea. În ele e destul de cald.
  7. Dacă aveți varice sau ai o predispoziție pentru această boală, absolut aveți nevoie pentru a apuca de bandaje de livrare sau ciorapi de compresie speciale.
  8. Jurnal și stilou. În secția de prenatal este convenabil de a scrie contracții regulate. Un pic mai târziu, după naștere, vei avea nevoie de jurnal, de la exces de emoție, de la hormonalele schimbări a corpului memoria rareori schimbă la femeie. Nu ezitați să întrebați din nou recomandările medicilor și înregistrează într-un jurnal.
  9. Două sau trei scutece. Ele vor trebui, pentru prima dată, până când tata fericit nu va aduce punga cu lucruri pentru copil.
  10. Aparat de ras de unică folosință, în cazul în care nu ai timp să petreci toată igiena acasă.

Categoric nu merită să aduci la naștere un tricou de înlocuire sau halat. În orice caz, te vei îmbrăca în toate de stat. Da, arată, acest „costum”, mai simplu, dar crede-mă, că e spălat cu grijă, dezinfectat și călcat. Va fi redundant, de asemenea, bijuteriile.

Deși, dacă purtați o cruce este posibil pentru a permite să o lăsați. Nu uita pentru a elimina lacul de pe unghii. Medicii aceste delicii pe teritoriul lor nu acceptă. Faptul că, în caz de complicații la naștere, medicii se uită la culoarea unghiilor. Aceasta este una dintre metodele de diagnostic stării a pacientului.

Pachet pentru soț (în cazul de naștere în comun)

● Documentul cu fluorografie rezultatul. Aceasta este o cerință standard. Cu toate acestea, este posibil ca poate să avea nevoie de mai multe certificate. Desigur, trebuie să știți despre aceasta in prealabil.

● Încălțăminte de cauciuc curate de înlocuire.

● Costum chirurgicale de unică folosință. Pot fi achiziționate de la orice farmacie.

● Gustare ușoară. Decizia de a naște cu partenerul, bărbatul va petrece în spital, de la 3 ore până la o zi sau chiar două.

Pachet după naștere

  1. Pachet de chiloți de unică folosință. Aceasta lenjerie de corp este foarte convenabilă: este practic ușoară, nicăieri nu strânge, dar, cu toate acestea, cu siguranță fixează absorbantul. Țineți minte, dacă veți avea cezariana, să cumperi chilotei cu talia joasă sau înaltă. Pe scurt, socotiți astfel încât bata să nu fie pe linia de operație.
  2. Absorbante după naștere. Luați deodată 2-3 pachete.
  3. Bandaj după naștere.
  4. Produse cosmetice și de îngrijire personală: ruj igienic, crema de fata, șampon (ia mai mica in pachet unic), pastă de dinți și perie, săpun lichid, pieptene, agrafe de păr, hârtie igienică, deodorant fără miros, cremă pentru crăpăturile de pe sfârcuri.
  5. Două prosoape: pentru față și corp.
  6. Pompă pentru sân. În 3-4 zile la tânăra mamă vine să înlocuiască laptele colostru. Copilul este prea mic pentru a goli complet sânul, așa că o femeie trebuie să se decantez. Făcând acest lucru cu mâna este plictisitor și destul de dureros.
  7. Sutien pentru alăptează.
  8. Tampoane pentru piept de a evita curgerea laptelui.
  9. Scutece de unica folosința. Pe o lungă perioadă de timp te va deranja excreția de după naștere, de aceia, pentru a nu-ți face griji în mod constant cu privire la curățenia de lenjerie, folosește scutece de unica folosința. Ia cea mai mare dimensiune.
  10. Dacă vă permiteți în maternitate pentru a aduce cămașa ta de noapte, alege pe cel cu gura mare, sau cu nasturi pe piept. Acest lucru va facilita în mare măsură la hrănire.
  11. Ibric electric. Acesta va veni la îndemână când vei dori o ceașcă de ceai în timpul zilei. Puteți lua de asemenea cu tine veselă.
  12. Masă ușoară: pungi de ceai, zahăr, biscuiți, mere verzi, fructe uscate.
  13. Dacă preferați să stea cu copilul separat, veți avea suficient timp liber. Poți sa iei o carte, revistă, sau un modem cu laptop.

Pachet pentru copil

  • Scutece pentru nou-născuți. Câteva cutii ar fi suficient pentru copil. Dacă vă puteți permite, cumpăra scutece pentru cei refuzați. Ca o regulă, acești copii nu au suficientă igienă.
  • Două-trei fașe de bumbac. Din nou, toate acestea pot fi nu necesare, deoarece în multe maternități dau scutecele lor.
  • Foarfece. Micuții de multe ori se nasc cu unghii destul de mari. E nevoie să fie atent scurtate.
  • Vată sterilă. Ea va fi nevoie pentru clătirea ochilor la copil.
  • Dacă sunteți împotriva de înfășare, ea copilului câteva bodi (bodouri). Nu uitați că mânicile hainelor la copiii trebuie să fie astupate.
    Sau puteți folosi mănușele.
  • Crema de erupții cutanate.
  • Săpun pentru copil toaletă de zi cu zi.
  • Șervetele.
  • Scutece de unica folosința.
  • Pacifier(suzeta).

Toate cele de mai sus sunt proiectate pentru a rămâne împreună cu copilul. Dacă preferați separat, atunci ai nevoie doar de scutece, săpun și cremă. Se spală și se înfășa copilul de asistentă.

Pachet pentru mama la egzaminare

● Îmbrăcăminte. Da preferință la lucrurile tale de „gravidă”. Ele precis vă vor veni, spre deosebire de pantaloni și fuste „strânse”, pe care le purtai, înainte de sarcină. Fiți răbdători și nu dispera. Curând forma corpului tău își va reveni înapoi.

● Încălțămintea. Cele mai multe ori despre asta pentru un motiv oarecare uităm.

● Cosmetice decorative. Să te întâlnească pe tine și copil, cu siguranță, se vor aduna prietenii și familia. Fără fotografiat nu vei scăpa.

Pachet pentru externarea copilului

Ce să iei copilului la spital pentru externare în mare măsură depinde de perioada din an. În cazul în care afară este rece, veți avea nevoie de:

  1. Plic cald sau salopete.
  2. Căciulă caldă.
  3. Șosete.
  4. Costum sau bodi.
  5. Plapumă frumoasă de bumbac.

Atunci când afară e vară, lista de lucruri pentru copil e mult mai ușoară:

  1. Plic de vară
  2. Costum ușor sau rochie
  3. Șosete
  4. Pălărie ușoară sau căciuliță.

Concluzie

Această listă este doar un ghid, în care vă puteți crea propria ta „rider”, la spital. Totul depinde de nevoile și obiceiurile femeii, precum și regulile instituții medicale în care are de gând să nască copilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu