Folosirea argilei in scopuri medicinale

Argila medicinalaUtilizarea specialelor asortimente de argilă, cu un scop cosmetic sau terapeutic se numește lut tratament. Zgura are câteva proprietăți unice, care sunt termice, chimice sau irita zona de comprimare a corpului.

Folosind lutul pentru scopuri medicinale a fost cunoscut din timpuri imemoriale, iar astăzi este o componentă importantă în medicina tradiționala, produse cosmetice și chiar medicină oficială.

Lutul rece cauzează vasoconstricție, tratează in mod eficient vânătăile, contuzii, entorse, inflamație a pielii și a articulațiilor. Lutul rece bandaj oprește sângerarea, antialgice țesuturile din jur, ameliorează inflamația in ele. În funcție de gradul de expunere a omului, tratamentul cu argilă poate fi comparat cu băi de nămol.

Medicii cu succes tratează aplicațiile externe cu lut sau comprimă unele boli umane grave, cronice. Zgura încălzește artrita focare, artrita, reumatism, artroza.

Bolile de piele, lutul are un efect de vindecare uimitoare. Medicina oficial mult timp a adoptat ca utilizarea internă cu lut în diferite boli ale sistemului digestiv.

Pentru aceste proceduri se potrivește argila caolinoasă specială, constând din silicat de aluminiu cu includerea de calciu și magneziu.

Cu privire la proprietățile curative ale lutului au tras atenție clinicile din străinătate. În Davos, există clinici speciale, unde argila si băile cu lut tratează bolile grave pulmonare, tuberculoză, și chiar unele forme de cancer.

Medicina tradiționala de lut

O mulțime de rețete care folosesc lutul știe medicina populara. Cu mult timp în urmă oamenii au observat că lutul ingerat, dă putere pentru a organism, îmbunătățește funcția la mai multe organe. Lutul exterior vindeca multe boli de piele.

Acest lucru este de înțeles, deoarece argila – este un depozit de minerale seturi vitale pentru organismul uman. Ea dă minerale corpului și umple fiecare celula cu forță. In plus, argila este un absorbant excelent, absoarbe toxinele, gaze, acidul, mucus și toxine. În acest sens, organismul de lut curăță și reînnoiește in fiecare celula.

Efectele terapeutice ale lutului colorat

In natura, lutul este găsit în gama larga de culori. Cel mai adesea, puteți găsi un lut albastru și alb.

1. Lutul alb are un efect bun asupra pielii sensibile si uscate, calmează, scoate iritațiile, întărește, creste elasticitatea, înlătura inflamația. Foarte utilă este masca cu lut alb pentru imbatranirea pielii, tratamentul acneei. Aceste măști au excelente stimulatoare și proprietăți de întinerire.

Argilă albă poate fi utilizată sub formă de pulberi pentru uscarea umedă a rănii, aceasta argilă are proprietăți antiseptice.

2. Proprietățile de lut roz poate fi caracterizat ca un dezinfectant de restaurare. Argila de culoare roz este folosită pentru a face șampoane pentru par normal, precum și măști de imbatranire a pielii.

3. Lutul gri hidratează pielea, îmbunătățește elasticitatea si tonusul. Foarte pronunțat efect anti – imbătrânire cu lut gri. Acest tip de argila este folosit pentru a face măști, creme și paste pentru tenul matur.

4. Utilizarea pe scara larga a lutului albastru. Acesta este utilizată în tratamentul bolilor sistemului respirator alnazofaringe, inima și vasele de sânge. Argila albastră are un efect bun în tratamentul trombozei, venelor varicoase, ulcere venoase de vindecare lungă.

Lutul albastru extras în mod avantajos în Bulgaria. Ea are proprietăți antibacteriene, înălbitor, dezinfectant, accelerează circulația sângelui in țesuturi. Din lutul albastru se pregătește masca pentru fata si gât, împachetări corporale anti – celulita, măști pentru creșterea parului, masca anti – acnee.

5. Lutul galben cu succes tratează radiculitul, nevrit, plexitis artrita. Din lutul galben pregătesc comprese pentru dureri articulare. De asemenea, a fost utilizată cu succes în tratamentul acneei, celulitei.

6. Argilă verde bogat în fier se utilizează în tratamentul bolilor de rinichi, ficat, organe de reproducere, pancreas. În plus, argilă verde a deprimant proprietăți tumorale și cu succes tratează mastopatia (boală de sân), fibroame. Din argilă verde pregătesc remediu pentru tratarea tenului gras, păr gras. Măști făcute din argilă verde pentru ridurile fine, curățați inflamarea pielii, lupta împotriva matretii.

7. Argila roșie are puternice proprietăți de vindecare pentru articulații, coloanei vertebrale, mușchi. De la ei face aplicații și comprese pe locurile bolnave.

Curățirea apei prin argila

Zgura acționează ca un absorbant perfect, absorbind apa din toate toxinele și otrăvurile. In plus, argila, lăsând să treacă apa acționează ca un filtru natural foarte eficient. În apă e destul doar să adăugați un pic de lut si se lasă sa stea pentru ca argila să curețe si dezinfecta apa.

În rețetele de medicina tradiționala au utilizarea de o cantitate mică de lut, se amestecă în vin, această metodă curăță stomacul și intestinele, oferind organismului mineralele necesare și microelemente.

Lutul – este un instrument puternic și nu are contraindicații. Zgura este capabilă de întinerire a celulelor, chiar și la persoanele in vârstă. Argila cel mai activ este utilizat în tratamentul reumatismului și artritei, traume, tromboflebită.

Tratamentul cu lutul alimentar

Speciala argilă alimentară în spitale tratează ateroscleroza, ficatul, vezica biliară, stomac, rinichi, piele, sânge, argila alimentară utilizată în tratamentul diabetului.

În tratamentul de lut în interior trebuie să efectuați câteva reguli simple: să nu efectuați sesiuni de tratament cu lut pe stomacul gol, de fiecare dată trebuie să luați doar o porție proaspătă de lut.

După o sesiune, te vei culca sau de a lua o baie caldă, puteți cu decoct de plante medicinale. În timpul acestui tratament nu trebuie să înghețați și prinde o răceală, strict cu privire la sesiuni de tratament. Pentru afecțiuni grave trebuie să consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Măști realizate din lut pot fi utilizate chiar și în casă, acum puteți cumpăra aceste măști în magazine cosmetice sau farmacii. Masca de rasa cu apa calda la coerența de terci, poate fi adăugat la masca de ulei vegetal sau decocturi din plante medicinale.

Folosind lutul pentru scopuri medicinale, precum și pentru procedurile cosmetice aproape universal – tratament de lut nu are contraindicații și poate trata cu succes multe boli.

Fiți sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu