Valeriana Tinctura — Instructiuni De Utilizare

Tinctura alcoolică de valeriană este disponibilă pentru toată lumea. Toată lumea o cunoaște ca remediu pentru a calma nervii. O puteți cumpăra din orice farmacie fără a avea nevoie de o rețetă medicală.

Cu toate acestea, este naiv să credem că medicamentul este complet inofensiv pentru corpul nostru. Majoritatea consumatorilor nu acordă atenție instrucțiunilor de utilizare, care menționează contraindicațiile, efectele secundare în cazul supradozajului și al utilizării prelungite.

Tincturii De Valeriană

IMPORTANT: Se recomandă administrarea acestuia cu consultarea prealabilă a unui specialist.

Principalele elemente ale tincturii de valeriană sunt:

  • uleiuri esențiale, care sunt extrase din rădăcina plantei;
  • borneola (care are un efect calmant și relaxant);
  • acizi organici;
  • zaharuri;
  • pinene și alte ingrediente care au un efect complex asupra organismului uman.

Caracteristici Farmaceutice

Medicamentul este vândut în farmacii sub trei forme:

  1. Pungile cu filtru care conțin rizomi, rădăcini zdrobite (unele companii folosesc pulbere din acestea).
  2. Tinctură – un lichid de nuanță maro deschis (poate exista un precipitat la fund).
  3. Tablete de culoare galbenă.

Indiferent de forma de eliberare are un miros specific.

Pungile cu filtru sunt utilizate pentru auto-infuzie în apă sau alcool. Alegerea remediului depinde de dorințele pacientului. Metodele de preparare vor fi discutate ulterior.

Tinctura este disponibilă în flacoane din sticlă închisă la culoare. Volumul poate fi diferit: 25 ml, 40 ml, 50 ml.

Și, bineînțeles, elementul principal al infuziei este Valerian. Ca materie primă, se folosesc direct rizomii și rădăcinile plantei.  Ca agent auxiliar este alcoolul etilic cu concentrație de 70% în care se înmoaie. Pentru 1 litru de valeriană, se folosesc 200 g de valeriană.

Face parte din clasa sedativelor. Cu toate acestea, are proprietăți analgezice și antispastice. Are acțiune tonică și reflexă. Medicamentul ajută la reducerea excitabilității sistemului nervos și la relaxarea organismului.

Precauții speciale de utilizare: Utilizarea prelungită în doze mari poate diminua reacțiile psihomotorii, de care trebuie să se țină seama la conducerea vehiculelor, la folosirea utilajelor etc.

Extract de valeriană în tablete. După cum s-a menționat anterior, una dintre cele două forme ale medicamentului este sub formă de tablete. Următoarele doze pot fi găsite în farmacii: 20 mg/50 mg.

Valerian în comprimate instrucțiuni de utilizare: un adult nu trebuie să ia mai mult de 100 mg din acest medicament în 24 de ore. Pentru a normaliza și a îmbunătăți calitatea somnului, este suficientă o doză unică de 50 mg de valeriană pe timp de noapte.

Pentru a-i spori efectele, trebuie administrat de 3-4 ori pe zi, după consultarea unui medic.

Indicații Pentru Utilizarea

Administrarea de tinctură de valeriană este eficientă în următoarele afecțiuni și tulburări, enumerate mai jos.

Medicamentul se administrează pentru următoarele indicații:

  1. Excitarea sistemului nervos central. Simptomele sale sunt: iritabilitate crescută, stres, stări isterice frecvente. Medicul este posibil să aleagă tinctura de valeriană ca metodă de tratament.
  2. Boli ale sistemului cardiovascular (aritmii cardiace). Mai ales atunci când apar ca urmare a șocurilor nervoase, a stresului frecvent. Tinctura de valeriană poate ajuta, de asemenea, cu o astfel de afecțiune ca tahicardia. În plus, tinctura de valeriană poate fi foarte eficientă împotriva hipertensiunii, deoarece componentele sale reduc tensiunea arterială.
  3. insomnie. Deoarece valeriana are un efect sedativ, este somnoroasă și poate fi folosită ca antidepresiv. Cu toate acestea, pentru a fi eficient, este nevoie de o perioadă lungă de administrare.
  4. Boli ale sistemului digestiv. Datorită efectului său antispasmodic, ameliorează spasmele din stomac și intestine. Afectează pozitiv pancreasul și funcțiile secretorii ale stomacului. Poate fi combinat cu alte medicamente pentru a trata bolile ficatului și ale vezicii biliare.
  5. Dureri de cap. În acest caz, medicamentul este utilizat ca analgezic și vindecă în mod eficient migrenele.

IMPORTANT: Dozajul este stabilit de medicul dumneavoastră în funcție de vârstă, greutate și starea dumneavoastră.

Instrucțiuni De Utilizare A Tincturii De Valeriană

Dacă aveți oricare dintre problemele de mai sus și un specialist v-a recomandat să luați acest medicament, atunci să vedem cum să îl luați.

De ce pot depinde metoda de administrare și dozajul?

Vârsta

Acest lucru joacă un rol important în alegerea dozei. Copiii sub 3 ani nu ar trebui să fie administrați, deoarece ficatul lor nu este încă capabil să proceseze și să excrete componentele principale. Durata tratamentului nu trebuie să depășească 14 zile.

Copilul dumneavoastră trebuie să se afle sub supravegherea medicului care a prescris medicamentul.

Greutatea corporală și bolile cronice

Dozajul este, de asemenea, afectat de greutatea corporală și de bolile cronice, care includ alcoolismul. Infuzia de valeriană cu alcool este contraindicată. Indiferent de formă (picături sau tablete), componentele medicamentului și băuturile alcoolice nu sunt compatibile.

Atunci când se ia extractul în alcool la pacienții care sunt dependenți de alcool, pofta de alcool crește, poate fi complicată de sindromul de sevraj.

Sarcina

Un medic poate prescrie tinctura de valeriană pentru femeile cu afecțiuni precum:

Cu toate acestea, administrarea de infuzie de valeriană nu este recomandată în primele trei luni de sarcină, deoarece fătul se formează în această perioadă. Medicul poate prescrie acest medicament în această perioadă, dar numai în cazuri individuale. Cursul tratamentului nu este prelungit. Dacă valeriana se acumulează în organismul unei femei însărcinate, aceasta determină contracția uterului, ceea ce poate provoca un avort spontan.

Perioada de lactație

Poate fi folosit în timpul alăptării? În perioada postpartum, femeile se confruntă cu o creștere hormonală, ceea ce duce la instabilitate emoțională, schimbări de dispoziție. În această situație, medicul poate prescrie un sedativ. Tabletele de valeriană sunt permise. Acestea pot fi luate timp de 10 zile, în doza pe care o prescrie medicul.

Este important de știut că soluțiile alcoolice sunt interzise în timpul alăptării.

Ce forme de valerian sunt permise pentru copii?

Infuziile de apă și decocturile de valeriană nu sunt dăunătoare sănătății, dacă dozajul este calculat corect. Bebelușii ar trebui să fie îmbăiați în infuzii de valeriană înainte de culcare. Acestea ajută la relaxarea sistemului nervos și îmbunătățesc calitatea somnului pe timp de noapte.

Care este modul corect de a lua tinctura?

Cu excepția cazului în care medicul vă recomandă în mod special, valeriana trebuie administrată înainte de mese, cu o cantitate mică de apă.

  1. Adulții iau câte 30 de picături de 3 ori pe zi.
  2. Copii: de 1-2 ori pe zi. Numărul de picături depinde de numărul de ani ai unui copil.

Cum Funcționează Extractul De Valerian

Printre recenziile de la consumatori puteți găsi plângeri despre ineficiența medicamentului. Mulți se așteaptă la o reacție imediată din partea organismului. Dar tinctura de valeriană are un efect cumulativ. Doar după un ciclu complet de tratament, pacienții încep să observe rezultate pozitive.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că efectul picăturilor este mai rapid decât cel al comprimatelor. Acest efect este obținut datorită pătrunderii etanolului în sânge împreună cu componentele care au un efect pozitiv asupra organismului.

Acesta este atât un plus, cât și un minus:

  1. În caz de abuz de tratament, efectele secundare vor fi mai pronunțate. Prin urmare, recomandarea este de a nu mări singur durata tratamentului, cu excepția cazului în care există o recomandare specifică în acest sens.
  2. Dar nici nu este recomandat să săriți peste doze. O doză insuficientă nu va produce rezultatele dorite.

Pregătirea Unei Tincturi La Domiciliu

Există două moduri de a prepara tinctura de rădăcină de valeriană – cu apă sau cu alcool.

Tinctură de apă

O lingură de rădăcină de valeriană uscată în 200 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de aproximativ o zi. Se ia câte o lingură de trei ori pe zi, așa cum este preparat.

Tinctura alcoolică

Într-o tinctură pe bază de alcool, se toarnă rădăcină uscată de valeriană în vodcă sau alcool medicinal în proporție de 1 lingură la 5 linguri de alcool. Concentrația remediului pe bază de alcool trebuie, de asemenea, să fie luată în considerare. Cu cât concentrația este mai mică, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru ca remediul să se infuzeze. În medie, este necesar să se infuzeze soluția timp de o jumătate de lună până când este complet gata.

Apoi, strecurați amestecul rezultat și turnați-l într-o sticlă întunecată, astfel încât să nu pătrundă lumina soarelui. Alegeți un astfel de recipient în care capacul să se potrivească bine. Luați 30 de picături de 4 ori pe zi.

Medicamentul este destinat a fi administrat pe cale orală. Se recomandă adulților să ia medicamentul de 3-4 ori pe zi, 20-30 picături diluate cu puțină apă (aproximativ 30 ml).

Condiții De Depozitare

Dacă este depozitată necorespunzător, tinctura își poate pierde proprietățile medicinale. Sticla trebuie păstrată la o temperatură care să nu depășească +15 grade. Din cauza conținutului de alcool al tincturii, nu este recomandat să o păstrați mult timp la lumina soarelui sau cu capacul deschis. Tinctura își poate schimba culoarea dacă este expusă la lumina soarelui, dar acest lucru nu are niciun efect asupra proprietăților medicamentului.

Are un termen de valabilitate de câțiva ani, dacă sunt respectate toate regulile de depozitare. Nu uitați să închideți flaconul imediat după utilizare. Dacă v-ați preparat propria tinctură, asigurați-vă că capacul se potrivește bine pe sticlă.

Nu uitați să țineți medicamentul departe de copii.

Instrucțiuni De Utilizare In Cazuri Individuale

Colici la copii

  1. Cum se utilizează valeriana pentru colici dureri de burtica la bebelusi? Extractul ajută împotriva durerilor intestinale și a flatulenței. Acest lucru se face cumpărând rădăcină uscată de valeriană de la farmacie și preparând o infuzie. Pentru copii se folosește o rețetă cu apă clocotită. După gătit, se ia câte o linguriță la fiecare 3 ore.
  2. Se poate folosi o altă rețetă care folosește un complex de ierburi. Luați lingurițe de mușețel, semințe de mărar și rădăcină uscată de valeriană. Se prepară un decoct cu apă clocotită. O astfel de rețetă este utilizată extern pentru nou-născuți. Burtica bebelușului se tamponează cu această tinctură, apoi se înfășoară într-o pătură caldă.

Gazare, vărsături și flatulență

Adesea, pacienții se confruntă cu gazare slabă, vărsături și flatulenta. În acest caz, se face o clismă din infuzie. Este mai bine să adăugați mușețel.

Paraziți, helminți, dizenterie

O clismă este un mod excelent de a combate viermii, giardia și dizenteria. De asemenea, se utilizează ca profilaxie împotriva scarlatinei, holerei și tifosului. În acest scop, se face o infuzie din frunzele plantei.

Această rețetă trebuie folosită numai la sfatul medicului.

Prevenirea și tratamentul osteocondrozei

Osteocondroza aparține categoriei de boli neurologice, care sunt tratate cu medicamente cu acțiune sedativă, iar acestea au doar perfuzia de valeriană. În stadiile incipiente ale bolii, este cel mai bun remediu pentru crampe și tensiuni musculare.

Este bine să folosiți o combinație de valeriană și tinctură de mămăligă, plantă care se vinde și în farmacie. Pentru a face acest lucru, luați ierburile în părți egale, amestecați și turnați apă clocotită peste 3 linguri din amestecul rezultat. Odată preparat, se trece prin tifon, se infuzează și se bea câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi.

În stadiile avansate și în cazul progresiei semnificative a bolii, medicamentul va avea o eficacitate redusă. Aceasta necesită analgezice și antiinflamatoare mai serioase.

Extract pentru stres

Pentru a face față șocurilor nervoase, situațiilor stresante si imbunatatirea memoriei folosiți un amestec de tinctură alcoolică de valeriană și alte plante: bujor, păducel, corvalol. Acesta din urmă se ia în proporție de 1:2. Se amestecă toate ingredientele într-un vas cu pereții întunecați și se pune la frigider.

Remediul rezultat se bea o jumătate de lingură seara, diluată cu apă. Dacă este necesar, luați de mai multe ori pe zi.

Cum să bei când insomnia

Pentru insomnie, se folosește o infuzie făcută din 1 lingură amestecată cu un pahar de apă fierbinte. Ca și în cazul celorlalte metode, se face o infuzie. Este mai bine să o preparați în fiecare zi cu o oră înainte de a o lua și să o consumați înainte de a merge la culcare.

Remediul ajută la ameliorarea rapidă a tensiunii și la promovarea unui somn odihnitor și sănătos. Datorită uleiurilor esențiale și alcaloizilor conținute în rădăcinile și rizomii plantei, inhibiția sistemului nervos este întărită și excitabilitatea reflexă este redusă. Acest lucru duce la liniște și la procesul de adormire.

Angina pectorală

Tinctura de valeriană este indicată ca tratament pentru angina pectorală. Luați 1 linguriță de tinctură de valeriană de 3 ori pe zi. Urmați un curs de 40 de zile, urmat de o pauză de 10 zile.

Efectele Secundare Ale Valerianului

Deși remediul tratează o gamă largă de afecțiuni, acesta are și dezavantaje.

Luați în considerare efectele secundare ale infuziei lor de valeriană:

  • Dacă se administrează pentru o perioadă lungă de timp și dacă doza nu este respectată, pacienții prezintă slăbiciune, somnolență, apatie, arsuri la stomac, dureri de stomac sau constipație.
  • Când este administrată de persoane cu boli cronice ale intestinelor, ficatului, vezicii biliare, perfuzia poate provoca exacerbare. Medicamentul trebuie administrat sub supravegherea unui specialist.
  • Alergie la componentele individuale ale tincturii. Adesea se exprimă prin apariția de erupții pe piele, însoțite de mâncărimi. Citeşte şi: Scabie tratament naturis.
  • În unele cazuri, remediul poate interfera cu acțiunea altor medicamente. Acestea includ medicamente cu medicamente antispastice, analgezice, sedative. De asemenea, este incompatibil cu unele medicamente care tratează sistemul cardiovascular.

În Cazul In Care Doza Uu Este Respectată

S-au spus deja multe despre necesitatea de a respecta cu strictețe doza de tinctură. Trebuie să se respecte fie recomandările medicului privind administrarea, fie instrucțiunile de utilizare a tincturii de valeriană care însoțesc medicamentul.

Toate proprietățile bune vor apărea doar în acest caz. Dacă pacienții cresc singuri numărul de prize sau de picături, nu va exista niciun efect pozitiv. Cu toate acestea, poate exista un efect negativ. Aceasta se manifestă prin vărsături, dureri de cap, letargie, bătăi lente ale inimii și spasme musculare. Unii pacienți doresc să doarmă în mod constant și au probleme de vedere și de auz.

Dacă apar aceste simptome, întrerupeți administrarea medicamentului, goliți stomacul și beți cărbune activat sau un înlocuitor. Dacă apare o reacție alergică severă sub formă de umflături, apelați imediat la o ambulanță.

Contraindicații Pentru Utilizare

Uneori, vindecarea unei afecțiuni poate provoca apariția alteia.

Pentru a evita această problemă, nu trebuie folosit extractul de alcool:

  1. copii cu vârsta de până la 3 ani;
  2. femeile în perioada de alăptare;
  3. femeile însărcinate;
  4. pacienții care sunt grav deprimați;
  5. persoanele care conduc mașini sau operează orice utilaj;
  6. persoanele a căror muncă necesită concentrare (în special cele responsabile de viața și sănătatea altora);
  7. persoanele care sunt alergice la ingredientele active individuale.

Interacțiunea Cu Alte Medicamente

Trebuie administrat împreună cu alte medicamente sub supraveghere medicală. În principal din cauza prezenței alcoolului etilic în tinctură, așa că trebuie să distingi recepția cu medicamente care au alcool etilic în compoziția lor. În caz contrar, interacțiunea dintre componentele celor două medicamente poate provoca febră, febră, erupții cutanate, vărsături, creșterea frecvenței cardiace.

În astfel de cazuri, tinctura de valeriană nu trebuie administrată la exacerbările alergice (cu excepția cazului în care este cauzată de o componentă a medicamentului) sau trebuie planificată înainte sau după o exacerbare, deoarece valeriana nu poate fi combinată cu dimedrol, suprastina sau alte preparate similare.

Analogi

Ce ar trebui să facă persoanele care nu au voie să bea infuzia alcoolică? Există analogi care au același efect.

Printre acestea se numără:

  • «Valerian forte».
  • «Valdispert».

Cât Costă?

Acesta este un aspect care îi îngrijorează adesea pe oameni. Mulți oameni caută un remediu care este eficient în tratarea bolilor, are o gamă largă de efecte farmacologice și, în același timp, prețul nu va fi ridicat. Tinctura de valeriană este tocmai un astfel de remediu. Este disponibil pentru orice categorie de cetățeni și de aceea este atât de popular în rândul consumatorilor.

Prețul depinde de rețeaua de farmacii, precum și de orașul de reședință. Dar, în principiu, este accesibil absolut tuturor. În comparație cu analogii săi sedativi, antispasmodici și sedativi, tinctura de valeriană este cel mai bun remediu.

Cum se cumpără: Tinctura de valeriană poate fi achiziționată fără prescripție medicală în orice farmacie.

Termen de valabilitate și condiții: A se păstra la o temperatură de 10-20 grade C într-un loc întunecat, departe de accesul copiilor. Medicamentul poate fi utilizat în termen de 2 ani de la data eliberării sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu