Cum Scapi De Alergie — Tratament Naturist

Alergia – este o sensibilitate excesivă a organismului uman la o substanță care este complet inofensivă pentru oricine altcineva. Substanța care provoacă o reacție alergică la un pacient se numește alergen.

Statisticile arată că numărul persoanelor cu alergii se dublează la fiecare 10 ani.

Incidența și manifestarea bolii variază dramatic de la o țară la alta, din cauza climei, mediului, tradițiilor și obiceiurilor populației locale. Boala poate apărea la orice vârstă și poate fi declanșată de orice. Astăzi vă vom povesti ce ajută și cum scapi de alergie cu tratament naturist.

Cauzele reacțiilor alergice

Alergia este definită ca un răspuns imunitar cauzat de contactul cu o substanță care, în mod normal, nu ar trebui să provoace nicio reacție. Adevărata alergie se bazează pe sensibilizarea organismului, adică pe producerea de anticorpi la diverși compuși.

Atacurile de alergie cresc adesea odată cu debutul primăverii și începutul verii, mai ales când sezonul de înflorire este în plină desfășurare. Florile, care pentru majoritatea oamenilor nu aduc decât bucurie, pot fi o sursă de suferință de lungă durată pentru o persoană care suferă de alergii.

Desigur, polenul nu este singurul alergen. Cei mai comuni alergeni care declanșează o reacție imunitară pot include diverse alimente, produse cosmetice, păr de animale de casă, țesături sintetice, substanțe chimice de uz casnic și altele.

Deci, alergenii pătrund în organismul uman atât prin alimente, cât și prin respirație și contactul pielii cu o substanță potențial alergenică. Din păcate, medicamentele sunt, de asemenea, o cauză frecventă de exacerbare a alergiilor.

Simptomele de alergie

Alergiile pot varia în intensitate (de la ușoară la severă).

Alergii alimentare

Alergia alimentară este o alergie la alimente și la componentele acestora. Laptele, proteinele de pui, peștele, componentele proteice din orz, secară, grâu și alte produse pot fi alergeni. Aditivii și conservanții alimentari pot provoca, de asemenea, alergii.

Boala se manifestă, de obicei, sub forma unei dermatite alergice.

Manifestări tipice ale alergiilor pe corp:

  • pielea se înroșește;
  • se îngroașă;
  • apar mâncărimi.

În cazurile severe, zona afectată începe să se umezească. Uneori, alergenii alimentari pot provoca și curgerea nasului sau conjunctivită. În cazul leziunilor gastrointestinale alergice, simptomele pot include tulburări intestinale, vărsături și dureri abdominale. Inhalarea de aburi sau de particule alergenice, de exemplu, de la gătit, poate provoca leziuni ale sistemului respirator.

Reacție alergică la medicamente

Ar trebui să se distingă de alte tipuri de reacții. Dacă există o agravare a afecțiunii după administrarea medicamentului, aceasta nu este neapărat o consecință a alergiei. Poate fi vorba de un efect secundar al medicamentului sau de otrăvire ca urmare a depășirii dozei admise.

Sunt posibile următoarele manifestări ale alergiei la medicamente:

  • urticarie;
  • edemul lui Quincke;
  • crize de astm bronșic;
  • rinita alergică (nas curgător);
  • dermatită alergică;
  • șocul anafilactic este cea mai periculoasă manifestare a alergiei la medicamente.

În caz de alergie la vaccinări, pot apărea următoarele manifestări:

  • urticarie;
  • edemul lui Quincke;
  • sindromul Lyell o erupție cutanată și vezicule care se răspândesc pe toată pielea, însoțite de mâncărimi severe;
  • boala serică o leziune vasculară inflamatorie care se dezvoltă la 1-2 săptămâni după vaccinare. Se caracterizează prin febră, urticarie, edem Quincke, mărirea ganglionilor limfatici și a splinei, dureri articulare;
  • șoc anafilactic.

Animale de casă

Acesta este unul dintre cele mai frecvente tipuri de alergie. Aceasta poate fi provocată de animalele de companie (câini, pisici, rozătoare, păsări), precum și de animalele de fermă (cai). Printre alergeni se numără părul și mătreața de animale, saliva și urina, penele și fecalele de păsări. Este frecventă inhalarea prafului care conține acești alergeni.

Alergia la animale poate fi diagnosticată cu ușurință dacă aveți contact cu sau în prezența unui animal:

  • vă curge nasul sau aveți nasul înfundat;
  • ochii se înroșesc și curg lacrimi;
  • respirația devine dificilă sau răgușită și apare o tuse uscată;
  • pielea devine roșie și provoacă mâncărimi în contact cu animalul.

În cazul alergiei la înțepăturile de insecte, reacția este mai amplă și poate include urticarie, edemul Quincke și chiar șoc anafilactic.

Alergia la polen

Primăvara și vara și mai rar toamna. Arbuștii, arborii și ierburile care sunt polenizate de vânt înfloresc în aceste perioade ale anului. Polenul microscopic transportat de vânt ajunge pe pielea și membranele mucoase ale persoanelor alergice și provoacă reacții inflamatorii, urmate de simptome neplăcute.

Aceasta este o listă parțială a simptomelor cauzate de polen:

  • nas alergic care curge;
  • conjunctivită (ochi roșii, lăcrimare abundentă);
  • mâncărime la nivelul palatului și al limbii;
  • dificultăți de respirație sau sufocare;
  • respirație șuierătoare și tuse uscată;
  • înroșirea pielii.

Alergie la praf

Praful poate conține diverși alergeni (particule de alimente, mătreață de animale, spori de ciuperci), dar principalul alergen este microscopicul păianjen de praf. Aceștia se hrănesc cu particule de piele umană exfoliată.

Poate apărea:

  • rinita alergică;
  • astm bronșic;
  • boli alergice ale pielii.

Alergie la frig

În acest caz, este mai potrivit să vorbim despre o pseudo-alergie, deoarece alergenul care provoacă alergia nu este prezent în cazul unei alergii la frig. Proteinele din țesuturile noastre se modifică atunci când sunt expuse la frig, iar un sistem imunitar care nu reacționează corespunzător recunoaște brusc agenții străini și începe să lupte împotriva lor.

Acest proces provoacă manifestări precum:

  • urticarie la rece vezicule pe piele însoțite de mâncărimi;
  • dermatită la rece roșeață și descuamare a pielii. În cazurile severe poate apărea umflături;
  • rinita pseudoalergică la răceală (nas curgător);
  • conjunctivita pseudoalergică în ochii înghețați care simt arsuri și încep să lăcrimeze.

Tratamentul alergiilor

Primul obiectiv al tratamentului împotriva alergiilor este eliminarea reacțiilor alergice. Reacțiile alergice pot fi destul de severe și chiar pot pune în pericol viața (șoc anafilactic, edemul Quincke). Alergiile ne pot reduce capacitatea de muncă și calitatea vieții.

În primul rând, trebuie întrerupt contactul cu alergenul. Există o posibilă problemă aici: alergenul nu este întotdeauna cunoscut. În schimb, în cazul în care o persoană se confruntă cu o alergie pentru prima dată, este puțin probabil ca aceasta să poată spune cu certitudine ce alergen a provocat reacția.

În acest caz, ar trebui să consultați un alergolog-imunolog și să vă supuneți procedurilor de diagnosticare. Când alergenul a fost identificat (destul de des mai mulți alergeni provoacă o reacție), contactul cu acesta trebuie redus la minimum.

Un tratament de succes duce la remisiune pe termen lung (adică simptomele alergice pot fi absente timp de mulți ani). Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât efectul este mai mare. Prin urmare, contactul în timp util cu un specialist – alergolog-imunolog – este primul și principalul factor de succes în combaterea alergiilor.

Alergologii au multe antihistaminice în arsenalul lor pentru a atenua această afecțiune, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente și au propriile contraindicații de utilizare. Între timp, medicina alternativă poate oferi propriile tratamente naturiste pentru alergii, care au fost dovedite de-a lungul timpului și prin experiența generațiilor.

Utilizarea unor astfel de remedii aduce ușurare în multe cazuri, dar trebuie reamintit că alergia tratament naturist poate fi tratată numai sub supravegherea și cu aprobarea unui medic. Plantele medicinale și remediile naturale, dacă sunt folosite cu neglijență, nu pot fi o sursă de sănătate, ci un alergen suplimentar, care exacerbează evoluția bolii.

Cum Scapi De Alergie: Tratament naturist

Produse de albine

La produse apicole, cu excepția mierii, se referă faguri, propolis, lăptișor de matcă, păstură. Toate aceste produse sunt, fără excepție, au o activitate biologică ridicată, fiind un stimulent biologic pentru organismul uman. Calitățile de mai sus au condus la utilizarea lor pe scară largă în medicina populară.

Există mai multe moduri de a folosi aceste instrumente, de la consumul uman simplu, pentru a pregăti tincturi, decocturi și mai complexe porțiuni medicale. Factor de limitare în utilizarea produselor apicole pentru tratament este conținut de o cantitate considerabilă de histamină.

Pentru mulți alergici miere este un alergen puternic, astfel încât decizia de a utiliza astfel de mijloace pentru a rezolva o bază strictă individuală, în funcție de evoluția clinică a individului.

Decoct de colectare din plante

Mai jos vă propun un bun amestec de plante bine stabilit ca un remediu popular pentru alergii. Pentru prepararea ei ar trebui să aveți următoarele ingrediente: mușețel, mătase de porumb, coada-calului, fructe de măcieș, rădăcina de păpădie, sunătoare, și centaury.

Mușețel si mătase de porumb sunt luate câte o lingura, coada-calului si măcieșul – câte două păpădii, sunătoare, și centaury, respectiv, câte trei, patru și cinci linguri. Măcieș si rădăcina de păpădie, ai nevoie bine de mărunțit, aveți posibilitatea să utilizați o mașină de tocat carne obișnuită. Toate ingredientele sunt bine amestecate. Colectarea se prepară de zi cu zi.

Pentru prepararea porții zilnice de supa trebuie de cu seara să-l înmoi 2 linguri colectarea trei căni de apă potabilă rece. Dimineața plantele înmuiate trebuie fierte timp de 1-2 minute, și înfășurați cu un prosop sau o pătură cratița si se lasă la perfuzie timp de 4 ore.

După răcire și strecurare decoctul este gata pentru utilizare. Acesta este utilizat de trei ori pe zi înainte de mese, câte un pahar. Durata tratamentului este de 6 luni; în timpul acestui timp este interzis să consume băuturi alcoolice.

Decoct de rădăcini de brusture si păpădie

Mărunțim într-o mașină de tocat carne brusture si păpădie. Înmuiem peste noapte în apă 2 linguri de rădăcină de amestec trei căni de apă potabilă rece. Dimineața fierbe rădăcinile înmuiate timp de 10-12 minute. Se strecoară, bea o jumătate de cana de supa, împărțind porția zilnică de 4-5 părți. Bea supa înainte de fiecare masa si înainte de culcare.

Tratament naturist cu țelină

Puteți aplica la fel sucul ​​de țelina proaspătă precum și decoct din el. Suc proaspăt stors ia 2-3 lingurițe cu o jumătate de oră înainte de masă. Pentru a pregăti decoctul mărunțește rădăcina de țelina și toarnă un pahar de apă potabilă rece, apoi se lasă la infuzat timp de 2-3 ore. După ce infuzia o strecurăm, și bea o treime din pahar înainte de a manca. Acest instrument ajută la ameliorarea rapidă a simptomelor de urticarie alergice.

Frunze de măcriș

Un decoct de măcriș ajută la reducerea erupții alergice și îndepărtarea mâncărimii. Este necesar a se completa 100 g de frunze proaspete de măcriș 0,5 litri de apă clocotită și se fierbe timp de 10-15 minute. Acest decoct ia câte o jumătate de cana de 3-4 ori pe zi. Trebuie să avem în vedere faptul că un decoct de măcriș este absolut contraindicat la pacienții cu tulburări metabolice, o tendință de pietre la rinichi și calculi biliari.

Ceai din bidens

Bidensul poate fi folosit ca un ceai de plante, înlocuindu-le cu un ceai regulat sau cafea. Ceaiul poate fi băut într-o serie pentru o lungă perioadă de timp, și numai sub formă proaspătă.

Infuzie de mușețel farmaceutic

Utilizați în formă de decoct: o lingura de mușețel se toarnă un pahar de apa clocotita, se închide etanș, și susțin 30 de minute. Primește câte 1 lingura de trei ori pe zi.

Utilizarea vitaminei C

Pentru a preveni agravarea alergii în timpul plantele cu flori se recomandă în timpul săptămânii pentru a lua vitamina C de mai multe ori pe zi, la 1000 mg. Când tratamentul alergice contribui la ameliorarea simptomelor neplăcute si reduce sentimentele de disconfort, deoarece vitamina C are proprietăți anti – inflamatorii.

Folosind remedii populare pentru alergii ar trebui să fie foarte atenți la bunăstarea lor, și a reacției organismului la furnizarea de tratament. Cu deteriorarea stării ar trebui să abandoneze imediat fondurile primite.

Orice metodă de tratament legate de medicina tradiționala se aplică numai după consultarea prealabilă cu un alergolog.

Plante medicinale pentru alergii

Întărirea sistemul imunitar, pentru a scăpa de alergii și răceli cronice vă va ajuta următoarea rețetă. Luați câte 1 lingura flori de mărgică (siminoc), plante troscot, mentă și roșu de munte cenușă și 0,5 lingurițe de rădăcina de lemn dulce tocat. Se amestecă bine.

Se toarnă 1 lingura de amestec 500 ml (2 linguri) de apă clocotită. Ținem pe o baie de apă timp de 15 minute, pentru a insista, (de preferință într-un termos), încă 30-40 minute. Utilizăm călduță 0,5 pahare 2 ori pe zi. Curs de tratament – 10-12 zile. Dacă este necesar, repeta după o pauza de 10 zile.

Colecție de plante

Zdrobiți într-un mojar 2 linguri de măcieș și 3 linguri rădăcina de păpădie, se adaugă 5 linguri de achilia, 4 linguri de sunătoare, 2 linguri coada-calului. Pune plantele într-o cratiță de email, se acoperă cu apă rece seara și se lasă peste noapte. Dimineața se aduce la fierbere, înveliți pentru 4 ore, strecoară. Ia 1/3 pahare de 3 ori pe zi. Durata cursului – o jumătate de an. Alcoolul este contraindicată în timpul tratamentului.

Remediu împotriva alergiei la praf

La o alergie la praf, încercați această colecție de amestec în părți egale iarbă de gălbenele, mușețel si menta. Se toarnă 1 cană de apă fierbinte 2 linguri colectare și se încălzește timp de 20 minute la o baie de aburi, fără fierbere. Bea 1 lingura 4-6 ori pe zi.

În timpul alergii poți încerca următorul tratament:

  1. Înainte de a ieși afară clătiți nasul cu decoct cald de salvie, fiecare nara, trăgând alternativ aceasta supa (a doua nara o ținem cu degetul). Salvia o fierbem ca ceai, dar nu mai mult de 1 lingurița la o cana ca să nu fie nasul înfundat.
  2. Spălarea ochilor cu ceai negru, care se colectează într-o lingura de ceai, apliacăte la ea și clipește acolo de 2-3 ori pentru fiecare ochi.
  3. Luați următoarea colecție: violă, menta, mușețel, conuri de hamei, lemn dulce. Fierbem ca pe ceai. Rădăcini de lemn dulce (licorice) ia 0,5 lingurițe, și alte ierburi 1 lingurița la 0,5 litri de apa clocotita. Bea aproximativ o săptămână, de 1-2 ori pe zi, pe stomacul gol sau la 2 ore după o masă, de preferință înainte de a merge afară.

După ce o pauză de 3-4 zile. Apoi încă o săptămână bea, iară următoarea pauză o săptămână, și încă o săptămână pentru a bea. Dacă aveți nevoie de un alt curs apoi se face fără rădăcina de lemn dulce.

Alergie crescută la frig

Dacă aveți o alergie la rece, nu trebuie să intrați în panică și ia nechibzuit medicamente pentru alergii. Este mai bine pentru a oferi organismului o șansă de a se recupera in mod natural. Principalul lucru – să crezi în tine. Corpul este cu adevărat capabil să facă față cu orice problemă, aveți nevoie numai de un pic să-l ajutați. Sfat universal de a lupta cu alergia la frig – întărire!

Deoarece la omul întărit viteaz alergie la rece nu va veni! Și nu doar alergia. În vreme rece, este important să se îmbrace în mod corespunzător. Îmbrăcăminte ar trebui să fie ușoară, caldă și confortabilă. Este necesar să se aibă grijă de fata si de mâini. Dacă sunteți alergic la frig, înainte de a ieși pune pe față și pe mâini un strat subțire de crema grasa. Acesta parțial, pentru a proteja pielea de expunerea la frig. Puteți bea de asemenea, ceai cald. Dacă începeți temperat în mod regulat să vă întăriți, vă va lăsa alergia la rece.

Picături în timpul alergiei nazale

Umpleți un borcan 1 litru cu crengi tinere de urzici tocate, se toarnă până sus cu vodca, se lasă timp de 3 săptămâni, strecoară și picura în nas câte 3-4 picături de 5-6 ori pe zi.

Cum să tratați un copil de alergie

Copiii suferă de alergii la fel de mult ca și adulții. Există suficiente dovezi care să demonstreze că copiii pot depăși alergiile pe măsură ce cresc, iar experții înșiși nu neagă acest lucru. Alergiile și apărarea organismului se schimbă odată cu vârsta, pe măsură ce copilul crește.

Ce poate provoca alergiile?

Adesea, la copiii foarte mici, sursa este aderența excesivă la normele de igienă. Una dintre cele mai frecvente cauze este reprezentată de condițiile de sterilitate.

Alergiile pot fi cauzate de administrarea de antibiotice, așa că bebelușilor sub un an nu trebuie să li se administreze.

Pentru a reduce simptomele de alergie ale copilului dumneavoastră, nu ar trebui să luați imediat medicamente de sinteză, ci mai degrabă să folosiți rețete populare, deoarece acestea sunt mai sigure decât picăturile, comprimatele și unguentele.

Este obișnuit ca fructoza administrată în cantități mari provoaca o erupție alergică pe corpul copilului dumneavoastră. Deși mulți părinți cred că este benefic să mănânci multe vitamine sănătoase, aceasta este totuși o concepție greșită. Dacă reacția la porții mari de dulciuri devine prea violentă, va trebui mai întâi să reduceți doza, iar dacă nu există nicio schimbare, va trebui să le excludeți complet.

Urzica pentru alergii la copii

În aprilie-mai, când tânăra urzica dă frunze, taie primele 20 de centimetri de-a lungul tulpinii. Se spală cu atenție și se toaca mărunt. Aranjați într-un borcan de un litru și se acoperă cu apă fiartă rece. Infuzeze 10 ore. Da copilului să bea cu compot, sucuri fără normă. Acest tratament curata sângele de alergeni, are efecte benefice asupra intestinului si calmează sistemul nervos.

Prevenirea bolii

În plus față de simptomele neplăcute ale alergiilor pot provoca boli foarte grave, astfel încât tratamentul ei este o măsură necesară. Pentru prevenirea și tratamentul bolii ar trebui să identifice în continuare cauza de care este atât de consecințe neplăcute.

În scop preventiv, ar trebui urmate câteva recomandări simple:

  1. Luați antihistaminicele prescrise de medic.
  2. Evitați contactul cu alergenul.
  3. Purtați echipament de protecție solară.
  4. Curățați zilnic camera în mod umed.
  5. Spălați-vă pe mâini și faceți un duș temeinic după ce ieșiți în aer liber.

Concluzie

Oricare ar fi cauzele, tratamente naturiste pentru alergii sunt cel mai bun mod de a le trata. Deși preparatele medicinale care sunt eficiente, ele cauzează adesea efecte secundare care contribuie la dezvoltarea unor probleme grave de sănătate. Medicina tradiționala tratează numai cu ingrediente naturale, care sunt foarte moi, cu excepția pentru apariția de efecte secundare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu