Scabie — Tratament Naturist

ScabieScabia este o boală contagioasă a pielii cauzate de o cădere pe piele parazit microscopic care este scabie sau acarieni. Ca scabie (în latină scabie), adesea numita boala mâinilor murdare.

Caracteristici ale agentului cauzal sunt erupții și mâncărime, care se transmite de la scabie infectată – la o persoană sănătoasă prin obiecte de zi cu zi (îmbrăcăminte, strângerile de mana, balustrade, etc.), sau prin contact direct. Tratarea scabiei cu remedii populare e posibil, dar numai în cazul în care toate regulile stricte de igienă personală, precum și în paralel cu tratamentul prescris de medic.

Cel mai adesea, scabia sa înregistrat în grupul instituțiilor preșcolare, membrii unei familii, instituții de învățământ și clase etc.

În general atacă pielea acarianul de sex feminin care ajung în mișcările ei, pătrunde în piele și stabilește ouă acolo. Ca urmare, există o mâncărime insuportabilă. Infectatul cu scabie începe scărpinatul locurilor afectate, transportă scabia patogenică în alte zone ale pielii, formând o infecție secundară și chiar, în unele cazuri, inflamația purulentă.

Manifestări ale bolii sub formă de vizuini caracteristice și mâncărime apar aproximativ 30 de zile de la infectare. Diagnosticul poate fi pus de un dermatolog pe cercetarea bazată epiteliu descuamate de la suprafața pielii infectate, care detectează cu acuratețe prezența patogenă a scabiei microscopice acariane.

De obicei, scabia afectează în primul rând pielea mai moale și delicată, apoi cutelor de încheietura a mâinii între degete, iar pliul poplitee a cotului, gâtului, organele genitale și pliurile inghinale.

Dimensiunea râii nu poate fi văzut cu ochiul liber, deoarece este foarte mic și este doar o treime dintr-un milimetru. Se hrănește exclusiv râia cu mâncărimea epiderma. De asemenea, acarianul feminin trăiește aproximativ opt săptămâni, iar în acest timp scurt reușește să lase aproximativ 50-60 de ouă din care în viitor apar lavre. Și larvele ajung la maturitate într-o săptămână. Deci, într-un timp foarte scurt, zone vaste ale pielii pot fi afectate de colonii acarieni.

Caracteristici biologice ale parazitului

Acarienii nu sunt activi în timpul zilei. Scabia feminină esă la suprafață și începe să „sape” se deplasează numai seara târziu și noapte timp de aproximativ 2-3 mm pe zi. În același timp la pacienți se intensifică mâncărime cu forme caracteristice de scabie.

Pentru o penetrare completa in pielea stăpânului femelei râii durează aproximativ 30 de minute.

Paraziții mor repede în mediul înconjurător, cu umiditate de 40-80% și o temperatură de 21C (circa 24-36 ore).

Profilactica igienei personală și a scabiei

1. Igiena personală: complet interzice utilizarea lucrurilor străine, și chiar mai mult de elementele de igiena personala mai multor persoane. Spălați-vă bine mâinile după ce a vizitat locurile aglomerate.

2. În timpul tratamentului medical de scabie, precum și remedii populare pacientului nu este recomandat să folosească cada cu hidromasaj sau duș.

3. Infectatul cu scabie e necesar de călcat cu fierul fierbinte după spălat hainele și lenjeria de pat. De asemenea e recomandat în odaia bolnavului să se dezinfecteze mai des, spală podelele și ștergeți mobilierul de praf.

4. În cazul în care pentru un motiv sau altul lucrurile nu pot fi prelucrate cu aburi fierbinți ori nu se poate de călcat, atunci, ar trebui să nu le folosiți timp de o săptămână, ca căpușa în această perioadă ar trebui să moară.

5. Când primele simptome de infectare a scabiei (scabios) trebuie să se aplice la dermatolog. Cu tratamentul prescris de medic poate fi utilizat în paralel și remedii populare pentru scabie.

Tratamentul de scabie, medicii prescriu medicamente de folosire în afară, cum ar fi unguent sulfuric „Yuraks” sau „Spregal”. De obicei, alegerea medicamentului depinde de zona afectată cu scabie și severitatea pacientului. Dar, noi dați să luăm în considerare tratamentul scabiei cu remedii populare.

Remedii populare pentru scabie

Nucile grecești (verzi).

5-6 bucăți de nuci verzi, fin tocată și panele în 500 ml de apa clocotita si se pune la fiert timp de 5-6 minute. Se răcește și apoi de 5 ori pe zi pentru a lubrifia pielea.

Rostopască și acid carbolic.

De planta verde rostopască stoarce sucul si se amesteca cu 1 parte de acid carbolic (0, 25%) și vaselină pură 1:4. Acest instrument este o reputație excelenta ca un remediu popular pentru scabie și mâncărime de piele.

Frunze de smochin de scabie.

Frunze proaspete de smochin pisați în terci și stoarce sucul. Acest suc poate fi de 3-4 ori pe zi frecat în zona afectată.

Unguent sulfuric ca un remediu popular.

Desigur, unguent sulfuric poate fi achiziționat de la orice farmacie locala, dar poate fi, de asemenea, făcut la domiciliu metodă național. Pentru pregătire e necesar pentru a lua 4 bucăți de unt, și chiar mai bine untură topită de porc, 1 parte sare fină și 2 părți mărunțită în sulf pudră.

Toate ingredientele sunt amestecate bine, se lasă timp de 2-3 ore, și aplicate timp de o săptămână, de două sau de trei ori pe zi pe zonele afectate ale pielii.

Ulei de muștar cu usturoi.

Diminuezi în terci 100 de grame decojite caței de usturoi. Masa rezultată se pune în 400 de grame de ulei de muștar la căldură și se lasă la foc mic aproximativ 15 minute. După răcește, strecoară și se păstrează într-un loc întunecat și rece. Zonele afectate pot fi unse de mai multe ori pe zi.

Tratamentul scabie cu cvas și sare.

Pentru tratamentul scabiei infectate doar mâinile poți folosi următorul remediu popular. 3 linguri de sare pune in 1 litru de cvas de casă și se încălzește bine amestecul.

In soluția fierbinte cvasul e nevoie pentru a ține mâinile până când există putere să reziști. Această procedură poate fi efectuată de mai multe ori pe zi. Dar să fii foarte atent să nu te arzi.

Foi de dafin împotriva scabiei.

10-15 frunze de dafin medii uscate și macină praf într-o râșniță de cafea (cofimolcă). La masa primită adăugă aproximativ 3 linguri unt moale și toate se amestecă bine. Unguent terminat poate fi frecat în scabiei la locurile afectate de 5-6 ori pe zi.

Tratamentul scabiei cu gudron.

Zonele afectate ale pielii ar trebui să fie unse cu gudron de mesteacăn pur. Păstrați câteva ore și apoi spălați pielea cu apă caldă cauzate de gudron, folosind tărâța.

Tratamentul scabie cu săpun de rufe.

Pe o răzătoare măruntă rade o bucată de săpun, se adaugă puțină apă pentru a forma o masă vâscoasă, apoi pune pe aragaz la un foc mic. În timp ce săpunul se încălzește, rade un cap de usturoi si ceapă.

Odată ce săpunul a devenit masa buna, se adăuga usturoiul ras și ceapă. Când săpunul începe să se răcească, modelează o mică bucată în formă de săpun și spălațivă cu el.

Amintiți-vă că tratamentul de scabie cu remedii populare trebuie să controlezi la medicul care te tratează cu prelucrarea atentă a hainelor, lenjerie de pat și respectarea strictă cu toate regulile de igienă personală a infectatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu