Proprietățile medicinale ale argilei albe

Argila albaLutul alb este ușor accesibil și ușor se aplică pentru scopuri cosmetice – care contribuie la proprietățile sale medicinale. Al doilea titlu de lut alb – caolin, este utilizat de cosmeticieni si dermatologi în tratarea tenului gras, tratament acnee.

Lutul alb aparțin mineralelor naturale bazate pe aluminosilicații. Este prezentat sub forma unei pulberi albe având o tentă de albastru sau galben.

Este gras la atingere. Argila se frământă prin adăugarea unei cantități mici de apă în materialul plastic, care este similar cu consistență ca smântâna.

Huma este un fel de lut alb, se extrage în Bulgaria, în zona Rodopi de est. Zgura producția internă are o culoare gălbuie din cauza impurităților de oxid de fier.

Proprietăți utile ale lutului

Obiectivul principal al argilei este uscarea și descuamarea pielii, folosind proprietățile sale utile. Este luat în exces de sebum și excreția de glande sudoripare, precum și substanțe care sunt prezente pe piele. Zgura asemenea, are capacitatea de a dizolva stratul superior al pielii, aceasta elimină porii poluări scapă de comedoane, îngroșarea pielii. În domeniul dermatologiei, este adesea folosit sub formă de paste, măști, saloanele cosmetice folosesc pentru măști, și în cosmetologia pentru copii se adaugă la compoziția de pulberi.

Argila albă uscată are capacitatea de a merge bine cu substanțe cosmetice sub formă de pulbere, cum ar fi oxidul de magnezi, de titan și oxid de zinc, amidon, talc. Lutul este un catalizator pentru acțiunea bactericidă a anumitor substanțe, astfel încât aceasta este parte a unor unguente si măști. În cosmetica decorativă lutul este indispensabil, aceasta este adăugat la pulberea și deodorante uscate.

Utilizarea lutului alb in medicina

Masca pentru pielia fetei.

Caolin este util pentru cei care au tipul gras a pielea de pe față. Masca de argila alba se poate face la domiciliu. Cu toate acestea, acesta nu poate fi utilizat pentru deținătorii de tipul de piele uscată. Masca de argila poate fi aplicată pe zonele individuale (frunte, nas, bărbie), care au adesea o secreție crescută a glandelor sebacee, în caz contrar acesta va afecta proprietățile terapeutice.

Lutul alb poate fi cumpărat de la farmacie sau magazin de cosmetice.

Pentru prepararea măștii de argilă alba e nevoie de două sau trei lingurițe de pulbere se toarnă apă purificată sau infuzie de plante medicinale pentru piele, cum ar fi mușețel, rostopasca, maghiran, galbenele. Se agită amestecul până la consistenta de smântână. Apoi, se aplică pe zonele grase ale fetei uniform, se lasă sa se ​​usuce timp de 15-20 minute. Apoi, se spală masca cu apa calda sau pentru a șterge cu șervețel special, atunci fata se clătește cu apă rece.

Masca face pielea curată și proaspătă, îndepărtează de pe piele excesul de sebum predă pielii mat, elimină strălucirea grasă. În masca de lut, puteți adăuga felii de castravete ras. Castravete și argilă sunt bine amestecate și apoi aplicate uniform pe față, se lasă timp de 15 minute, apoi clătiți. După o astfel de mască pielea devine de culoare roz, devine fină.

Masca pentru parul gras.

Lutul e de neînlocuit pentru cei care au parul de pe scalp gras sau a crescut grăsimea părului. Pentru o astfel de masca de par din lut alb este de asemenea, foarte util. O cantitate mică de argilă se diluează cu apa, uneori în loc de apă folosiți decoct din plante utile (urzică, brusture, mușețel). Amestecul se agită până la omogenizare.

Apoi masca se aplica pe scalp ușor, frecând în despărțiri de par, masând ușor pielea capului, restul măștii se distribuite pe toata lungimea firului de par, se lasă timp de treizeci sau patruzeci de minute. După ce masca se spală cu apă caldă și se spală părul cu șampon. Proprietățile medicinale ale acestei măști indepărtează excesul de jeg de pe par si scalp îmbunătățește nutrițiea.

Bai lecuitoare pentru sistemul nervos central.

În condiții casnice larg e răspândit băile parfumate cu lut. Pentru a face acest lucru, să ia un pumn de pulbere uscată, se adaugă patru la cinci picături de ulei esențial de care vă place (trandafir, lavandă, verbena, mentă), puteți adăuga câteva picături de ulei de isop, care calmează sistemul nervos, normalizează starea generală de sănătate.

Acest amestec de lut și uleiuri esențiale au nevoie pentru a se amestecă în puțină apă, se aduce la o consistență cremoasă. Apoi se diluează amestecul într-o baie umplută cu apă. Astfel de proceduri sunt foarte utile pentru curățarea și uscarea pielii, deoarece pielea încălzită în baie, porii ei sunt deschise.

Tratamentul vinatailior si umflaturilor.

În funcție de rețete populare proprietăți de vindecare de lut alb poate fi folosit nu numai pentru a curata pielea, dar, de asemenea, pentru rezolvarea de edem și a elimina vânătăi. În acest caz, este necesar să se aplice pe zonele zdrobite în formă de bandaj. Zgura îmbunătățește circulația sângelui, promovează afluent la locul deteriorat, vânătaia.

Aplicarea se face până la uscarea completă, după care se spală cu apă. Dar fiți atenți: la domiciliu măștile de lut alb este folosit numai în absența unor probleme grave ale pielii. Nu vă recomandăm să se aplice lut, dacă acnee pe fata si pe corp au diferite focare de boli de piele.

Cataplasma pentru artrită, miozită și mielita.

Pentru utilizare sub formă de comprese calde lutul alb acoperit cu apă la o temperatură de până la 42°C, pentru a fi utilizate comprese reci folosiți apa 7-10 °C. Compresa se prepară după cum urmează: argilă praf este amestecată cu apă curată la o temperatura corectă, cu un băț din lemn sau sticlă se amestecă până la consistența netedă ca smântână, astfel încât să nu să se răspândească.

Amestecul este pus pe un strat (sau mai multe straturi) tifon, din bumbac sau lenjerie stratul țesăturii de 1-2 cm și se aplică acest cataplasma pe locul, care ar trebui să fie tratat preventiv umezind cu apă caldă. Apoi comprima se întărește cu un bandaj, și se acoperă cu o pânză de lână. După îndepărtarea compresei, frecați zona afectata cu apa calda si se învălătucește în pânză de lână.

Pentru artrită, miozită, radiculite, nevralgii – o compresa calda aplicată pentru 1-2 ore peste o zi sau 3 zile la rând, apoi întrerupe-o zi. Curs de tratament: 12-20 proceduri. Dacă este necesar, repetați cursul peste o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu