Bronsita – Remedii naturiste

Tratament bronșitei acuteAceasta boala cum ar fi bronșita cronică se referă la una din bolile cele mai acute ale sistemului respirator. Motivul pentru apariția acesteia este un impact negativ de durata de factori externi.

Consecințele de bronșita cronica este destul de periculos, deoarece, în unele cazuri poate chiar defecțiuni bronhio – sistemul pulmonar.

Trebuie remarcat faptul că bronșita cronică este destul de ușor de învins, mai ales folosindu-se de remedii populare. Suficient de corect organizăm tratament, și chiar și astfel de boala cumplită va fi învinsă.

Bronșită cronică cel mai adesea apare independent ca o boală sau ca o complicație după ce a suferit o boală virală anterioară. Cauzele apariției bronșitei sunt împărțite în interne și externe.

Factorii externi sunt condițiile climatice, prin inhalare de aer sau contaminate de fumat, de asemenea, afectează industria de proces critic, sau epidemii de viruși sezoniere. Cauzele interne care nu sunt nevindecate la timp bolile inflamatorii, cum ar fi bronșite acute, boli respiratorii acute, sau nazofaringe.

Simptomele bronșitei

Simptomele de bronșita cronica pot să apară după, tusă umedă și dificultăți de respirație, boala cauzează adesea slăbiciune si oboseala, temperatură ridicată a corpului acesta se referă destul de caracteristic simptomelor de bronșită cronică.

În practica clinică e primit subdiviziunea de bronșita obstructiva și neobstuktivă. Pentru al doilea caz este caracterizat prin tuse umede mici. În cazul în care crește cantitatea de mucus, de multe ori vorbesc de durata bolii purulente (pînoi). În acest caz, boala se numește bronșită obstructivă.

Cel mai principal semn, care este in tocmai tusă neliniștită si dificultăți severe de respirație. Formularul obstructive pentru bronșita poate fi însoțită de hemoptizie (eliminarea de sânge prin tusă). Apariția acestei simptome nu trebuie lăsată fără atenție. Deoarece hemoptysis adesea este etapa inițială de cancer pulmonar.

Tratamentul de bronșită cronică remedii populare sunt destul de largi. Aici sunt rețete cele mai eficiente și mai populare.

Remedii populare pentru tratarea bronșitei cronice

  • Bulion de ceapă.

Vindecarea bolii in condiții casnice va ajuta primirea următoarei supe. Pentru a face acest lucru, o jumătate de kilogram de ceapa tocata si o punem într-o cratiță. Apoi, se adaugă la ceapa 400 de grame de zahăr și 50 de grame de miere. La aceste ingredientele se toarnă un litru de apă și se fierbe timp de trei ore. După răcire, decoctul se strecoară și se ia o lingura de cel puțin șase ori pe zi.

  • Un decoct de cimbru.

Cele mai multe remedii populare pentru bronșita includ următoarea rețeta. Într-un pahar de apă clocotită se adaugă 10 de grame de cimbru, și se infuzat timp de 15 minute. După aceea, supa rezultată se răcește și se filtrează. După care este gata să se primească. Consumă o lingura de bulion de cel puțin trei ori pe zi.

  • Tinctura de plante.

Un alt remediu dovedit pentru bronșita este următoarea. Pentru a pregăti supa luăm următoarele ingrediente câte una: mușețel, rădăcina de lemn dulce, rădăcina de ciuboțica-cucului si flori, fructe de anason și frunze de pătlagina, plante de pansea tricolor si rozmarin cu frunze mama și mama vitregă.

La infuzia primită se adaugă două radacini de nalba medicinală. Totul împreună, turnăm cu apă clocotită, lăsăm să se infuze și se filtrează. Perfuzie se bea de trei ori pe zi, câte o treime din pahar, după masă.

  • Tinctura de rădăcina de nalba medicinală.

Nu mai puțin populară și următoarea rețeta. Două părți rădăcina de nalba se amestecate cu iarbă de cimbru si frunze de mama și mama vitregă. După ce totul e pregătit se adaugă frunze de salvie și semințe de mărar. Într-un pahar de apă clocotită se ia douăzeci de grame de toate ce ați colectat după care o încălziți într-o baie de aburi. Perfuzia gata o aducem la volumul inițial de apă caldă și luăm de 3-4 ori pe zi, câte o treime din pahar.

  • Bulion din stafide.

Foarte bine sa dovedit a fi de succes în tratamentul bronșitei în condiții casnice, și decoct de stafide. Pentru a face acest lucru într-un pahar de apă se ia 100 de grame de stafide tocate. Amestecul rezultat se fierbe la foc mic. După aceea, bulion este răcit și se stoarce în tifon. Utilizarea bulionului e posibilă de trei ori pe zi.

  • Un decoct de tei și salvie.

 Bun ajutor în tratamentul bronșitei va deveni si supa de flori de tei amestecat cu jumătate de frunze de salvie și pomușoare de soc(sambucus). Se ia două linguri de aceste colectate la un pahar de apa clocotita. Decoctul este utilizat numai cald si cel mai bine chiar înainte de culcare.

  • Remedii de legume.

Un tratament excelent pentru bronșita: Trebuie să luați 50 de grame de usturoi, și 1 kg de roșii coapte si le dăm într-o mașină de tocat, 300 g rădăcină de hrean radem prin răzătoare mărunt . Punem un pic de sare și se amestecă bine.

Pune totul intr-un borcan de sticlă și bine închide si o păstrăm în frigider. Primim: copii până la 12 ani 1 lingurița de 3 ori pe zi înainte de mese, și adulții de 3 ori pe zi, 1 lingura înainte de a mânca. Înainte de utilizare, se recomandă să se încălzească la temperatura camerei.

  • Remedii alcoolice.

Pentru tratamentul bronșitei acute aveți nevoie de 0,5 litri de bere, 300 g zahar, 2 lămâi tocate cu tot cu coajă (semințele le eliminăm), 1 căpățână de usturoi zdrobită mărunt totul se amestecă și se fierbe timp de 30 minute într-o baie de apă fierbinte (întotdeauna într-un vas acoperit), după care totul strecurăm. Decoctul gata puteți lua câte 1 lingura 30 de minute înainte de mese 3 ori pe zi.

Dieta terapeutică în bronșita cronică

Nu mai puțin cunoscut remediu popular devine dieta terapeutică. Acesta este un alt orgasm prin intermediul în combaterea bolii. Mai întâi de toate, tratamentul bronșitei cronice de remedii populare sugerează de a oferi pacientului bine de a transpira. Aceasta este o metodă simplă, maximal bine ajută i pacientului bine să confrunte cu boala si nu permite bolii să curgă în formă cronică.

Realizarea efectului contribuie la folosirea erbii diaforetic. Mai puțin popular, în astfel de cazuri, menta, salvie, soc sau floare de tei. Sporirea efectului terapeutic contribuie la adăugarea la supa câteva linguri de miere.

Are, de asemenea, un efect pozitiv și primirea de ceai cu adaos de zmeură proaspete sau uscate. De asemenea, timp de 2-3 zile, pacientul ar trebui să adere la o dieta stricta. În acest moment este de a utiliza numai apă, și facilitează expectorația de spută.

După aceea, pacienții sunt încurajați să înceapă să luați suc de ceapa, acesta va fi un expectorant excelent. După care pacientul poate începe să revină treptat la regimul de mâncare.

În timpul tratamentului I se recomandă bolnavului să bea apa cu lămâie, fără adaos de zahăr sau lapte cald cu miere și suc. Cu toate acestea, înainte de a lua laptele cu miere este bine ca mierea so fierbem bine, în caz contrar aceasta va duce la accentuarea tusei.

În plus, pacienții nu trebuie neglijați și metodelor tradiționale de tratament. Minimum, veți avea nevoie pentru a vă adresa la un medic pentru a stabili un diagnostic corect și de severitatea bolii. Datorită diagnosticului clar definit, pacientul poate alege remediu popular cel mai adecvat și pentru a evita alte complicații.

In unele cazuri, tratamentul popular bronșitei este mai mult decât suficientă. Cu toate acestea, cazuri severe și avansate necesită tratament medicamentos obligatoriu.

În cele mai grave cazuri de bronșită cronica cu metode populare tratamentul poate acționa numai ca fonduri complementare și facilități suplimentare. Este la fel de important să rămânem exact la doza și schema de administrare de medicina tradiționala, aceasta va oferi un efect mai rapid și să accelereze procesul de însănătoșire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu