Sarcina si diabetul zaharat

Sarcina si diabetulÎnсa in urmă câteva zeci de ani, diagnosticul de „diabet zaharat” a fost pronunțată în special la pacienții vârstnici, iar astăzi este o boala periculoasa este mult mai „tânără”, suferă copii mici, și bărbați și femeile tineri. Trebuie reamintit că baza acestei boli este o deficiență completă sau parțială a insulinei în organism, din acest motiv, metabolismul, apar diferite modificări patologice în organe și țesuturi.

Simptomele de diabet zaharat

Medicii recomandă viitoarelor mămici sa se adreseze la consultația feminina cât mai curând posibil, la 1-2 luni de sarcina. La urma urmei, le dă o șansă reală de a identifica boala, despre care o femeie nu poate ști acest lucru, și de a ajuta-o să efectueze și să dea naștere la un copil sănătos.

De multe ori, tinerele fete nu se poate referi sarcinii si diabet, deși si simțit manifestări clinice ale bolii:

  1. uscăciune a cavității bucale;
  2. sentiment constant de sete;
  3. nevoia frecventa de a urina;
  4. pierderea in greutate;
  5. lipsa de energie, împreună cu creșterea poftei de mâncare;
  6. mâncărimi ale vulvei;
  7. formarea furunculul.

Diagnosticul de diabet în timpul sarcinii

Problema de sarcina și diabet zaharat este relevantă astăzi, deoarece în fiecare an, un număr tot mai mare de femei gravide suferă de aceasta boala grava, iar sarcina de endocrinologi, neonatologi, medici obstetricieni și ginecologi este de a evita consecințele negative atât pentru mama si copil.

Odată însărcinata devine înregistrată în clinica prenatala, ea primește o trimitere la laborator pentru examinare. Printre alte teste, femeile dau sânge de la un deget „pentru zahar” (analiza este luat pe stomacul gol), de asemenea se verifica, prezența/absența glucozei in urina.

Viitoarele mame pot suferi de diabet ușor, moderata si severa. În forma ușoara de transmitere a bolii (nivelul de zahăr din sânge mai puțin de 6,66 mmol/l și în nici unul dintre corpilor cetonici în urină), femeii se prescrie un regim alimentar special pentru a normaliza nivelul de zahăr in sânge.

Forme secundare de diabet diagnosticate greutate atunci când zahărul din sânge nu este mai mare de 12,21 mmol/l. Dacă urină nu e satisfăcătoare (detectarea cetozei) este atribuit o dietă cu respectarea lui cetozei este de obicei îndepărtata.

În stadiile avansate ale bolii, în nivelul de zahăr din sânge mare – mai mult de 12.21 mmol/l și a corpilor cetonici prezente in urina. În acest caz, femeile sunt adesea observate leziuni vasculare, care apar ca hipertensiune arteriala, boala coronariana, deteriorarea retinei, boli de rinichi.

La risc – 50% din toate gravidele

Statisticile arată că aproape jumătate din toate femeile gravide in timpul examinării atentă poate detecta glucoza in urina. Dacă rezultatul este mai mare de 6,66 mmol/l, atunci se atribuie de făcut testul toleranța la glucoză. Esența acestui test este de a determina nivelul de zahăr din sânge la o oră după administrarea femeii 50 de grame de glucoză dizolvate în apă.

Viitoarei mămici i se recomanda să treacă acest test, în astfel de cazuri: vârstă peste 35 de ani, excesul de greutate, fătul mare, prezența unor boli ale sistemului endocrin, în cazul în care rudele apropiate au diabet zaharat, pronunțată glicozurie.

Este important să știți că până la 45% din femeile gravide suferă de trecerea formei de diabet zaharat, o boala care apare numai in timpul sarcinii si dispare după naștere. Cu toate acestea, în sarcina ulterioara ea poate relua din nou. Într-un grup separat intra sub clinice (latentă) diabet. În acest caz, nu există semne clinice de boală, cauza pentru rezultatul diagnosticul de test este testul de toleranta la glucoza.

Există situații în care nașterea unui copil nu poate fi viața gravidei și pot fi supuse unui pericol în timpul nașterii. Medicii spun ca e nevoie de avort, în astfel de cazuri: în cazul în care ambii viitori parinti sunt bolnavi cu diabet zaharat, în cazul în care femeia suferă de o formă complicata de diabet juvenil (grupa 1) sau rezistenta la insulina, atunci când diabet zaharat se combina cu izoimunizarea, tuberculozei.

Complicații ale sarcinii la femeile cu diabet zaharat

Cele mai periculoase complicații este medicina științifică se refera la întreruperea sarcinii premature, toxicozul în ultimul trimestru de sarcina, inflamarea urogenital, polyhydramnios. Întreruperea sarcinii samavolnice(pierderea,avortul spontan) cel mai des sunt in perioada 20-27 săptămâni. La femeile gravide care aparțin acestei categorii, toxemia durează 30 săptămâni, formele severe apar la femeile cu un stadiu ridicat de diabet zaharat.

În 30% din femeile gravide cu acest diagnostic este polyhydramnios (multa apa). Aceasta complicație este plină de anomalii congenitale și mortalitate ridicat de copii la naștere. Complicații grave sunt, de asemenea, incluse infecții ale tractului urinar, care este fixat la 10-16% din pacienți.

Nu există nici o îndoială că toate complicații sus afectează starea de sănătate a mamei însărcinate si dezvoltarea fătului. In timpul nașterii la femei este de multe ori slaba forța de a naște si se întâmpla asfixia fătului. Perioada de după naștere nu este, de asemenea, ușor să o treci, de multe ori au complicații infecțioase. În același timp, datorită dezvoltării de noi tehnologii medicale, decese ale femeilor- diabetice in timpul nașterii sunt extrem de rare, medicii fac tot posibilul pentru a păstra viața și sănătatea mamei și a copilului.

Capacitatea copiilor născuți in timpul diabet zaharat

Copii femeilor, care suferă de diabet, au un număr de trăsături caracteristice. Ei se diferă de alți noi-născuți cu aspectul lor, capacitatea de a se adapta și caracteristicile ale metabolismului. Atât băieții incit și fetele sunt supraponderali. O cantitate mare de țesut adipos le definește ca aspect „cushingoid”.

La micuți sunt schimbate organelor interne: inima a crescut, ei au mai puțin in greutate normala a creierului si timusul, la ei sunt hipertrofiate insule. Toate organele și sistemele organismului sunt caracterizate ca imature. Acești copii suferă adesea de boli respiratorii. De la 6 la 8% din acești copii au anomalii congenitale de multe ori apar defecte sistemului nervos central, sistemului cardiovascular si osos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu