Depresia Postpartum

Depresia postpartum simptome si tratamentÎnsfirsit sa întâmplat! Copilul tău sa născut, un om mic minunat a apărut sănătos, naștere a mers perfect, frica și durerea ați lăsat în urmă. Se pare că nu există nici un motiv ca să vă faceți griji, dar atunci de unde sa luat simțul de retraiala și plângaciala?

Ce este depresia postpartum?

Indiferent de numărul de nașteri aproape fiecare femeie poate spune că după naștere simptomele depresiei în grade diferite, se manifestă si la ea. Conform statisticilor 20% din femei au depresie în cursul anului după nașterea copilului.

Dar 15% în depresie episodica care trece de la sine. În 3% din cazuri se dezvolta după naștere psihoza care necesită îngrijiri medicale într-un spital.

Oamenii de știința explica dezvoltarea de depresie în termeni de procese biochimice din organism după naștere. Odată ce o femeie rămâne însărcinată, atunci la ea începe să funcționeze în mod activ hormonii sexuali feminini sunt responsabile pentru păstrarea fătului – estrogen și progesteron. Nivelul de hormoni crește de 10 ori sau mai mult. După naștere, se produce reacția inversă, scade dramatic nivelul de hormoni. Doar trei zile trece la faptul că hormonii au revenit la normal. Desigur, corpul feminin simte un fel de colaps hormonal.

In unele cazuri, simptomele depresiei postpartum, pierderea de sens în viață și reticența de a face ceva coincide cu depresie de sezon. Toamna în anticiparea de iarna, atunci când e burnița toamna ploioasa si rece de afară, noroi și se micșorează ziua și nopțile sunt mai lungi, depresia postpartum este resimțită mai acut.

Una din cauzele depresiei pot fi o stare de relaxare după naștere. Scopul pus este atins, copilul se naște, este necesar să te uiți din nou la partea de sus a vieții pe care doriți să o cuceriți. În acest caz, mama nu va avea timp să-si facă griji, copilul necesită o mulțime de efort și răbdare. Educați un membru demn al societății noastre decât nu scopul de planuri de anvergură.

Partea psihologica de depresie postpartum

Cine este mai predispus la depresive după naștere:

  • Femeile care au suferit anterior o stare depresivă;
  • O caracteristică a psihicului, labilitatea sistemului nervos, modificări ale dispoziției, tipul de personalitate hysteroid;
  • Probleme de familie, în relația dintre soți, certuri frecvente, refuzul de soțul ei pentru a ajuta cu treburile casnice și de îngrijire a copilului;
  • Lipsa de sprijin din partea altor membri ai familiei: de copii mai mari, bunici, rude;
  • Sarcină severă, depresie in timpul sarcinii;
  • Abuzul de alcool și droguri, fumat;
  • Vârstă balzac pentru mame;
  • Nivel scăzut de socializare: lipsa locurilor de muncă și educație, chat-ul ocazional cu prietenii.

Femeii nui este ușor întotdeauna să accepte și primiasca rolul nou ca o mamă. Apare un conflict intrapersonal. Când așteptările și cerințele cu privire la ei înșiși sunt prea mari, constant „trebuie” nu corespunde real „pot și vreau”.

O femeie ar trebui, în același timp, de a iubi soțul și copiii ei, să acorde o atenție pentru a le, spală, curata, găti mâncare. Sa combină toate rolurile nu sunt în vigoare fiecărei. Invatate astfel sa alocați timpul pentru nou-născut, ca sa nu suferi alți membri ai familiei și nu uita de tine – o sarcină dificilă, care se transforma în depresie.

Simptome de depresie postpartum

Ca în orice boală, se împarte in ușoara, moderata si severa depresie:

1. Opțiunea ușoara fluxul depresiei – blues postpartum. Durează de la câteva ore de la naștere, până la câteva săptămâni. Caracterizat prin modificări ale dispoziției extreme. În termen de 5 minute poate suna un râs de bucurie, lacrimi. O femeie nu poate explica de ce ea este tristă ba fericita.

Rafală activă de activitate variază atacuri lene și apatie. Această condiție nu are nevoie de sfatul unui medic. Suficient pentru a stabili modul de a obține ajutor de la soțul ei, de a comunica cu aceleași mame care au experimentat recent depresie postpartum, și toate trec fara urma.

2. Gradul mediu de severitatea afecțiunii – depresie postpartum diferă de blues profunde ale simptomelor și timpul de expunere. Apare într-o săptămână de la naștere și poate dura ani de zile la doi ani. O femeie obsedata de tristețe, apatie, anxietate, incapacitatea de a-și îndeplini sarcinile de zi cu zi. Această condiție presupune o vizita la un medic sau terapeut.

3. Boală severă – psihoza postpartum. Insomnia cu crize de agresiune nejustificată, schimbări bruște de dispoziție. Pacientul avea halucinații vizuale și auditive, comportament ciudat, nu distinge evenimente reale din faptele fictive. Social-periculos, poate provoca daune la tine și copilul tău. Tratamentul se efectuează în secția de psihiatrie.

Tratamentul depresiei postpartum

Psihoza postpartum nu pot fi lăsate nesupravegheate, problema este aproape de a oferi îngrijire adecvată și de îngrijire a sănătății mintale a pacientului.

Dacă simptomele nu sunt atât de inspaimatatoare, aceasta va ajuta în tratamentul depresiei sfaturi simple:

  • Mama care alăptează ar trebui să învețe să se relaxeze. Este imposibil să fii o femeie perfectă, ele nu există în natură, așa cum, de fapt si bărbați. Mai bine să te dedici să stea cu copilul, plimbări în aer proaspăt și plin de somn. În cazul în care copilul doarme în timpul zilei, atunci mama ar trebui să se odihnească cu el;
  • Nu renunța la ajutorul celor apropiați, mai ales bunicile. Lasă-i să se simtă propria lor importanță, și împărtăși dragostea pentru copil;
  • Dacă aveți ajutoare, atunci câteva ore atrageți ție. Puteți petrece acest timp cu soțul iubit, bârfă cu prietenii, face unele cumpărături și cumpără cadouri, faci un salon de înfrumusețare, un yoga și amintiți-vă că, odată tricotai fulare și șervețele;
  • Invată tehnica de masaj la urechi și picioare. Impactul asupra punctelor de energie creste vitalitatea, ajuta la scăparea de răceli de sezon, dă activitate;
  • Lipsa de oligoelemente și vitamine exacerbează depresia. Ia vitamine complexe pentru care alăptează mamele cu magneziu și iod;
  • Sedativ ușor într-o serie de remedii homeopate nu afectează calitatea laptelui matern. Consultați un medic ginecolog ce anume se potrivește ție cel mai bine.

Depresia postpartum nu este atât de teribil în cazul în care iei măsuri la timpul potrivit.

Sa te isprăvești cu ea e ușor daca sa te adresezi unui specialist, dar acasă să se simtă iubirea, grija și înțelegerea familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu