Cum Scapi De Alcoolism — Tratament Naturist

Se crede că Rusia este unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește consumul absolut și relativ de alcool. Statisticile arată că acest punct de vedere nu este în întregime corect. În Irlanda, Finlanda și în alte țări Europene, consumul de alcool pe locuitor este exprimat în cifre mult mai mari decât în țara noastră.

Alcoolism

Ce este alcoolismul?

Specialiștii spun că alcoolismul este o boală. Ea are o evoluție foarte severă, care, cu timpul, duce la degradarea mentală și fizică completă a utilizatorului.

Alcoolismul este o boală care afectează nu numai persoana bolnavă, ci și familia acesteia, prietenii apropiați, colegii și societatea în general. Cel mai rău viciu duce în mod inevitabil la distrugerea și degradarea individului. În bețivul amărât moare toată demnitatea umană, inima lui devine insensibilă, încetează să mai simtă durerea și compasiunea celor mai apropiați de el. O persoană aflată sub influența alcoolului devine capabilă de un comportament antisocial și nu este caracterizată de sobrietate.

În plus, este foarte frecvent ca infracțiunile deosebit de periculoase, accidentele rutiere și alte infracțiuni grave sunt comise de persoane aflate sub influența alcoolului. Tratamentul alcoolismului este complicat de faptul că adesea dependentul nu dorește să fie tratat, nu recunoaște că este alcoolic și crede că se poate opri din băutură în orice moment. Este deosebit de înspăimântător pentru acești pacienți să fie expuși publicității, să fie incluși într-un registru medical, să fie supuși unui tratament obligatoriu și să li se dezvăluie secretele la locul de muncă.

Depășirea dependenței de alcool este extrem de dificilă. Un alcoolic a cărui voință și capacitate de a evalua lumea din jurul său sub influența alcoolului tinde spre zero, este puțin probabil să fie capabil să se oprească singur din băutură. Și în acest moment se pune întrebarea, cum să scapi de dependența de alcool cu tratament naturist, dacă persoana a cedat deja în fața dependenței și nu poate rezista singur.

Are nevoie de ajutor medical profesionist. În plus, tratament naturist pentru alcoholism pote fi un bun ajutor în tratamentul acestei boli grave. Acesta este motivul pentru care dependenții înșiși sau rudele lor apelează adesea la tratamente naturiste pentru alcoolism.

Simptomele dependenței de alcool

Există o serie de semne care pot fi folosite pentru a identifica dependența de alcool. Iar abordarea oricărei boli în stadii incipiente va fi mult mai ușoară.

Cele mai frecvente semne ale alcoolismului:

 1. Primul lucru care ar trebui să vă alerteze este dorința de a bea, chiar dacă si puțin, doar aproape în fiecare zi. Cu timpul, dependența începe să devină un obicei și o parte integrantă a vieții.
 2. O persoană începe curând să se simtă inconfortabil dacă nu reușește să bea nicio băutură care conține alcool în timpul zilei.
 3. Simțiți că alcoolul vă ajută să vă înțelegeți cu prietenii sau cu șefii și că vă aduce claritate în viață.
 4. Din ce în ce mai mult, persoana este bântuită de izbucniri nejustificate de furie, de nevoia de a jigni pe altcineva sau de a fi nepoliticos.
 5. Starea anterioară este înlocuită de depresie, toate eșecurile vieții sunt percepute cu acuitate, iar gândurile lipsite de bucurie sunt întreținute.
 6. Vine un moment în care nu mai este nevoie de un motiv anume pentru a turna o doză considerabilă de alcool în organism.

Avantajele și dezavantajele tratamentului la domiciliu

Ce este alcoolismul

Beneficiile medicinei pe bază de plante (fitoterapie) sunt:

 • posibilitatea de a vă prepara singuri acasă remediul medicamentos;
 • capacitatea de a trata un pacient fără a-l informa (prin adăugarea de infuzii și decocții în băuturi și alimente);
 • disponibilitatea ingredientelor (pot fi achiziționate la un cost redus în orice farmacie sau pot fi recoltate chiar de dumneavoastră dacă aveți suficientă experiență);
 • siguranța relativă (plantele medicinale sunt, în general, netoxice).

Rețineți: Tratamentul alcoolismului cu plante medicinale este practicat de secole în medicina populară.

O persoană căreia i s-au adăugat decocturi și infuzii din plante în mâncare poate, după un timp, să înceapă să simtă o aversiune față de alcool, fără să realizeze că a consumat un remediu popular. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca o astfel de terapie să aibă un efect pozitiv rapid.

O mare parte din produsele farmaceutice puternice vândute în lanțurile de farmacii nu numai că sunt scumpe, dar necesită și o rețetă medicală.

Clinicile de tratare a drogurilor sunt întotdeauna foarte costisitoare. Terapia cu plante medicinale va costa o sumă foarte modestă de bani.

Puteți cumpăra orice amestec de plante fără probleme. Dacă sunt respectate dozele prescrise, acestea nu au niciun efect advers asupra persoanei. Multe dintre ele conțin compuși de potasiu, vitamine și oligoelemente, pentru a ajuta consumatorul să se recupereze mai repede după o perioadă lungă de „băutură”.

Important: Desigur, înainte de a folosi orice remediu pe bază de plante, trebuie să consultați un specialist. Cel puțin, aflați dacă pacientul nu este alergic la vreunul dintre remediile pe bază de plante.

Dezavantajele metodelor populare includ:

 • eficacitate scăzută în stadiul 2-3 al alcoolismului;
 • lipsa unei supravegheri medicale continue;
 • risc destul de ridicat de complicații în cazul depășirii accidentale a dozelor sau al nerespectării regulilor de preparare;
 • risc foarte mare de recidivă, adică o nouă „cădere nervoasă”.

Important: Înainte de a începe fitoterapia, este esențial să se afle dacă pacientul are vreo afecțiune generală. Multe decocturi sunt contraindicate în cazul unor afecțiuni grave ale rinichilor, ficatului, sistemului cardiovascular și digestiv.

Cum scapi de alcoholism: Tratament naturist

Tratarea alcoolismului cu tratament naturist nu este o alternativă la o terapie completă pentru această boală gravă. Cu toate acestea, o serie de remedii (predominant pe bază de plante) pot fi utilizate ca una dintre tehnicile complementare.

Dacă o persoană dorește să renunțe la dependență o dată pentru totdeauna, ceea ce este o condiție prealabilă pentru un tratament de succes, chiar și un „placebo”, adică un produs care nu conține niciun ingredient activ, poate ajuta. Tehnicile homeopatice sunt un prim exemplu. Unii sunt chiar salvați de „conspirații”, pentru care există dovezi documentate.

Supă de ovăz cu flori de gălbenele

Alcoolism Tratament Naturist

Decoctul este folosit pentru a reduce pofta de alcool, ceea ce va ajuta pacientul să depășească dependența de alcool. Decoctul se prepară astfel: într-o cratiță mare se toarnă trei borcane de jumătate de litru de ovăz nespălat, clătit bine. Ovăzul nu trebuie să fie otrăvit, altfel, în loc să aibă un efect, va fi dăunător pentru sănătate.

Se toarnă apă rece peste ovăz (de asemenea, să ia trei borcane de jumătate de litru), se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă timp de o jumătate de oră. Se scurge supa fierbinte și se presară cu flori de gălbenele (100 g). Apoi se lasă supa la infuzat într-un loc cald timp de 12 ore. Puteți înfășura recipientul de supă într-o pătură.

Se strecoară supa și se ia câte un pahar de trei ori pe zi, înainte de mese. Continuați tratamentul pentru un efect pozitiv.

Tratarea alcoolismului cu sucuri naturale

Remediu popular simplu, dar eficient și dovedit. Acesta constă în următoarele: preparăm amestecul din varză și suc de rodie. Sucul de varza luăm un pahar de rodie – două pahare. Amestecul este dat pacientului de patru ori pe zi, înainte de mese, câte o jumătate de pahar. Este important ca sucurile au fost pregătite independent, iar apoi efectul tratamentului va fi mai vizibil.

Tratamentul cu sucuri se poate adăuga oțetul de mere. O lingura de oțet de mere ar trebui să fie adăugate la amestecul de sucuri ori de câte ori primiți remediul. Trebuie remarcat faptul că în boli ale tractului gastro-intestinal, această metodă de tratament este contraindicată, deoarece amestecul de suc este iritant pentru tractul gastro-intestinal.

Tratamentul de păstură

Păstură se mai numește și «pâine de albine». Acest polen este prelucrat de albine într-un mod special. Păstură, cu o activitate biologică ridicată, are un efect benefic asupra circulației cerebrale și a funcției hepatice, reducând semnificativ simptomele de sevraj (sindromul de sevraj) care apar adesea la alcoolici după ce aceștia au renunțat la alcool.

Păstura reduce pofta de alcool la pacienții cu alcoolism. Se ia câte o jumătate de linguriță de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Și, în același timp, se ia o jumătate de linguriță de miere împreună cu păstură, amestecul trebuie ținut în gură cât mai mult timp posibil, aspirându-l treptat. Nevoia de alcool începe să scadă deja în timpul primelor două sau trei zile de tratament.

Tinctură de frunze și rădăcină de dafin

O tinctură de frunze de dafin obișnuite (7-8 frunze la 1 litru de vodcă) poate, de asemenea, să formeze o aversiune puternică față de alcool. Acest amestec trebuie păstrat într-un loc întunecat timp de cel puțin 14 zile, se strecoară și se dă un pahar de tinctură dependentului de alcool.

Remediul trebuie folosit în momentul în care pacientul are o nevoie irezistibilă de a bea. De îndată ce pacientul bea decoctul, va avea o aversiune puternică față de alcool, iar efectul durează mult timp.

Un decoct obținut prin fierberea (10 minute) a 8 frunze de dafin în 200 ml de apă clocotită are un efect similar. Doza zilnică este de 1-2 pahare. Beți-le în înghițituri de mai multe ori pe zi.

Substanțele active ale acestor remedii provoacă diaree și vărsături și, ulterior, o aversiune persistentă față de băutură. Dar nu uitați, nu trebuie să depășiți niciodată dozele indicate!

Decoctul din brădișor pentru alcoolism

Alcoolism: Cauze, simptome, tratament

Astfel de remedii populare pentru alcoolism, ca brădișor, ar trebui să fie utilizat cu prudență extremă. Metoda de tratament cu brădișor este un mijloc radical, acesta nu poate fi utilizat în cazul în care pacientul este un om de probleme cu inima, vasele de sânge, astm, vârsta, bătrânilor.

Brădișorul se referă la o familiei lycopodium de plante veșnice verzi, toate speciile sunt suficient de toxice pentru om. Înainte de a aplica este necesar de a consulta un medic.

Brădișorul se folosește ca un decoct. Într-un pahar de apa clocotita, 10 g de nuiele brădișor și se fierbe timp de 15 minute. La fiecare oră trebuie să luați două linguri de bulion, aducând în același timp o persoana bolnava la o cana cu alcool. Tratamentul este întrerupt, după ce pacientul a dezvoltat rezistenta reflexul de vomă la vederea și mirosul de alcool.

Înainte de tratament, trebuie să fie nu mai puțin de patru zile pentru a se abțină de la alcool. Greață și vărsături de multe ori apare după două sau trei recepții de brădișor. Tratamentul repetat cu brădișor este posibil nu mai devreme de șase luni, în cazul în care pofta de alcool din nou a apărut.

Tratament cu tinctură de rozmarin

Rozmarinul se referă la plantele otrăvitoare pentru oameni, astfel încât această metodă de tratament este asociat cu aceleași contraindicații ca tratamentul de brădișor. O lingurița de rozmarin crengi și frunze trebuie să fie zdrobite bine, și să insiste îtr-un pahar de vodca in 7-10 zile. Perfuzie trebuie băută în timpul zilei, treptat, în porții mici. Proporția de tinctura de rozmarin sălbatic la un pahar nu se mărește, sau ar putea exista complicații cu rinichii.

Remedii populare pentru alcoolism cu timp și experiență de mulți oameni, dar trebuie să le trateze cu grijă. Multe dintre ele au o contraindicație pentru utilizarea acestuia la pacienții cu diferite boli, de aceea este important de a pre – consulta un medic.

Tratament naturist cu plante

4 lingurițe de cimbru târâtor, câte 1 linguriță de centaur și de pelin. Se toacă mărunt ierburile, se ia 1 lingură și se toarnă 1 pahar de apă clocotită. Se infuzează timp de 2 ore, apoi se strecoară și se iau 1-2 linguri cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă (de 3-4 ori pe zi).

Cursul de tratament – 3 luni, dar primul rezultat notabil este văzut în 2 săptămâni.

Tinctura de rădăcini de leuștean

Ia rădăcini de leuștean, taie-l cât e posibil de mărunt, pune intr-un borcan cu o capacitate de 200-250 ml și se adaugă câteva frunze de dafin. Se toarnă toate cu vodca si se pune timp de 2 săptămâni pentru a insista.

Ghimbir sălbatic European

Cauzează vărsături severe când servești alcool. Pentru a prepara un decoct, e nevoie 1 lingurița de ghimbir se toarnă un pahar de apa clocotita si se lasă la foc mic timp de 5 minute. Eliminați de la căldură și se lasă capacul pe timp de 1 oră. Supa gata se toarnă la ea vodca 1 lingura bulion la 100 de grame de vodcă. Tratamentul este continuat până aversiune completă a alcoolului. Contraindicații la utilizarea acestei rețetă este – angina pectorala si sarcina.

Pelin și achillia

Ambele plante sunt luate în proporții egale și pregătiți o supă care oferă de băut celor care suferă de alcoolism. După ceva timp trebuie să apară aversiune fata de alcool.

Decoct împotriva alcoolismului de bere

2 linguri de mure trebuie de turnat apă clocotită, punem pe foc, se aduce la fierbere. O persoană care nu știe măsurile utilizate de bere, aceasta supa ar trebui să ia câte o lingură de șase ori pe zi, în orice moment. Efectul acestei prescripție este atinsă după două luni de tratament.

Mere acre

În unele cazuri, această metodă simplă ajută o persoană pentru a scapă de dependenta de alcool. În fiecare zi trebuie să mănânce câte 3 mere soiuri acre. Dar, în mere preventive ar trebui de înfipt 7 cuie și lasă merele într-o așa formă timp de o zi. Tratamentul continuăl timp de 6 săptămâni.

Cu această metodă de tratament pentru alcoolism ar trebui să fie excluse din dieta următoarele alimente: ouă, alimente sărate și grase, produse lactate, varza, ceapa, mazăre, condimente. Să se acorde prioritate cerealelor, carne slaba, cartofi, sfecla si morcovi. Din băuturi sucuri cald utile din boabe de afine, fructe și băuturi sau sucuri de mere acre, soiuri de prune, lămâi, rodii si vișini.

Fumul de mesteacăn

Se presară din belșug lemnul de mesteacăn uscat cu zahăr și se aprinde. După ardere stinge focul, și fumul care provin din lemn, impunel să respire bolnavul de alcoolism. După inhalarea de fum să-i dea de băut un pahar de vodcă. Medicina tradiționala promite că această metodă salvează o persoană de băut.

Un decoct de ovăz cu calendulă

Eliberează persoana de la dorința de a fuma si bea. În cratiță de 3 – litre pentru a turna o jumătate de ovăz prime și umple -l cu apă până la partea de sus. Puneți cratița la foc și se fierbe timp de 30 de minute de la începerea fierbere. Scurge supa, se adaugă 100 de grame de flori de galbenele, se acoperă și înfășurați într-o pătura călduroasa.

Infuza 12 ore se scurge. Ia decoctul de ovăz cu calendula ar trebui să fie de 3 ori pe zi, înainte de mese pentru 200 de o dată. După 3-4 zile, pacientul ar trebui să vedeți o aversiune fata de alcool.

Mâțișorii de la nuci pentru alcoolism

De îndată ce înfloresc mâțișorii de nuc, adunăle de pe nuc, și umple așa verzi o sticlă de jumătate de litru. Completați până sus cu vodca si se lasă la infuzat timp de 10 zile. Perfuzia primită strecoară și lăsați într-un loc vizibil. Pacientul alcoolic ar trebui treptat să bea singur sticla.

Decoct din rădăcini de măcriș

Ajută la beție. Pentru a pregăti supa ar trebui să ia o lingură rădăcini de măcriș ondulat, se toarnă 200 ml de apă clocotită și se fierbe într-un recipient închis timp de 5 minute. Fără a deschide capacul, se lasă timp de trei ore. Ia 1 lingura de decoct de 6 ori pe zi.

Tinctura de ardei

Ajuta oprirea de băut, tinctura de ardei roșu iute. Pentru prepararea ei ar trebui să ia 20 de grame de ardei roșu si se toarnă ½ litru de 60° alcool (spirt). Acoperiți germetic si se pune timp de 2 săptămâni într-un loc întunecat, în acest timp, agitând sticla de câteva ori.

Perfuzia gata strecurați. Pentru fiecare litru de vin, care va bea un pacient, trebuie să se adaugă 3 picături de tinctură. De băut astfel de vin dorința pentru alcool va scădea treptat.

În concluzie

Alcoolism tratament naturist oferă o soluție mai accesibilă și mai ieftină la această problemă, dar nu este atât de sigură pe cât pare și este slab controlată. De asemenea, este eficient mai ales în prima etapă a dependenței de alcool, când dependența fiziologică de alcool nu s-a dezvoltat încă.

Dacă alegeți să tratați alcoolismul cu remedii populare, consultați mai întâi un terapeut specializat în adicții, nu acționați orbește și nu vă bazați pe leacuri miraculoase.

Cel mai bine este să profitați de o combinație de medicină tradițională și de secole de experiență cu medicina populară. Acesta este momentul în care este posibilă o remisiune pe termen lung sau chiar o recuperare completă a dependenței de alcool, cu o revenire la o viață normală și împlinită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu