Colici Dureri de Burtica la Bebelusi

Dureri de burticaColici – unul dintre misterele naturii. Nimeni nu știe ce este, de fapt, dar toată lumea are un aviz cu privire la această chestiune. De obicei, după două sau trei săptămâni după naștere la copil apare perioade când plânge și țipă. Acest lucru se întâmplă de multe ori seara și aproximativ trei luni (uneori mai târziu) trece.

În timpul astfel de plâns copilul este neconsolat, deși dacă îl ei în mâini, legănîndul, mergând prin casa cu el, îl calmează temporar. Este important să rețineți că diagnosticul de colică pune numai în cazul în care copilul este sănătos în toate si crește in greutate bine.

Conceptul de „colici” larg și include în el aproape orice nervozitate și anxietate a copilului. Poate că acest lucru este adevărat, de fapt, așa cum nu știm exact ce este colici. Nu există nici un tratament pentru colici, deși sa inventat mai multe moduri în luptă cu el, dovadă că vreunul dintre ele lucrează într-adevăr nus. Aproape toți știu pe cineva la care a fost eliberat copilul de colici într-un fel specific. De asemenea, este cunoscut faptul că orice astfel de tratament ajuta, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.

Copilul sugar cu colici

Înafara de colici, care le poate avea orice copil, există trei situații la copiii alăptați, care poate provoca, de asemenea, nervozitate lui și dureri abdominale. Amintiți-vă că un copil sănătos, care câștigă în greutate în mod normal.

Ambii sâni într-o singură alimentare

Compoziția de lapte matern se schimbă în timpul alimentarii. Una dintre aceste schimbări – creșterea grăsime din lapte ca copilul golește sânul. În cazul în care mama dă copilului al doilea sân înainte de a „termina” cel anterior, atunci copilul va primi mai puțină grăsime la alimentare. Mai puține grăsimi – mai puține calorii: probabil, copilul va începe să ceară sânul mai frecvent.

În cazul în care copilul suge mai mult lapte (pentru a compensa mai puține calorii), el va râgâi. Relativ laptele scăzut de grăsimi părăsește rapid stomacul copilului, astfel încât o cantitate mare de zahăr din lapte (lactoză) rapid nimerește în intestin. Enzima care digera zaharul (lactaza) nu este în măsură să facă față imediat, cu atât de mult lactoză, astfel încât copilul poate arata semne de intoleranță la lactoză: gaze, balonare, spumoase fecale verzi lichide.

Uneori, copilul începe să se agite chiar în timpul hrănirii. Nu trebuie să vă speriați aceasta e intoleranta la lactoza. Probleme cu lactoză la acești copii apar din faptul că mamele lor au primit informații incorecte cu privire la modul de a alăpta. Acest lucru nu este nici un motiv de a transfera copilul la amestecul fără lactoză.

1. Nu alimentați pe ore. Mamele din întreaga lume alăptează cu succes copiii lor, ne acordând atenție la timp. Cele mai multe probleme de alăptare în societățile în care toată lumea are un ceas, și mai puțin – în cazul în care nimeni nare ceas.

2. Lăsați copilul să sugă primul piept atât cât el primește din ea lapte, atât timp cât nu va lăsa sau adoarme la sân. În cazul în care copilul suge timp scurt, mama poate încerca să strângă sânul pentru ca copilul să mănânce, și nu doar să sugă.

Vă rugăm să rețineți: copilul poate suge și două ore în șir, dar cu adevărat primește lapte doar câteva minute din acest timp. Și la adâncul lapte gras copilul nu poate pur și simplu ajunge. Într- o astfel de situație bine ajută scurgerea pieptului. Dacă după „terminarea” primului sân, copilul încă mai vrea să sugă, oferi celălalt. Nu limitați dorința copilului de a suge al doilea sân dacă lui îi este încă foame.

3. Următoarea hrănire mama ar trebui să înceapă cu alt sân în același mod.

Pieptul mamei se adaptează rapid la un nou mod de alimentare, laptele va ajunge uniform și angorjarea sânilor nu va fi.

Nici o „regulă” schimbarea pieptului la o hrănire – ambii sâni sau doar unul – nu este necesar. Permite copilului de a suge laptele de la un sân (utilizați scurgerea sânilor, pentru ca copilul să sugă mai mult), dar în cazul în care copilul vrea să mănânce mai mult, oferiți-i celălalt sân.

4. In unele cazuri, poate fi util să se aplice copilului unuia și aceluiași sân în termen de două sau mai multe mese, iar apoi la fel – la altul.

Situația este agravată atunci când copilul nu este atașat la sân. Atașament corect – o alăptare ușoară.

Flux puternic de lapte

Copilul care primește o mulțime de lapte prea repede poate deveni foarte capricios, iritabil la sân, și poate fi luat ca „colici”. În acest caz, copilul de obicei, foarte bine creșterea in greutate. De obicei, după câteva secunde sau minute după ce ați pus copilul la sân, el începe să tușească, se îndoaie și întoarce.

Mai târziu, atunci când încercați să pună din nou copilul, imaginea se repeta din nou. Copilul este supărat din cauza fluxul rapid de lapte, dar se înfurie atunci când el încetinește. Acest lucru poate fi o provocare dificilă pentru toată lumea. În cazuri rare, copilul poate refuza chiar să ia sânul în gură, ce de obicei apare la vârsta de trei luni.

Dacă nu faceți acest lucru, încearcă să dea copilului un sân pentru alăptare. În unele situații ajuta la aplicarea aceluiași sân – două sau trei hrăniri la rând. Dacă simțiți un disconfort de la sânul plin, care nul dați în acest moment, este suficient să -l scurgeți ușor pentru a atenua starea.

1. Începe să hrănești copilul înainte de a înfometa sever. Nu amâna alimentarea, dândui apă (copilul sugar nu are nevoie de apă, chiar și în vreme foarte caldă) sau a suzetei. Copilul înfometat „năpustit” la piept poate provoca grave reflexe de ejecție de lapte. Foarte bine de oferit sân când copilul se află încă în stare latentă.

2. Dacă este posibil, hrăniți copilul într-o atmosferă relaxată. Muzica tare, luminile strălucitoare încurcă alimentarii normale.

3. Uneori, foarte bine ajuta hrănirea culcată. Dacă hrănirea pe o partea nu a îmbunătăți situația, încercați pentru a hrăni copilul culcat pe spate, punîndul pe burta ta. Această situație reduce fluxul de lapte.

Dacă aveți timp, atunci scurge puțin lapte înainte de hrănire. Dar acest lucru nu este primul lucru pe care ar trebui să faci pentru a îmbunătăți situația.

4. Încercați să dea lactază artificială (enzima care metabolizează lactoza), 2-3 picături înainte de fiecare alimentare. Acesta poate fi cumpărat fără o prescripție medicală, dar este destul de scump și nu ajută întotdeauna.

5. Benzile protectoare de pe sfârcuri pot ajuta să facă față situației, dar este mai bine să le folosiți doar ca o ultimă soluție în cazul în care nimic altceva nu a ajutat, dacă ați primit ajutor bun. Această metodă – ultimul lucru pe care puteți încerca să-l faceți.

Ca ultima – în loc de a da copilului tău un amestec, dăi lapte scurs de al tău într-o sticla.

Proteinele străine în laptele mamei

Uneori, proteinele din alimentele mamei pot apărea în laptele ei și afecta copilul. Cel mai adesea problema este proteinele ​​din laptele de vacă. La unele mame în lapte cad alte proteine​​. Prin ea însăși, faptul că aceste proteine ​​și alte substanțe apar în laptele mamei, în cele mai multe cazuri, nu este rău. De fapt, este bine, pentru că ajută la desensibilizarea copilului dvs. la aceste substanțe. Dacă aveți întrebări, adresați-vă.

Încercarea de a ajuta copilul cu colici, mama lui poate elimina din alimentație produsele lactate, sau orice alte, dar aceasta ar trebui să elimine doar un singur fel de mâncare la un moment dat. Produsele lactate includ lapte, sir, iaurt, inghetata, în general, tot ceea ce conține lapte. Dacă proteinele din lapte a fost modificat, de exemplu, în timpul coacerii, ar trebui să nu fie nici o problemă. Dacă aveți întrebări, adresați-vă.

Dacă eliminarea din dieta mamei anumite alimente nu ajuta, mama poate încerca să înceapă să ia înainte de a mânca o capsulă de enzime pancreatice care descompun proteinele din intestin, astfel încât acestea nu au putut fi absorbite în sânge și apar în laptele matern.

Vă rugăm să rețineți: Intoleranta la proteinele din lapte nu are nimic de -a face cu intoleranta la lactoza – este cu totul alta. În plus, mama, care are o intoleranta la lactoza ar trebui sa continue sa alaptezi copilul.

Ce să faci când copilul are colici

Mama ar trebui să elimine din dietă toate produsele lactate timp de 7-8 zile.

Dacă nu există nici o schimbare, atunci mama poate reintroduce produsele lactate.

În cazul în care situația sa îmbunătățit, mama poate începe încet introduce produse lactate în dieta dumneavoastră, dacă ea, de obicei, le utilizează. (Nu este nevoie să bea lapte pentru a face lapte). Unii copii nu tolerează absolut nici un produs lactate în dieta mamei. Unii parțial le suportă, parțial – nu. Mama poate ști empiric cât de multe produse lactate ea poate mânca fără a dăuna copilului.

Dacă sunteți îngrijorat dacă aveți suficient calciu, calciul este conținut nu numai în produse lactate. 7-10 zile fără lapte nu va cauza probleme pentru corpul tău. Este cunoscut faptul că alăptarea protejează femeia de a dezvolta osteoporoza, chiar dacă aceasta nu se consuma calciu în suplimente speciale. Copilul primește tot ce este necesar.

Mama trebuie să aibă grijă să nu elimine din alimentația ei totul. Toată lumea știe un exemplu de modul în care copilul cuiva îi devine mai bine, atunci când mama sa a încetat sa mai mănânce varză, sau carne de vită, sau banane sau pâine… Deci, puteți veni la faptul că în alimentația femeii va rămâne numai orez alb. Dietele noastre sunt prea complexe pentru a ști sigur ce afectează copilul.

Fiți răbdători, situația totdeauna va merge mai bine, indiferent de eforturile tale. Amestecul – nu este o soluție, dar din cauza vitezei constantă a fluxului la unii copii ajută cu adevărat. Dar amestecul – nu este laptele matern. La acești copii ar fi mai bine, în acest caz, în cazul în care sar da o sticlă nu de amestec ci lapte matern – de la aceia fluxul de lapte ar fi constant. Chiar dacă toate acestea eșuează, va ajuta timpul. Zile și nopți poate părea la tine o veșnicie, dar săptămânile vor zbura repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu