Ce este chistul in timpul sarcinii

Chistul in timpul sarciniiNu e de mirare ca sarcină se numește o „situație interesantă.” Gândește-te cât de multe „este interesant” se întâmplă la o femeie, în timp ce poarta un copil. „Gravida”, corpul rămâne la această zi o enigmă ne ghicita până la capăt.

Nu, o mulțime, desigur, au reușit oamenii de știință să afle și sugerează ce si cum, dar fiecare femeie gravidă cu ale sale caracteristic nu întotdeauna nimeresc sub norma stabilita.

După cum vă puteți imagina, acum vorbim despre boli în timpul sarcinii. Viitoarea mămica este întotdeauna în pericol, deoarece sistemul imunitar este slăbit și există mai multe șanse să apară leziuni intruzive. În același timp, sarcina poate acționa ca medicament, vindecând bolile.

Fie ce-o fi, orce scenă în timpul sarcinii, diagnosticul viitoarei mame o aduce în groaza. Alarme o adaugă și medicii singuri, spun: nu se poate trata pentru a viziona. Doar numai punctual in aceasta propunere pun în moduri diferite. Majoritatea din întrebări care provoacă chist în timpul sarcinii. Despre ea și o să vorbim.

Ce este un chist?

Chist – este un lichid care creste interiorul unui organ. Cel mai adesea, la femeii se formează chistul pe ovare. Cele mai frecvente foliculare și chisturilor luteale. În timpul perioadei de ovulație (care apare in timpul fiecărui ciclu menstrual) este eliberat ovulul, care se maturizează în așa-numitele pungi cu lichid – foliculi. Cu toate acestea, există o serie de motive care ovulația nu poate să apară și ca urmare, uneori se formează chisturi foliculare, care doar in câteva săptămâni se rezolvă singura.

În cazul în care eliberarea unui ovul avut loc, atunci in locul folicului rupt ramine o coajă, care se numește corpul galben. Uneori, această coajă de o dată pentru nici un motiv începe să se umple cu lichid sau sânge și crește chistul luteal. Apăruta în organism chistul inhiba dezvoltarea altor foliculi, si prin urmare, procesul de concepție, este dificil, chisturile pot provoca infertilitate temporară.

Dar există și alte tipuri de chisturi – endometrioid, mutsioznye și dermoid. Aceste chisturi la procesul de concepție au un efect redus, dar sunt periculoase, deoarece acestea pot degenera în tumori maligne. Chisturile se tratează în diferite moduri: tratamentul hormonal, chirurgical sau pursisimplu urmăresc după femeie, pentru că în cele mai multe cazuri, chisturile se resorb pe cont propriu.

Cei de făcut cu un chist in timpul sarcinii?

Dacă rămâneți gravidă, si nu conștietizati de prezența unui chist, atunci ești suficient de norocoasa (la urma urmei, unele tipuri de chisturi, așa cum sa menționat deja, blocarea concepție). Și atunci ce să fac cu un chist?

De obicei, medicii recomanda de a lua așteptații și de a urmări după chisturi prin ultrasunete regulat. Pericol pentru femeia gravida si a fătul ei sunt chisturile mari si chisturi „pe picioare”, care poate provoca torsiunea de ovar. De fapt, nimeni nu poate prezice cum se va comporta chistul în timpul sarcinii și trebuie să fim întotdeauna gata pentru o intervenție chirurgicala de urgenta.

Eliminarea, de obicei, chisturi care ajunge la 6-8 cm în diametru. Operația se efectuiaza la 14-16 săptămâni de laparoscopie. În cazul în care chisturile sunt de mărime mare atunci este necesar laparotomie (o incizie chirurgicala mare). Și pentru ca chistul, precum și procesul de eliminare a acesteia reprezintă o amenințare pentru femeie și copilul ei. Rezultatul poate fi dezastruos în ambele cazuri, astfel încât hotărârea trebuie să ia mama însărcinata, sa cântăreasca toate argumentele pro și contra. Multe femei nu sunt deacord la operație, iar medicii considera acest risc ne justificat.

Chiar dacă nu ați avut niciodată probleme cu ovarele, dar în timpul sarcinii se poate întâmpla orce: apariția de chisturi, de asemenea. În primul trimestru de sarcină este cel mai probabil să apară chistul ovarian luteala (chist al corpului galben). Corpus luteum in timpul sarcinii traeste până la trei luni, deoarece îmbunătățește nivelul de progesteron hormon, care este necesar pentru formarea placentei.

Acesta este adesea transformat într-un chist luteal, dar după 12 săptămâni începe sa se dizolve, deoarece progesterone corpul gravidei e oferă deja placenta. Deoarece chist luteal ajunge la mari, mărimi, atunci pericolele pentru gravida nu se prezintă.

Dar chistadenomul și endomertioidnaya chist (așa-numitul „ciocolata”) în timpul sarcinii este foarte periculos. Ele pot creste pana la 30 cm in diametru, provocând femeie însărcinată dureri severe și constante. Probabilitatea foarte mare de a ruptura chisturile, astfel încât conținutul acestor formațiuni (lichid apos, mucus, substanță gros sângeroase) umple cavitatea abdominala. În astfel de cazuri, tratamentul chirurgical se face indiferent de vârsta gestaționala (sarcinii).

Nici o femeie nu este imunala la apariția de chisturi in timpul sarcinii, dar complicațiile de acest lucru sunt, din fericire, rare. Cele mai multe femei dau naștere chiar și cu un chist la copii sanatosi puternici, ceea ce va doresc cu adevărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu