Alergia — Tratament Naturist

AlergieAlergia — este sensibilitate crescută a corpului uman la o substanță care orice alt este complet inofensiv. O substanță care provoacă reacții alergice la un pacient, se numește alergen.

Foarte des, atacurile alergice devin tot mai frecvente cu debutul de primăvară, și mai ales, la începutul verii, atunci când vine sezonul cu o varietate de plante cu flori.

Flori care majoritatea oamenilor aduc numai bucurie, pentru alergici poate fi o sursă de lungă suferință: dificultăți de respirație, tuse, atacuri de astm, strănut continuu, umflarea și erupții pe piele, care devin o cauză de mâncărime dureroasă, — aceasta este o listă incompletă de simptome de reacții alergice cauzate de polen de plante cu flori.

Desigur, prin faptul că alergenul este nu numai polenul. Cei mai comuni alergeni care provoacă un răspuns imun poate include o varietate de alimente, cosmetice, părul de animale, materiale sintetice, produse chimice de uz casnic, etc. Astfel, alergenii pătrund in corpul omenesc, ca cu alimente și cu respirație și contactul pielii cu substanțe potențiale alergene. Din nefericire, preparatele medicamentale de asemenea, de multe ori cauzează o exacerbare de alergii.

Medicii — alergologi au în arsenalul lor o mulțime de antihistaminice pentru a facilita starea pacientului, dar ele nu sunt întotdeauna eficiente, și au o contraindicație pentru utilizarea acestuia. Între timp, medicina alternativa poate oferi remediile lor populare pentru alergii, testate de timp și experiență de multe generații.

Utilizarea unor astfel de fonduri, în multe cazuri aduce alinare, dar nu trebuie să uităm că oamenii pot fi tratați numai sub supraveghere și cu permisiunea medicului curant. Plante medicinale și remedii populare pentru utilizarea neglijentă nu poate fi o sursă de sănătate, dar alergeni suplimentari, exacerbarea bolii.

Tratamente naturiste pentru alergie

 • Produse apicole pentru alergii.

La produse apicole, cu excepția mierii, se referă faguri, propolis, lăptișor de matcă, păstură. Toate aceste produse sunt, fără excepție, au o activitate biologică ridicată, fiind un stimulent biologic pentru organismul uman. Calitățile de mai sus au condus la utilizarea lor pe scară largă în medicina populară.

Există mai multe moduri de a folosi aceste instrumente, de la consumul uman simplu, pentru a pregăti tincturi, decocturi și mai complexe porțiuni medicale. Factor de limitare în utilizarea produselor apicole pentru tratament este conținut de o cantitate considerabilă de histamină.

Pentru mulți alergici miere este un alergen puternic, astfel încât decizia de a utiliza astfel de mijloace pentru a rezolva o bază strictă individuală, în funcție de evoluția clinică a individului.

 • Un decoct de colectare din plante medicinale.

Mai jos vă propun un bun amestec de plante bine stabilit ca un remediu popular pentru alergii. Pentru prepararea ei ar trebui să aveți următoarele ingrediente: mușețel, mătase de porumb, coada-calului, fructe de măcieș, rădăcina de păpădie, sunătoare, și centaury.

Mușețel si mătase de porumb sunt luate câte o lingura, coada-calului si măcieșul – câte două păpădii, sunătoare, și centaury, respectiv, câte trei, patru și cinci linguri. Măcieș si rădăcina de păpădie, ai nevoie bine de mărunțit, aveți posibilitatea să utilizați o mașină de tocat carne obișnuită. Toate ingredientele sunt bine amestecate. Colectarea se prepară de zi cu zi.

Pentru prepararea porții zilnice de supa trebuie de cu seara să-l înmoi 2 linguri colectarea trei căni de apă potabilă rece. Dimineața plantele înmuiate trebuie fierte timp de 1-2 minute, și înfășurați cu un prosop sau o pătură cratița si se lasă la perfuzie timp de 4 ore.

După răcire și strecurare decoctul este gata pentru utilizare. Acesta este utilizat de trei ori pe zi înainte de mese, câte un pahar. Durata tratamentului este de 6 luni; în timpul acestui timp este interzis să consume băuturi alcoolice.

 • Un decoct de rădăcini de brusture si păpădie.

Mărunțim într-o mașină de tocat carne brusture si păpădie. Înmuiem peste noapte în apă 2 linguri de rădăcină de amestec trei căni de apă potabilă rece. Dimineața fierbe rădăcinile înmuiate timp de 10-12 minute. Se strecoară, bea o jumătate de cana de supa, împărțind porția zilnică de 4-5 părți. Bea supa înainte de fiecare masa si înainte de culcare.

 • Tratament naturist pentru alergie cu țelină.

Puteți aplica la fel sucul ​​de țelina proaspătă precum și decoct din el. Suc proaspăt stors ia 2-3 lingurițe cu o jumătate de oră înainte de masă. Pentru a pregăti decoctul mărunțește rădăcina de țelina și toarnă un pahar de apă potabilă rece, apoi se lasă la infuzat timp de 2-3 ore. După ce infuzia o strecurăm, și bea o treime din pahar înainte de a manca. Acest instrument ajută la ameliorarea rapidă a simptomelor de urticarie alergice.

 • Frunze de măcriș împotriva alergii.

Un decoct de măcriș ajută la reducerea erupții alergice și îndepărtarea mâncărimii. Este necesar a se completa 100 g de frunze proaspete de măcriș 0,5 litri de apă clocotită și se fierbe timp de 10-15 minute. Acest decoct ia câte o jumătate de cana de 3-4 ori pe zi. Trebuie să avem în vedere faptul că un decoct de măcriș este absolut contraindicat la pacienții cu tulburări metabolice, o tendință de pietre la rinichi și calculi biliari.

 • Ceai din bidens.

Bidensul poate fi folosit ca un ceai de plante, înlocuindu-le cu un ceai regulat sau cafea. Ceaiul poate fi băut într-o serie pentru o lungă perioadă de timp, și numai sub formă proaspătă.

 • Infuzie de mușețel farmaceutic.

Utilizați în formă de decoct: o lingura de mușețel se toarnă un pahar de apa clocotita, se închide etanș, și susțin 30 de minute. Primește câte 1 lingura de trei ori pe zi.

 • Utilizarea vitaminei C pentru tratarea alergiilor.

Pentru a preveni agravarea alergii în timpul plantele cu flori se recomandă în timpul săptămânii pentru a lua vitamina C de mai multe ori pe zi, la 1000 mg. Când tratamentul alergice contribui la ameliorarea simptomelor neplăcute si reduce sentimentele de disconfort, deoarece vitamina C are proprietăți anti — inflamatorii.

Folosind remedii populare pentru alergii ar trebui să fie foarte atenți la bunăstarea lor, și a reacției organismului la furnizarea de tratament. Cu deteriorarea stării ar trebui să abandoneze imediat fondurile primite.

Orice metodă de tratament legate de medicina tradiționala se aplică numai după consultarea prealabilă cu un alergolog.

 • Plante medicinale pot ajuta pentru a scăpa de alergii.

Întărirea sistemul imunitar, pentru a scăpa de alergii și răceli cronice vă va ajuta următoarea rețetă. Luați câte 1 lingura flori de mărgică (siminoc), plante troscot, mentă și roșu de munte cenușă și 0,5 lingurițe de rădăcina de lemn dulce tocat. Se amestecă bine.

Se toarnă 1 lingura de amestec 500 ml (2 linguri) de apă clocotită. Ținem pe o baie de apă timp de 15 minute, pentru a insista, (de preferință într-un termos), încă 30-40 minute. Utilizăm călduță 0,5 pahare 2 ori pe zi. Curs de tratament — 10-12 zile. Dacă este necesar, repeta după o pauza de 10 zile.

 • Colecție de plante.

Zdrobiți într-un mojar 2 linguri de măcieș și 3 linguri rădăcina de păpădie, se adaugă 5 linguri de achilia, 4 linguri de sunătoare, 2 linguri coada-calului. Pune plantele într-o cratiță de email, se acoperă cu apă rece seara și se lasă peste noapte. Dimineața se aduce la fierbere, înveliți pentru 4 ore, strecoară. Ia 1/3 pahare de 3 ori pe zi. Durata cursului — o jumătate de an. Alcoolul este contraindicată în timpul tratamentului.

 • Remediu excelent împotriva alergiei la praf.

La o alergie la praf, încercați această colecție de amestec în părți egale iarbă de gălbenele, mușețel si menta. Se toarnă 1 cană de apă fierbinte 2 linguri colectare și se încălzește timp de 20 minute la o baie de aburi, fără fierbere. Bea 1 lingura 4-6 ori pe zi.

În timpul alergii poți încerca următorul tratament:

1. Înainte de a ieși afară clătiți nasul cu decoct cald de salvie, fiecare nara, trăgând alternativ aceasta supa (a doua nara o ținem cu degetul). Salvia o fierbem ca ceai, dar nu mai mult de 1 lingurița la o cana ca să nu fie nasul înfundat.

2. Spălarea ochilor cu ceai negru, care se colectează într-o lingura de ceai, apliacăte la ea și clipește acolo de 2-3 ori pentru fiecare ochi.

3. Luați următoarea colecție: violă, menta, mușețel, conuri de hamei, lemn dulce. Fierbem ca pe ceai. Rădăcini de lemn dulce (licorice) ia 0,5 lingurițe, și alte ierburi 1 lingurița la 0,5 litri de apa clocotita. Bea aproximativ o săptămână, de 1-2 ori pe zi, pe stomacul gol sau la 2 ore după o masă, de preferință înainte de a merge afară.

După ce o pauză de 3-4 zile. Apoi încă o săptămână bea, iară următoarea pauză o săptămână, și încă o săptămână pentru a bea. Dacă aveți nevoie de un alt curs apoi se face fără rădăcina de lemn dulce.

 • Picături în timpul alergiei nazale.

Umpleți un borcan 1 litru cu crengi tinere de urzici tocate, se toarnă până sus cu vodca, se lasă timp de 3 săptămâni, strecoară și picura în nas câte 3-4 picături de 5-6 ori pe zi.

 • Întărire de o alergie la frig.

Dacă aveți o alergie la rece, nu trebuie să intrați în panică și ia nechibzuit medicamente pentru alergii. Este mai bine pentru a oferi organismului o șansă de a se recupera in mod natural. Principalul lucru — să crezi în tine. Corpul este cu adevărat capabil să facă față cu orice problemă, aveți nevoie numai de un pic să-l ajutați. Sfat universal de a lupta cu alergia la frig — întărire!

Deoarece la omul întărit viteaz alergie la rece nu va veni! Și nu doar alergia. În vreme rece, este important să se îmbrace în mod corespunzător. Îmbrăcăminte ar trebui să fie ușoară, caldă și confortabilă. Este necesar să se aibă grijă de fata si de mâini. Dacă sunteți alergic la frig, înainte de a ieși pune pe față și pe mâini un strat subțire de crema grasa. Acesta parțial, pentru a proteja pielea de expunerea la frig. Puteți bea de asemenea, ceai cald. Dacă începeți temperat în mod regulat să vă întăriți, vă va lăsa alergia la rece.

 • Urzica pentru alergii la copii.

În aprilie-mai, când tânăra urzica dă frunze, taie primele 20 de centimetri de-a lungul tulpinii. Se spală cu atenție și se toaca mărunt. Aranjați într-un borcan de un litru și se acoperă cu apă fiartă rece. Infuzeze 10 ore. Da copilului să bea cu compot, sucuri fără normă. Acest tratament curata sângele de alergeni, are efecte benefice asupra intestinului si calmează sistemul nervos.

 • Achilia de alergii la copii.

Cu alergii alimentare la copii vindecători populari cred că achilia este un remediu bun. De obicei iarba uscată se prepară cu apă clocotită (1 lingura la 1 cana de apa clocotita) și se lasă să infuzeze peste noapte la cald. Da să bea copilului câte 1 lingura înainte de fiecare masa. Se poate de a nu face nici o pauză, bea toată vara, de exemplu, atâta timp cât există riscul de alergii alimentare.

Prevenirea și tratamentul alergiilor

În plus față de simptomele neplăcute ale alergiilor pot provoca boli foarte grave, astfel încât tratamentul ei este o măsură necesară. Pentru prevenirea și tratamentul bolii ar trebui să identifice în continuare cauza de care este atât de consecințe neplăcute.

Oricare ar fi motivele, remediile populare pentru alergii — cel mai bun mod de a le rezolva. Deși preparatele medicinale care sunt eficiente, ele cauzează adesea efecte secundare care contribuie la dezvoltarea unor probleme grave de sănătate. Medicina tradiționala tratează numai cu ingrediente naturale, care sunt foarte moi, cu excepția pentru apariția de efecte secundare.

Ссылка на основную публикацию