Cum Scapi De Insomnie — Tratament Naturist

Cândva, când eram tineri, ne era greu să înțelegem de ce persoanele în vârstă se plângeau de insomnie și nu puteau adormi ore întregi noaptea. La vremea respectivă, noi înșine adormeam după o zi agitată, abia reușind să ajungem în pat. Cu toate acestea, pe măsură ce înaintăm în vârstă, mulți dintre noi devin foarte familiarizați cu cuvântul „insomnie” și începem să ne dăm seama că este o pedeapsă și un blestem. Astăzi vom vorbi despre cum sa scapi de insomnie cu tratament naturist rapid.

Dificultatea de a adormi, somnul neîmplinit sau inexistent, trezirea frecventă în timpul nopții și somnul superficial au consecințe destul de neplăcute: aspect obosit, dureri de cap, iritabilitate, capacitate redusă de muncă, epuizare și chiar exacerbarea bolilor cronice.

Insomnie

Un somn suficient nu numai că vă face să vă simțiți optim după odihnă, dar contribuie și la sănătatea dumneavoastră viitoare. Problemele cu somnul de noapte, pe de altă parte, provoacă apariția bolilor fizice (somatice) și a tulburărilor psihologice, intelectuale.

Ce este Insomnia?

Insomnia este cel mai frecvent tip de tulburare a somnului, cunoscută sub denumirea științifică de “Insomnia”.

O persoană sănătoasă ar trebui să aibă 7-8 ore de somn pe noapte, somnul normal având loc în timpul nopții și fiind urmat de starea de veghe în timpul zilei. Orele de vivacitate ar trebui să fie în timpul orelor de lucru, acest lucru este cerut de structura de viață din jurul unei persoane. Atunci când o persoană nu doarme suficient noaptea, începe să aibă performanțe mai slabe în timpul zilei. Acest lucru este mai pronunțat în cazul lucrătorilor intelectuali. Concentrarea este, de asemenea, afectată, ceea ce crește riscul de rănire și de accidente.

Insomnia cronică este cel mai periculos tip de boală. Pentru că are un efect negativ asupra corpului uman și a reacțiilor sale. Iritabilitatea, nervozitatea, starea de rău, imunitatea scăzută și afectarea memoriei – sunt doar o mică listă a posibilelor efecte ale insomniei. Citește și: Imbunatatirea memoriei tratament naturist.

Această tulburare se manifestă în mod normal printr-o lipsă de somn în timpul nopții. De asemenea, pacientul are intenția de a adormi, dar nu reușește să o facă. Medicina interpretează tulburările de somn sub forma insomniei într-un mod mult mai larg, concentrându-se nu numai pe durata somnului, ci și pe calitatea acestuia. O persoană care se trezește des nu doarme suficient, dimineața suferă de insomnie. Aceasta include, de asemenea, dificultatea de a adormi. Este normal să adormi în cel mult 15 minute, în timp ce o tulburare de somn prelungește această perioadă cu câteva ore.

Tulburarea somnului la adulți sub forma trezirii foarte devreme este un tip de insomnie. Aceasta include, de asemenea, eșecurile post-traumatice – oboseală după o noapte întreagă de somn, slăbiciune și letargie.

Cauzele de Insomnie

Tulburarea somnului este un fenomen comun care poate reduce semnificativ calitatea vieții unei persoane. Ea devine deosebit de periculoasă dacă evoluează spre un stadiu cronic.

Cu toate acestea, nu toată lumea are timp sau chef să consulte imediat un medic.

Așa că se pune adesea întrebarea: Cum sa scapi de insomnie dacă nu poți adormi, cum să tratați și să depășiți tulburarea care vă chinuie zilnic, cum să rezolvați problema, identificați cauzele, ce trebuie să luați sau să beți pentru a vindeca boala o dată pentru totdeauna.

Cauzele de Insomnie

Tratamentul eficient al tulburărilor de somn și al insomniei cu remedii populare pentru bărbați și femei este posibil doar atunci când este identificată cauza problemei. Până când factorul negativ nu este eliminat, nu există nicio speranță de revenire la un somn odihnitor.

Influențe externe

Această afecțiune poate fi cauzată de o varietate de factori:

  • zgomot de fond constant, sunete bruște noaptea;
  • lumină excesivă (poluare luminoasă), surse de lumină iritante;
  • oxigen insuficient în încăpere, temperatură nepotrivită;
  • abuzul de băuturi care conțin cofeină după-amiaza;
  • consumul de alcool – somnul după ce se bea este incomplet, comparabil cu somnul stingherit;
  • obiceiuri alimentare proaste, atât lipsa hranei, cât și consumul excesiv de alimente grele, grase, cu puțin timp înainte de a merge la culcare;
  • dezordinea programului din cauza muncii sau a lipsei de obișnuință de a merge la culcare și de a se trezi la aceeași oră;
  • schimbarea fusului orar din cauza zborurilor, a condițiilor de lucru în schimburi;
  • stres, depresie, hipertensiune arteriala constantă;
  • efectele secundare ale anumitor medicamente.

Factori interni

În plus față de factorii externi, care pot fi eliminați cu ușurință, există, de asemenea, procese patologice în corpul însuși. Pentru a le identifica și a le trata va trebui să consultați un medic.

Dezvoltarea insomniei este influențată de o serie de boli și patologii:

Cum sa scapi de insomnie cu tratament naturist complet, să normalizezi somnul adulților fără medicamente sau pastille, cum să tratăm eficient efectele lipsei de somn atunci când nu poți adormi singur, ce să faceti cu disomnia, când nu există timp sau dorință de a o combate cu somnifere? Amintește-ți de experiența generațiilor de oameni care au suferit de aceeași problemă. Și alege un remediu care să funcționeze pentru tine!

Simptome de Insomnie

Se poate întâmpla ca ziua cea mai activă, cu numeroasele sale evenimente, să aducă seara o oboseală extremă, iar somnul pare să te cuprindă de îndată ce capul tău ajunge pe pernă. Dar odihna mult așteptată nu aduce ușurare, somnul nu vine, tensiunea nervoasă și musculară nu te lasă să te odihnești.

Simptomele insomniei, în afară de dificultatea de a adormi, sunt:

  • somn superficial;
  • trezirea frecventă la cel mai mic stimul;
  • durata somnului insuficientă pentru bunăstare;
  • somnolență în timpul zilei;
  • oboseală severă;
  • creșterea emoționalității;
  • tulburări de memorie.

Simptome de Insomnie

Tulburările de somn cu insomnie necesită consultarea unui medic dacă durează mai mult de o lună și sunt observate de trei sau mai multe ori pe săptămână.

Diagnosticul și Tratamentul

Nu uitați că netratarea insomniei duce la consecințe grave, de la stare generală de rău până la afectarea creierului și gânduri suicidare. Insomnia este cauzată, de asemenea, de diverse boli interne de care poate nici măcar nu sunteți conștienți.

După cum puteți vedea, problema a ceea ce trebuie să faceți atunci când nu puteți dormi ore întregi poate afecta multe persoane. Și, bineînțeles, tratarea insomniei este o problemă stringentă pentru persoanele în vârstă.

Există mai multe modalități de rezolvare a problemei:

  1. Urmând recomandările generale.
  2. Consumul de medicamente.
  3. Psihoterapie.
  4. Tratamentul insomniei cu remedii populare.

Ultima abordare merită să fie discutată separat, deoarece tratamente naturiste  sunt medicamentele care acționează cel mai ușor asupra corpului uman.

Diagnosticul de insomnie se face pe o schemă specială bazată pe 8 parametri diferiți care au legătură cu somnul într-un fel sau altul. Anamneza și examenul fizic ajută la excluderea altor afecțiuni.

Diagnosticul implică întocmirea unui istoric al somnului, inclusiv a obiceiurilor de somn și a medicamentelor sau a altor substanțe luate.

Primul pas în tratarea tulburărilor de somn este de a face schimbări în stilul de viață și de a respecta igiena somnului. Aici se potrivește perfect terapia cognitiv-comportamentală.

Ce să faci cu insomnia simptomatică? Identificați cauzele și tratați-le mai întâi. De cele mai multe ori, somniferele speciale sunt prescrise ca un remediu pe termen scurt pentru insomnie. Pastilele pentru insomnie vă permit să vă gestionați somnul.

Psihoterapia este un tratament costisitor și consumator de timp. Este mult mai ieftin și mai ușor să tratezi insomnia cu remediile populare disponibile, cu un minim de efort, timp și bani.

Există multe modalități de a scăpa de problemele de somn fără a avea nevoie de antidepresive și medicamente. Medicamentele nu ajută întotdeauna și există un număr mare de contraindicații și efecte secundare.

Cum sa previi insomnia?

Femeile sunt mai predispuse la insomnie decât bărbații: femeile între 40 și 60 de ani, de exemplu, sunt de două ori mai diagnosticate decât bărbații cu o tulburare de somn. Poate că, totuși, femeile sunt pur și simplu mai sensibile la sănătatea lor și sunt mai predispuse să caute ajutor la un neurolog sau la un psihoterapeut.

În primul rând, câteva sfaturi generale pentru cei care au insomnia:

  1. Pentru a scăpa de tulburările de somn, începeți o dietă. Evitați mâncatul în exces și încercați să nu mâncați mai târziu de trei ore înainte de culcare.
  2. Acest lucru este valabil și pentru consumul de lichide. Nu beți cafea sau alte băuturi tonice și scăpați de obiceiurile proaste.
  3. Încearcă să nu fiți nervos, gândiți-vă la lucruri plăcute.
  4. Stabiliți-vă un program și planificați-vă clar ziua. În timp ce lucrați, găsiți ocazii de a vă odihni. Cea mai satisfăcătoare odihnă este o plimbare la aer curat.
  5. Dacă munca dumneavoastră este predominant sedentară, asigurați-vă că faceți exerciții fizice și că vă plimbați în timpul liber. Nu uitați că orice activitate fizică trebuie să fie adecvată pentru corpul dumneavoastră.
  6. Asigurați-vă că încăperea este răcoroasă.
  7. Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi (atât în timpul săptămânii, cât și în weekend).
  8. Nu vă uitați la televizor înainte de a merge la culcare: preferați să citiți sau să ascultați muzică relaxantă.
  9. Alegeți o saltea și o pernă confortabile.
  10. Găsiți o poziție confortabilă.
  11. Respirați calm și uniform.

Cum sa previi insomnia

Atenție! Dacă nimic din cele de mai sus nu vă ajută, aveți nevoie de ajutorul unui psihoterapeut care va identifica cauza insomniei și vă va prescrie tratamentul adecvat.

Insomnie — Tratament Naturist

Daca cauzele insomniei nu sunt de natură medicală, nu trebuie să consumați imediat o varietate de medicamente. Remediile naturale pentru insomnie vă pot ajuta să lăsați problema în urmă pentru totdeauna – cele mai simple și mai extrem de eficiente produse și compuși pe bază de plante care au un efect sedativ cuprinzător asupra organismului, fără somnifere.

Există o mulțime de sfaturi, cum sa scapi de insomnie cu tratament naturist la domiciliu, învingând tulburările și învățând să adormiți ușor. Noi am selectat rețete a căror eficiență a fost confirmată de experiența oamenilor și de observațiile medicilor.

Băile, decocturile și tincturile din plante sunt benefice pentru organism. Dar, înainte de a alege un remediu, trebuie să stabiliți care este cauza insomniei dumneavoastră, deoarece fiecare rețetă este concepută pentru a aborda o anumită tulburare de somn.

Valeriana

Valeriana – este cel mai răspândit remediu pe bază de plante cu efect calmant. Prin urmare, este utilă și pentru insomnie. Decoctul și tinctura de valeriană, care pot fi făcute din rădăcină uscată de valeriană, au un efect bun.

Pentru a face acest lucru, mărunțiți două lingurițe de rădăcină uscată de valeriană, puneți-o într-un pahar și turnați apă clocotită peste ea. Apoi se ține pe foc timp de 5 minute, se lasă să se răcească puțin și se bea o jumătate de pahar. Dacă se dorește, se poate adăuga 1 linguriță de miere.

Lapte cu miere

Laptele și mierea nu este doar o băutură gustoasă, ci și un remediu eficient pentru insomnie. Pur și simplu adăugați 1 linguriță de miere într-un pahar de lapte cald și beți-l până la noapte.

Proceduri populare

Mulți oameni consideră că o baie este un remediu excelent pentru insomnie. Dar acest punct de vedere nu este tocmai corect. În timp ce faceți o baie fierbinte, ritmul cardiac crește, așa că nu vă va fi ușor să adormiți. Bineînțeles că puteți face baie, dar numai în șezut. Iar apa trebuie să fie răcoroasă (fără să vă simțiți inconfortabil). Stați timp de cinci minute, apoi uscați-vă și mergeți direct în pat pentru a vă încălzi.

Unii oameni spun că, pentru a adormi repede, trebuie doar să își țină picioarele în apă rece pentru o vreme.

Infuzie de pelin pentru insomnie

O infuzie de pelin este utilă pentru insomnie. Pentru a-l prepara, se iau 1-2 linguri de plantă sau rădăcină de pelin, se toarnă peste ea două pahare de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de două ore. Beți această infuzie chiar înainte de a merge la culcare.

De asemenea, ajută la un somn liniștit ulei din semințe de pelin recoltate toamna târziu. Se macină semințele cu o râșniță de cafea și se toarnă uleiul vegetal (în proporție de 1:4). Remediul trebuie infuzat într-un loc întunecat timp de o săptămână. În acest fel, scuturați-l în fiecare zi. După ce strecurați uleiul, picurați două picături pe o bucată de rafină și luați de 3 ori pe zi pentru calmarea generală, sau măriți doza de cinci ori dacă suferiți de insomnie.

Decoct de rădăcină de zmeură

Rădăcina de zmeură are o serie de proprietăți pozitive. Un decoct preparat din ea poate ajuta să scăpăm de crize și să facem față isteriei, precum și să normalizăm somnul. Pentru prepararea unui decoct, se toarnă 5 g de rădăcină de plantă în apă rece și se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. După aceea, mențineți pe foc pentru aceeași perioadă de timp. Odată strecurat, se ia 1/3 pahar după mese, de trei ori pe zi.

Decoct de semințe de varză

Încercați să faceți un decoct din semințe de varză. Se toarnă 1 lingură de semințe într-un termos, se umple cu un pahar de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de o noapte. Se strecoară și se ia câte un pahar pe rând.

Diagnosticul și Tratamentul

Această infuzie nu numai că te ajută să dormi liniștit, dar te scapă și de paraziți (limbrici).

Decoct de semințe de mărar

Mărarul este bun pentru insomnie. Se prepară după cum urmează: se amestecă 0,5 litri de vin și 50 g de semințe de mărar. Pentru această rețetă, folosiți un vin roșu predominant, cum ar fi Porto sau Cahors. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute, lăsând să se evapore tot alcoolul, apoi se lasă la loc cald timp de o oră pentru a se infuza.

Apoi strecurați tinctura și stoarceți-o ușor. Compoziția se consumă zilnic înainte de culcare, iar doza este de 50-60 de grame.

Nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii.

Ceapa de insomnia

Remediile populare potrivite pentru insomnie se vor integra armonios în orice masă. Ceapa uscată sau ceapa verde, de exemplu, au un efect sedativ și calmant. O salată simplă cu ceapă consumată seara va asigura un somn bun.

Pentru cei care sunt tulburați de coșmaruri, este suficientă o tinctură de vin alb (0,5 litri) și semințe de ceapă (25 g). Se lasă să stea timp de 10 zile, amestecând amestecul în mod regulat. Apoi se strecoară și se ia câte o lingură de tinctură în fiecare dimineață pe stomacul gol și apoi la fiecare 4-5 ore pe parcursul zilei.

Ceai de roiniță

Ceaiul de roiniță (melisa) este bun pentru insomnie și are un efect ușor somnifer și sedativ. Este ușor de preparat, 1-2 lingurițe de melisă uscată la un pahar de apă clocotită, se infuzează timp de 20 de minute, se strecoară. Are un gust și un miros plăcut de lămâie, se poate adăuga puțină miere și se bea un pahar înainte de culcare.

Singura contraindicație a balsamului de lămâie este hipotensiunea, ceaiul scade tensiunea arterială.

Coajă de măr

Decoctul te ajută să dormi. Se fierbe coaja timp de 5 minute, adăugând puțin zahăr după gust. Cojile uscate nu își pierd proprietățile utile nici după 3 ani de depozitare. Se bea seara în loc de ceai, dacă copilul dumneavoastră are insomnie se va bucura de băutura delicioasă.

Hamei pentru insomnia

Infuzia de hamei este un bun somnifer și sedativ. Se toarnă 1 lingură de hamei uscat într-un pahar de apă clocotită, se infuzează timp de 15 minute și se strecoară. Îndulciți cu miere și beți 1/2 pahar la prânz și 1/2 pahar înainte de culcare. Cursul nu ar trebui să dureze mai mult de o lună, apoi faceți o pauză de 2 săptămâni.

Infuzia este contraindicată dacă apare insomnia la femeile însărcinate și la cele care alăptează.

Rețetă pentru insomnie

Se amestecă 2 linguri de miere de hrișcă, un pahar de suc de lămâie și 2 linguri de nuci măcinate. Se infuzează timp de 5 zile și se ia câte o lingură înainte de culcare.

Cum Scapi De Insomnie

Ulei de lavandă

Uleiul de levănțică este liniștitor și te ajută să dormi, doar tamponează-l pe tâmple înainte de a merge la culcare. Puteți pune câteva picături de ulei de levănțică pe o bucată de zahăr și să o țineți în gură.

Important! Utilizarea internă a uleiului de lavandă este contraindicată în caz de hipotensiune, anemie, epilepsie, după un avort, în timpul sarcinii, chimioterapiei împotriva cancerului și la administrarea de medicamente care conțin fier și iod.

Decoct de dovleac

Se toacă 200 g de dovleac și se toarnă un litru de apă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute. Se lasă la infuzat timp de 20 de minute și se strecoară. Se bea 1/2 pahar înainte de culcare, se îndulcește cu miere după gust. Este o variantă bună dacă copiii au insomnie, băutura este delicioasă.

Castan sălbatic de insomnia

Un remediu amuzant, dar cumva chiar și insomnia cronică dispare, somnul este restabilit. Luați 60 de castane fără coajă și coaseți câte 20 din fiecare în 3 saci de pânză. Puneți sacii sub pat, la căpătâiul patului, în mijloc și la picioare, reînnoind castanele o dată pe an.

Aromaterapie

Tehnicile de aromaterapie pot fi folosite pentru a combate cu succes insomnia cauzată de stres și suprasolicitare emoțională. Cele mai comune metode sunt parfumarea aerului, băile de aromă și pandantive de parfum.

Cum alegi un ulei essential?

  1. Uleiurile de anason, neroli, brad, pelin și lavandă sunt potrivite pentru tratamentul complex al tulburărilor de somn. Acestea sunt excelente pentru a calma și a atenua iritabilitatea.
  2. Dacă problema este declanșată de tulburări depresive, este indicat să folosiți bergamotă ca aromoterapie.
  3. Uleiul esențial de salvie este cel mai bine folosit pentru insomnie de către persoanele care sunt foarte obosite și acest lucru are un efect negativ asupra odihnei lor de noapte.
  4. Rozmarinul, portocala, laurul și busuiocul vin în ajutorul celor care suferă de insomnie cronică.
  5. Uleiul de trandafir va scăpa de coșmaruri.
  6. Uleiurile aromatice de mentă, laur și fenicul pot ajuta în cazul sentimentelor de singurătate și neînțelegere.

Nu trebuie să folosiți același ulei mai mult de două săptămâni, acestea trebuie schimbate periodic sau trebuie folosite combinații diferite.

Oricare dintre uleiuri vă poate ajuta să scăpați de insomnie, dar rezultatele pozitive pot fi obținute doar printr-o soluție cuprinzătoare a problemei și, în special, urmând o rutină adecvată înainte de culcare.

Vă doresc un somn dulce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu