Cum Sa Scazi Febra — Tratament Naturist

Cum combatem febraBună ziua, dragi cititori. Astăzi vom vorbi despre cum sa scazi febra cu tratament naturist rapid. Orice persoană se confruntă cu o răceală de câteva ori pe an, cu frisoane, dureri de articulații, febră, dureri de cap și nas înfundat. În primul rând încearcă să reducă temperatura, oamenii care lucrează și care nu beneficiază de concediu medical.

Temperatura optima a organismului la care se întâmpla procesele biochimice in organism este considerata 36.6, dar există abateri de la norma de la 36 pana la 37 de grade, totul depinde de organism, pentru că fiecare corp este diferit si unic. Dacă temperatura crește, se vorbește despre o boala a corpului, astfel organismul nostru ne da semnalele că ceva nu este in regula, si ce anume poate spune doar medicul după examinare.

Cresterea febrei: Cauze si simptome

Din motivele de mai sus, oamenii trebuie să înțeleagă originea temperaturii, rolul ei în organism atunci când este bolnav, cum este afectat organismul si cu ce se scade. Cu informațiile corecte, unui adult îi va fi mai ușor să ia decizia de a scădea sau nu o febră crescută. Dacă răspunsul este fără echivoc „Da”, veți beneficia de sfaturi despre cum sa scapi de febră cu tratament naturist.

In cele mai multe cazuri, temperatura corpului crește datorită prezenței în organism a bacteriilor, virusurilor și așa mai departe. În consecință, organismul își crește temperatura pentru a elimina rapid bacteriile patogene din organism, pentru care temperatura crescută reprezintă un mediu nefavorabil în care să se dezvolte.

Poate fi vorba, de asemenea, de o arsură, de degerături sau de prezența unui corp străin în organism. Temperatura poate crește până la 38,5 sau mai mult. În cazurile critice de febră, este necesar de antipiretice (medicamente care combat febra), acesta pot acorda primul ajutor în caz de febră foarte mare, iar apoi ar trebui să consulte imediat medicul, mai ales pentru copii. Doar să fiți conștienți de faptul că, la temperaturi ridicate poate sa se înceapă crampe.

Prin urmare, temperatura trebuie scăzută numai dacă termometrul depășește 38 de grade Celsius, o temperatură care este nefavorabilă nu numai pentru bacteriile patogene, ci și pentru cele benefice din corpul uman.

Nu vă diagnosticați singuri, în cazul copiilor, poate duce la complicații, țineți minte, că, chiar dacă ești aproape sigur că este vorba de gripă, este mai bine să fii liniștit și mai bine să consulți un medic și apoi să treci la tratarea răcelii.

Atunci când virusurile sunt combătute, organismul este întărit prin producerea de anticorpi – imunitate. Imunitatea este importantă pentru fiecare, nu ar trebui să fie împiedicat să o construiască fără un motiv întemeiat. Atunci când febră 37-38 durează mai multe zile, este un indiciu că există un proces inflamator în organism. În acest caz, trebuie să solicitați sfatul unui medic.

Febra la copii: Cauze si simptome

Febra mare de origine infecțioasă este cauzată de dereglarea severă datorată traumatismelor și tumorilor cerebrale, arsuri, intoxicații cu diverse substanțe otrăvitoare (inclusiv medicamente), supraîncălzirea corpului copilului, tulburări endocrine (de exemplu, gușă cu tirotoxicoză).

O creștere a temperaturii unui copil la 39-40 °C sau mai mult poate fi rapidă, bruscă sau lentă și treptată. O creștere bruscă a temperaturii corpului la 39-40 °C sau mai mult la majoritatea copiilor este însoțită de frisoane, tremurături ușoare, gură uscată, sete, dureri de cap, slăbiciune acută și stare de rău. Fața se înroșește, buzele se usucă, ochii strălucesc și membrele se răcesc.

Febra mare provoacă adesea pierderi de cunoștință, convulsii, alte tulburări neurologice și disfuncții semnificative ale sistemului cardiovascular și ale altor sisteme și organe vitale.

Specialiștii consideră că o creștere ușoară a temperaturii corporale este o reacție de protecție a corpului uman. Cu toate acestea, febra ridicată este un simptom patologic care este foarte greu de tolerat de către pacient și, prin urmare, are nevoie de tratament urgent.

Trebuie remarcat faptul că un număr destul de mare de copii și adolescenți se descurcă greu cu o temperatură corporală de 38-39 °C, așa că în această situație, pacientul trebuie, de asemenea, să fie tratat rapid și eficient.

Cu toate acestea, dacă un pacient suportă o creștere semnificativă a temperaturii corporale (38-39 °C) fără disfuncție nervoasă semnificativă, sistemul cardiovascular și alte sisteme vitale, menținând în același timp un bun sentiment de bunăstare, iar creșterea temperaturii corporale este de scurtă durată, nu există o nevoie urgentă de a controla această febră, pentru că poate fi văzută ca o reacție defensivă a corpului pacientului.

La copiii mici, cel mai bine este să scădeți febra folosind doar remedii populare. Analgin și alte medicamente sunt dăunătoare pentru corpul imatur în creștere. Medicamentele nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau persoanelor cu alergii.

Cum se măsoară corect temperatura corpului?

Mai mult de 90% dintre oameni își iau temperatura in axila (suptuoara). Axila trebuie să fie uscată și nu este recomandabil să beți cafea sau ceai fierbinte înainte de a vă lua temperatura. Iar după activitatea fizică, ar trebui să petreceți cel puțin o oră într-o stare de relaxare.

Măsurarea temperaturii din gură se socoate inadecvata. De asemenea, vă puteți lua temperatura în rect, dar este mai frecventă măsurarea temperaturii la subraț.

Se măsoară temperatura cu un termometru obișnuit cu mercur, iar la copii cu electronic, care este cel mai sigur. Există chiar și suzete cu un senzor electronic care poate fi folosit pentru a lua în siguranță temperatura copilului.

Întrebarea să scădem temperature sau nu, este o chestiune care trebuie decisă de la caz la caz, în funcție de starea pacientului, de vârstă, de prezența unor boli cronice, de sarcină, de operațiile anterioare și de simptomele crizelor.

Există pacienți care, chiar și cu o ușoară creștere a temperaturii, reacționează cu albăstrime a pielii și crampe. Este necesară o precauție deosebită atunci când se tratează pacienții cu distonie vegetovasculară. Ei pot reacționa foarte diferit la medicația și procedurile standard decât alți pacienți.

În continuare, să analizăm metodele și modalitățile, cum sa scazi febra cu tratament naturist rapid și eficient pentru adulți și copii.

Cum să scapi de febră fără medicamente

Pastilele sunt mai eficiente pentru efectele lor rapide, dar rezultatele lor sunt temporare. Prin scăderea febrei cu ajutorul remediilor naturiste, vă scutiți organismul de chimie, efectul nu este la fel de rapid, dar rezultatul final este la fel de eficient și, cel mai important, de lungă durată.

Pe lângă scăderea febrei, organismul primește substanțele nutritive de care are nevoie pentru a fi susținut în perioada de boală.

Concluzie: pastilele doar fac să scadă febra, remediile populare fac să scadă febra și stimulează sistemul imunitar în același timp.

Ceai de tei cu miere

Principalul lucru pentru o persoană bolnavă este să transpire abundent. Ceaiul făcut din flori de tei și miere este potrivit pentru creșterea transpirației. Se ia o sută de grame de tei, se toarnă peste el un litru de apă clocotită și se lasă la înmuiat timp de două ore. După un timp, se strecoară decoctul infuzat, se adaugă o lingură de miere și se bea în loc de ceai în orice cantitate.

Ceai de afine

Este într-adevăr o boabă foarte utilă. Frecați afinele cu zahăr și puneți în frigider și o parte puneți să înghețe. Ceaiul de afine se prepară după cum urmează: o lingura de afine, frecat cu zahăr la un pahar de apa fiarta, se amestecă, insista, strecor și beau. Această băutură potolește setea perfect, dezbate temperatura mare, ajută la primul semn de gripă și răceala, bogat in vitamina C.

Ceai din calin

Se macină fructele cu zahărul și se pun in frigider. Se prepară ca un ceai de afine. Ceaiul se bea cald. Calin are proprietăți antipiretice și este un antibiotic natural. Semințele trebuie scuipate sau băutura preparată trebuie strecurată atunci când se bea.

Nu uitați că calin scade tensiunea arterială, așa că băutul ceaiului ar trebui să fie precaut dacă aveți tensiunea arterială scăzută.

Ceai din macies

Acest remediu natural este anti-inflamator, diaforetic, diuretic, maciesul este bogate in vitamina C. Ceaiul de preparat este cel mai bine într-un termos. De exemplu, se prepară seara și se bea ceaiul dimineața. Se iau câteva linguri de măceșe uscate în jumătate de litru de apă clocotită, se infuzează, se strecoară și se adaugă miere după gust.

Ceai de zmeură

Medicii recomandă cu regularitate consumul de ceai de zmeură în cazul infecțiilor virale. Această băutură ajută la eliminarea toxinelor și la refacerea carențelor de vitamine din organism. Poate fi utilizat ceaiul de zmeură cu febră? Da, datorită faptului că favorizează transpirația, febra scade treptat. Această băutură este recomandată atunci când temperatura este de peste 38 de grade.

Ceaiul de zmeură este considerat absolut fără risc, chiar și pentru bebeluși. Singurele excepții sunt bebelușii cu o intoleranță individuală la aceste fructe.

Nu doar fructele pot fi folosite pentru a face ceai de zmeură pentru răceală. Alte părți ale plantei (crenguțe, frunze) sunt la fel de utile. De asemenea, pot fi folosite și alte plante medicinale. Ceaiul făcut din frunze de coacăze și zmeură are un efect bun. Strămoșii noștri cunoșteau deja beneficiile și daunele sale.

Zmeura pentru răceală și tuse este recomandată în combinație cu flori de tei, oregano și alte plante medicinale. Citiți și: Tuse tratament naturist.

Ceai de mușețel

Mușețelul este cea mai populară fito-componentă din orice farmacie de casă. Multe probleme de sănătate pot fi rezolvate cu ajutorul acestuia.

În mod tradițional, mușețelul a fost folosit pentru îmbunătățirea funcției gastrointestinale, pentru ameliorarea anxietății și a insomniei și ca antiinflamator.

Dacă aveți răceli frecvente, ceaiul de mușețel ar trebui folosit nu doar ca remediu pentru a accelera recuperarea datorită conținutului de vitamina C, ci și ca măsură preventivă pentru a evita răcelile și alte boli.

Se toarnă o linguriță de mușețel sau un pliculeț de plantă într-un pahar cu apă caldă, dar nu clocotită. Se infuzează sub un capac, ca un ceai normal, timp de 5-10 minute. Se strecoară bine printr-o strecurătoare sau prin tifon îndoit în mai multe straturi. Se bea cald și se adaugă o linguriță de miere sau zahăr după gust.

Ceai de coacăze negre

Este o băutură bogată în vitamine și delicioasă, cu proprietăți diaforetice și antiinflamatorii. Când aveți febră, faceți-vă un ceai fierbinte de coacăze negre și beți-l pe tot parcursul zilei, puteți bea 4 căni pe zi.

Ceai cu lămâie și miere

Băutura, care conține miere și lămâie, ajută la vindecarea mai multor afecțiuni. Această băutură elimină simptomele răcelii. Procesul de vindecare este accelerat, febra este redusă și recuperarea se apropie.

Ceaiul trebuie preparat ținând cont de câteva reguli:

  1. Nu turnați apă clocotită peste ingrediente. Ceaiul trebuie fiert într-o baie de aburi. Băutura se gătește la foc mic pentru ca ingredientele să nu-și piardă proprietățile curative.
  2. Atunci când este încălzită, mierea nu numai că își volatilizează componentele benefice, dar poate elibera și toxine. Mierea se recomandă să fie pusă în ceaiul în care temperatura apei nu depășește 40-50 de grade. Introduceți ingredientul numai după ce băutura s-a răcit puțin pentru a-l face util.
  3. Lămâia trebuie zdrobită în ceainic sau în ceașcă înainte de a fi preparată, pentru ca băutura să aibă un gust mai bun, iar citricele să elibereze vitamina pe care o conțin. De asemenea, lămâia nu trebuie să fie turnată cu apă clocotită, apa trebuie să fie fierbinte, acest lucru va ajuta la păstrarea proprietăților sănătoase ale fructelor cu gust acru.

Atunci când utilizați ceaiul, merită să țineți cont de faptul că o persoană poate avea o reacție alergică la miere sau la lămâie, sau o intoleranță individuală la produse.

Ceai din sunătoare (pojarnița)

Ceaiul făcut din sunătoare este foarte util. Sunătoarea are proprietăți antiinflamatorii și ne ajută să ne refacem imunitatea. Ceaiul nu-l faceți prea tare, pentru 0,5 litri de apă adăugați o lingură de ierburi zdrobite și asigurați-vă că fierbeți timp de aproximativ 15 minute sau fierbeți timp de 5 minute la foc mic și lăsați la infuzat într-un loc cald.

Puteți adăuga măceșe sau mentă pentru aromă, sau chiar ceai simplu. Nu adăugați tei în ceaiul de sunătoare. Acest ceai crește temperatura corpului. Este bun pentru boli atunci când trebuie să transpiri.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă ajută în caz de febră și răceală. Oricât de ciudat ar părea, mentă este revigorantă atunci când preparați ceai, adăugați puțin ceai obișnuit, mai ales dacă îl beți dimineața. De asemenea, acționează ca un anestezic, dar este bun la ameliorarea durerilor de cap.

Se prepară cel mai bine într-o ceașcă de porțelan. Se toarnă o linguriță de mentă într-un pahar de apă clocotită și se infuzează într-un loc cald. Acest infuz este folosit seara ca sedativ.

Chiar și ceaiurile din plante pot fi condimentate. Cum ar fi ghimbirul, cardamomul, frunza de dafin, chimenul și cuișoarele. Acest lucru va ajuta organismul dumneavoastră să își sporească imunitatea. Doar nu adăugați prea mult, deoarece aceste condimente cresc circulația și temperatura poate crește ușor. Aceste infuzii sunt bune de folosit la primele semne de răceală.

Comprese antifebrile

Compresele pe bază de oțet sunt eficiente împotriva afecțiunii și nu au niciun efect advers asupra tractului gastro-intestinal. Acțiunea compresei se bazează pe faptul că oțetul se evaporă rapid de pe suprafața corpului și îl răcește.

  • Cel mai accesibil tratament pentru febră cu remedii populare este reprezentat de compresele reci. Acestea trebuie aplicate pe tâmple, frunte, în palmele mâinilor și pe coate. Se lasă timp de 40 de secunde, apoi se umezește din nou cu apă și se repetă procedura.
  • Cartofii cruzi sunt, de asemenea, folosiți în scăderea temperaturii corpului. Radeți-l pe o răzătoare fină și turnați oțetul în amestec. Se ia câte o lingură de oțet pentru fiecare cartof de mărime medie. Puneți amestecul pe o cârpă subțire și umedă și înfășurați-l. Compresa se aplică pe tâmple, frunte, curbura coatelor și pe încheieturile mâinilor.
  • Un amestec de hrean ras, oțet și sare de masă va ajuta la scăderea febrei. Luați ingredientele în proporție de 2:1:1. Amestecul trebuie aplicat pe picioare, palme și gambele.

Frecții pentru febră

Pentru a scădea febra, puteți face diferite frecții. Frecarea se poate face cu vodcă sau cu oțet.

Țineți minte, că un copil mic nu trebuie să fie frecat cu vodcă, dar îi ajută pe adulți.

Principala regulă este să nu se frece vodca în corp, ci să se înfășoare în jurul persoanei bolnave. Dacă membrele pacientului sunt reci, nu este nevoie să aplicați frecarea. Acesta vine în ajutor atunci când o persoană are febră.

  • Medicina populară recomandă diluarea vodcăi în apă 1:1 pentru a scădea febra. Frecați-vă corpul cu soluția, acordând o atenție deosebită coatelor, încheieturilor și axilelor.
  • Se folosește oțet de 9% pentru frecare. Este cel care e capabil să aibă un efect blând asupra organismului și în același timp să scadă o febră mare. Luați 1 lingură de oțet (oțetul de mere este cel mai bun) și diluați-l în 500 ml de apă. Se freacă mâinile, picioarele și fruntea bolnavului cu acest amestec. Întregul corp poate fi frecat doar la un adult.
  • Pentru copii, șosetele trebuie înmuiate în soluția de apă și oțet și apoi îmbrăcate pe picioare la culcare.
  • La adulți și copii se poate freca cu un decoct de struguri verzi. Se poate aplica și sucul de struguri.

Sfaturi utile

  1. Dacă aveți febră mare, este indicat să beți cât mai mult pentru a reduce febra. Puteți bea cantități mari (până la 10 pahare pe zi) de compoturi, decocturi și ceaiuri. Compoturile și decocturile ar trebui să fie făcute de preferință din căpșuni, zmeură sau afine, iar decocturile dintr-un amestec de plante, de exemplu muguri de mesteacăn, rădăcini de elecampane (Iarbă mare), bezele, frunze de zmeură și eucalipt.
  2. Recomandarea generală pentru toate afecțiunile menționate mai sus este repausul la pat.
  3. Se recomandă, de asemenea, consumul de vitamina C în multivitamine sau în legume. Consumul de citrice: portocale, grapefruit. Aceste fructe ajută la combaterea febrei și suprimă inflamațiile.
  4. Asigurați-vă că încăperea este ventilată și că aerul din camera pacientului este umidificat. De asemenea, camera ar trebui să fie igienizată.
  5. O clismă poate ajuta la reducerea toxicității febrei și se poate face folosind un decoct de mușețel. Clisma cu soluție sărată sau bicarbonat de sodiu (1 linguriță de sare la un pahar de apă).
  6. Adulții cu febră pot face o baie caldă și se pot culca înveliți. Metoda se bazează pe determinarea pacientului să transpire și astfel să se răcească.
  7. În plus față de cele de mai sus, există un factor conex care este adesea uitat. Este starea psihologică a pacientului. Cu cât persoană este mai pozitivă și cu cât este mai des înconjurată de oameni pozitivi, cu atât mai repede poate avea loc recuperarea.

Atitudinea mentală a pacientului este adesea subestimată, deoarece nu este un domeniu de cercetare în medicina actuală, atunci când este aplicată la tratamentul bolilor transmise prin aer. Dar el este cel care ajută la aplicarea în organism a unor sisteme de apărare suplimentare care sunt direct legate de acesta. Forțele de apărare de rezervă ale organismului reprezintă o zonă neexplorată până acum a corpului nostru.

Concluzie

Deși acum știi cum sa scazi febra cu tratament naturist, în unele cazuri vei avea nevoie de intervenție medicală. Remedii naturiste sunt un element de susținere care este eficient ca prevenire și sprijin pentru organism. În cazul în care procesul bolii este foarte avansat, este posibil ca o metodă populară să nu fie suficientă pentru o recuperare completă.

În cazuri deosebite, temperatura nu trebuie coborâtă încet, ci agresiv și rapid. Apoi, chemarea ambulanței este inevitabilă! Exemplu: o categorie de persoane și copii care suferă de crampe, amețeli, greață, dureri la întoarcerea ochilor, dureri de cap atunci când au febră.

Nu uitați – orice boală cu febră nu se vindecă într-un minut sau o jumătate de zi. O recuperare completă va avea loc după zece zile sau mai mult. În primele trei-patru zile, pacientul trebuie să stea în pat. În cazurile cu complicații, se prescrie repaus la pat timp de până la zece zile.

Dacă nu se respectă odihna la pat (și o facem adesea), bunăstarea aparent normală se înrăutățește brusc printr-un atac de sufocare, o creștere a temperaturii. În loc să ajutăm, îi dăm organismului stres. Nu ignorați recomandările medicului și recuperarea dumneavoastră va fi cât mai scurtă.

Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu