Fistula — Tratament Naturist

Înainte de a începe tratament a fistulei cu remedii populare, este necesar să înțelegem ce reprezintă această boală.

Fistula — un neoplasm al corpului uman, comunicare patologică între corpurile goale în interior, precum și între leziuni și piele.

Fistula

Fistula poate fi intern sau extern:

  • Fistula externa sunt intestinale, biliare.
  • Internă – traheii și gastro-intestinale.

Fistula poate fi congenitală sau dobândită:

  1. Fistul congenital (de col uterin, ombilicală) se datorează unei varietăți servicii de dezvoltare.
  2. Dobândite ea apare ca rezultat al inflamației în țesuturi, unde sau acumulat o mulțime de puroi. De asemenea, fistula este format ca urmare a metastazelor tumorilor maligne la organele vecine.

Remedii populare pentru tratamentul fistulelor e bazat pe ingrediente naturale din plante și sunt eficace, în combinație cu medicamente. Fistule pot apărea oriunde pe corp și pe mai multe organe, ele diferă în funcție de tip. În special, acestea sunt împărțite în grupuri pe baza cauzei apariției.

Unele fistule se datorează apariției diferitelor patologii în organism, altele sunt rezultatul unei intervenții chirurgicale. În general, fistula — este un fenomen destul de comun, dar reglabile, inclusiv folosind rețete populare la domiciliu. Fistule se pot dezvolta în locuri cum ar fi gingii, buric, intestine. Simptome cheie fistula — frisoane și febră.

Simptomele Fistulei asupra gingiilor

Gingiile de multe ori suferă de fistula, iar apariția lor este de obicei însoțită de procese inflamatorii. Dacă nu vindecați la timp fistula, se poate dezvolta complicații grave, până la pierderea dinților. Din acest motiv, este recomandabil cât mai curând posibil sa te adresezi la dentist, și să nu pierzi timp, să începi terapia la domiciliu.

Primele semne prin care se poate suspecta prezența fistulei asupra gingiilor, inflamație și roșeață, precum și apariția unui mic cos. Atunci când musti ai disconfort, dintele începe să umble, și ca urmare din fistula începe sa elimine puroi. Ca regulă, fistulele nu se dezvolta pursisimplu.

Ele apar ca:

  • o complicație a parodontită cronică;
  • periostita;
  • granulomul;
  • tratarea incorectă a cariilor.

Unele din aceste boli enumerate pentru fistula nu sunt suficiente, avem nevoie de mai multe și de factorii provocatori care slăbesc sistemul imunitar, cum ar fi bolile recent suportate, hipotermie sau oboseala severa.

Fistule anale (perianala)

Fisura anală este o ruptură sau un ulcer longitudinal al mucoasei din interiorul canalului anal care penetrează până în sfincterul intern. Ea este una dintre cele mai dureroasă dintre afecţiunile acestei regiuni. Se întâlneşte mai frecvent la vârste intre 30-50 de ani.

Producerea unei rupturi se poate datora unei rupturi mecanice a mucoasei la nivelul zonelor mai slabe şi mai puţin vascularizate, comisurile, prin fecale dure, corpi străini, sau unei tromboze hemoroidale sub acute infectate. Ea apare mai frecvent pe un teren hemoroidal  şi trebuie deosebit de ragadele anale. Acestea sunt leziuni epiteliale superficiale, fără interesarea ţesuturilor subiacente, mici, multiple, observate frecvent la persoanele cu hemoroizi şi eczeme anale supra infectate, mai ales cu micoze, sau la cei cu o piele foarte subţire în regiunea anală, în special după aplicări repetate de unguente, care o fac mai moale şi friabilă.

O bună igienă reduce considerabil riscul puseurilor acute. Pe plan alimentar, excesul de alcool şi condimentele sunt considerate ca factori agravanţi ai bolii. Trebuie însă cunoscut că muştarul, piperul şi oţetul nu sunt periculoase ci uneori chiar indicate. Este periculoasă constipaţia. Se indică consumul a cel puţin 1,5 litri lichid zilnic.

Apare brusc după un scaun dur sau după o diaree şi se manifestă cu dureri foarte vii însoţite de o contractură intensă a sfincterului anal, care apare la scurt timp după fiecare defecaţie şi persistă uneori câteva ore sau mai mult. Durerea iradiază şi spre coapse, vezică, prostată şi se poate însoţi de disurie. Uneori este provocată şi de un efort de tuse sau de mers. Alteori este prezentă şi o sângerare.

Dacă nu se vindecă ea va trece în stadiul cronic când poate produce o serie de afecţiuni datorită faptului că omul respectiv va evita să se alimenteze, pentru a nu mai avea defecaţie şi o dată cu aceasta apare o anemie gravă, sau se poate chiar să fie afectat psihic, mergând până la sinucidere în cazurile mai labile psihic.

Fistula anală: simptome

Simptomele bolii constau în mâncărimi sâcâitoare (prurit anal şi perianal), mai intense noaptea în urma transpiraţiei locale şi a scărpinatului. În faze mai avansate apar contracţii reflexe ale sfincterului anal care provoacă dureri intense, înţepătoare sau arzătoare în timpul şederii pe scaun, la mers prelungit şi, mai ales, în timpul sau după defecaţie. Aceste crize sunt întrerupte prin perioade de acalmie. Din cauza durerilor, bolnavul se abţine de la defecare, astfel că i se instalează, treptat, o constipaţie cronicizată.

Mai gravă este situaţia când apar sângerări cu sânge roşu (nu negru), care duc la ideea altor maladii (colon iritat şi inflamat, boala Crohn, sifilis, infecţii HIV sau tuberculoză). Frecvent, fisurile anale se asociază cu prezenţa hemoroizilor, a unor inflamaţii ale criptelor anale şi cu diverse tulburări nervoase.

Unele fisuri sunt superficiale şi se vindecă rapid, în timp ce altele devin cronice şi foarte dureroase, îndeosebi la persoanele suferinde de constipaţie cronică, la care presiunea mare din timpul scaunului asupra muşchilor interni ai sfincterului anal determină cronicizarea bolii.

Tratament pentru Fistula cu remedii populare

Infuzie de cenușă

Ia doi pumni de cenușă de lemn cernut, fierte 7 litri de apă plată, toarnă acolo cenușa și țineți pe foc jumătate de oră. Apoi amestecul se strecoară, raceste, un pic mai insista și se scurge.

Cu aceasta infuzie trebuie de spălat rana, puteți, de asemenea sa adăugați la baie atunci când va scăldați. Fa o astfel de baie timp de 20-30 minute. După astfel de procedură, starea se îmbunătățește semnificativ, fistul scade. Gradul de purificarea fistulei depinde de severitatea bolii și numărul de tumori.

Tratamentul cu rasina

Fistula la nivelul gingiilor este capabil de a oferi o mulțime de probleme. Daca dintele e de lapte, apoi scoateți-l nu va fi dificil. Ai nevoie doar pentru a curăța gaura și așteptați apariția unui dinte nou. Dacă fistula a atins gingia unde dintele este constant, situația devine mai complicată. In acest caz e necesar pentru a vindeca fistula pentru a preveni efectele adverse. În acest scop, poate fi folosit unguente, loțiuni și clătiri.

Pentru copiii mici, puteți lua o bucată de rasina(mumie), se dizolvă în apă, se înmoaie un tampon de bumbac si se atașează pe formarea fistulei. Tineti acest tampon nu mai mult de cinci minute, în scopul de a preveni deteriorarea membranei mucoase. Este de asemenea recomandat pentru a dilua rasina în proporții egale, cu ulei de floarea-soarelui si vodca.

Decoct de afine pentru fitulelor anale

Aplicati un decoct de afine-50 gr de fructe zdrobite, fierte 15 minute in 1/2 litri de apa pana ce lichidul scade la jumatate. Tamponati-va cu o vata imbibata cu lichid sau puneti comprese seara la culcare, pe care le tineti toata noaptea.

Loțiune de eucalipt

Un remediu popular bun pentru tratamentul fistulei în condiții de casă. Ia frunze de eucalipt mărunțite și se torn cu ulei vegetal rafinat. Cantitatea de frunze și uleiul trebuie să fie aproximativ egale. Amestecul se infuza timp de o zi, atunci puteți adăuga o ceapa bine frecata. Metoda rezultata si se stabilește in tifon, pliat in patru ori și se leagă.

Această loțiune trebuie aplicat pe fistula timp de 20 minute. Împreuna cu aceasta poate din când în când să clătiți rana cu infuzie de eucalipt și se aplică ceapa coapta. În cazul în care fistula sa descoperit și a început eliberarea puroiului, are sens pentru a plasa frunza tăiata de aloe. Sucul de aloe, în general este foarte util pentru fistule și poate fi îmbibat cu un tampon de bumbac.

Ceai de pelin asociat cu ceai de musetel

Ceai de pelin asociat cu musetel si galbenele – o cana pe zi, dintr-o lingurita de planta amestecata la o cana de apa clocotita. Se fac spalaturi locale cu mult sapun Protex, de 2-3 ori pe seara, limpezindu-se bine. Se lasa locul sa se usuce bine fara a folosi prosopul. Se aplică pe locul curatat si uscat, alifie de micsura pe baza de ceara de albine, masandu-se usor ca sa patrunda in piele. Intr-o saptamana afectiunea dispare.

Un decoct de mușețel

Pentru a scăpa de fistula este foarte util decoctul de mușețel. Pentru acest lucru pot fi achiziționate la farmacie flori de mușețel, acasă ia 1 linguriță de flori, se toarnă 1 pahar cu apă clocotită, se răcește și se lasă sa stea timp de 1 oră, apoi se strecoară si se folosesc pentru spălarea externă a fistulelor.

Tinctura din calendula

Infuzia din flori de gălbenele de asemenea este capabil să vindece fistule. În afară de spălare, este utilizat pentru bai si pachete speciale. Prepararea sa este similară cu prepararea unui decoct de mușețel: 1 linguriță flori de gălbenele preparată în 1 pahar de apă fiartă și se filtrează.

«Favi Optima» unguent cu galbenele 40 ml

Adjuvant in: arsuri, abcese, fistule, rani purulente, ulceratii, noduli, degeraturi, plagi postoperatorii, leucoree, Trichomonas vaginalis, varice, hemoroizi, ulcer varicos.

Decoct de sunătoare

3 linguri sunătoare se toarnă 1,5 pahare de apă plata, se încălzește pe foc și se aduce la fierbere se fierbe timp de câteva minute. Amestecul rezultat se întinde pe celofan, si o astfel de compresă se aplicată pe locul unde a apărut fistula. Procedura trebuie repetată atâta timp cât rana nu este curățată și fistula nu va dispărea, iar la puțin timp după aceea, pentru a consolida rezultatul.

Clătituri

  1. Fistula pe gingii pot fi îndepărtate cu ajutorul clătituri. Pentru a prepara soluția vei avea nevoie de 1 linguriță bicarbonat de sodiu și un pahar cu apă. Apoi, va trebui să adăugați 2-3 picături de iod și începi procedura.
  2. Cavitatea orală pot fi clătite și cu infuzii de mușețel, coaja de stejar, coada șoricelului si salvie.

Tratamentul de aloe

Pentru aceasta rețeta de tratament cu medicina tradiționala a fistulei trebuie sa rupi 12 frunze tinere ale plantei de aloe nu mai mică de doi ani. Toate frunzele sunt bine spălate se mărunțesc si se amestecă cu un kilogram de miere, pune într-un borcan și plasează în frigider, nu uitați să se agite amestecul în fiecare zi.

După circa o săptămână, tinctura rezultată se amestecă și să mănâncă cate o linguriță de trei ori pe zi, e necesar înainte de a mânca. Acest tip de tratament este de preferință de efectuat două luni.

Unguent lecuitor

Această metodă se poate trata boala în rect sau vagin. Va trebui sa ia coaja de stejar uscat, câteva ciupituri de flori linaria, iarba anume piper de apă și o cantitate mică de slănină. Toate componentele se toaca mărunt, pui într-un castron și se toarnă în partea de sus ușor cu grăsime de porc topită. Relațiile trebuie să fie urmate în mod corect 1 pahar plante si crusta la 2 pahare de grăsime.

Apoi vasul cu această compoziție se plasează într-un cuptor de copt, și incalziti la foc mic timp de 6 ore. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Pentru tratament vei avea nevoie de tampoane sterile necesare de bumbac, acestea trebuie să fie înmuiate în unguentul preparate și de a plasa pe zona afectată.

Un astfel de tratament poate dura până la o lună. În acel caz, dacă a apărut fistula, nu vă faceți griji că nu este atât de înfricoșător pe cât pare. Principalul lucru este să nu întârziați cu tratamentul și să nu-ți fie frică de nimic.

Indicaţii alimentare pentru Fistula anală

Regimul alimentar vizează, înprimul rând, eliminarea constipaţiei, a diareei, a indigestiilor şi a intoxicării sângelui. Pentru aceasta se recomandă consumul zilnic de preparate alimentare bogate în fibre (celuloză, hemiceluloze, pectine, mucilagii şi gume). Concomitent se măreşte consumul de lichide (2 litri zilnic), între care un rol important îl au sucurile din fructe şi din legume, într-o cură de 1-2 luni de zile.

Se vor consuma cât mai multe salate (morcov, varză), mâncăruri cu legume, păstăi de fasole, supă de legume, iaurt cu cereale şi fructe cu coajă (mere, struguri, gutui).

În schimb se vor evita condimentele iuţi (piper, ardei), murăturile şi sortimentul de salamuri care prezintă acţiuni iritante pentru canalul anal.

Este important ca bolnavul cu fisuri anale să acorde toată atenţia acestei afecţiuni iritante, mai ales ajunsă la faza cronică, întrucât o asemenea ulceraţie care nu se vindecă timp de 2-3 luni poate evolua spre scurgeri sângeroase sau mucoase şi ar fi semnalul unei afecţiuni interne mai grave (colite, boala diverticulară, colon iritat sau chiar cancer de colon).

Profilaxia Fistulei asupra gingiilor

In general profilaxia pentru fistula include prevenirea diferitor infecții. De exemplu, în timpul intervenției chirurgicale ai nevoie de respectarea specială a anumitor reguli de aseptică (avertismentului contactului infecției și microorganisme in o rană deschisă).

De asemenea, această profilaxie a bolilor gingivale este tratamentul la timp a tuturor bolilor asociate cu dinții, în plus față de a efectua procedurile necesare pe care trebuie la o persoana calificata. Verificarea la un medic dentist trebuie sa fie de cel puțin 2 ori pe an. De asemenea, cu unele intervale de timp (recomandat 1 data în doi ani), ar trebui să faci analiza dinților tratați anterior ca fiind suficient de important în timp pentru a opri posibilele complicații.

Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu