Cistita — Tratament Naturist

CistitaCistita – inflamație a vezicii urinare. Cea mai răspândita boala urologica de sex feminin. Potrivit statisticilor de la 30% până la 50% din femei suferă de cistita într-o formă sau alta.

Cistita egzista infecțioase si non-infecțioase, primar (apar într-un corp sănătos) și secundar (ca o complicație anterior suportata boli ale vezicii urinare).

Cistita primara de multe ori este acuta, cistita acuta – cistita, care, pentru prima dată, apare clar sau se întâmplă foarte rar. Secundar – cronică. De asemenea, în funcție de procesul de distribuție, deosebirea cistitei focale si difuze.

Un alt tip de cistita – interstițiala. În acest caz, procesul inflamator se extinde prin întreaga grosime a mucoasei. Aceasta se întâmplă când unele dintre caracteristicile structural a peretelui vezicii urinare.

La primul contact sexual apare un asistent distrugător a microflorei vaginale in uretra si vezica urinara, iar apoi se dezvolta inflamație. «Luna de miere» cistita este tipica si pentru femeile care nu primesc suficient unitate la începutul actului sexual. Lipsa de umiditate suficientă duce la un proces inflamator care se poate răspândi la uretra. În afara de aceasta, riscul de îmbolnăvire este și cantitatea excesivă de actul sexual.

Egzista cistite de natură alergică și provoca componente toxice, dar ele apar foarte rar.

Cine și cum e bolnav de cistita?

Agenți patogeni a bolii pot fi bacteriile, virusuri, genitali micoplasma și urioplasma infecții, ciuperci, reprezentanți ai florei patogene în anumite condiții (Escherichia coli, Staphylococcus, Streptococcus, și așa mai departe).

Mucoasa a vezicii urinare este suficient de stabila la infecții, de aceia pentru dezvoltarea cistitei, e insuficient doar un contact atititor a bolii în vezica urinara.

De cistita mai adesea sunt bolnave femeile. Acest lucru se întâmplă pentru că uretra de sex feminin (uretrita) este mai scurt și mai mare decât masculul. Prin urmare, infecția ajunge acolo mult mai ușor. În  apropiere a uretrei se afla vaginul si rect, undes multe microorganisme. Cel mai adesea, din vagin bacteriile intra in uretra, de acolo in vezica urinara.

La bărbați, cistita este adesea cauzate de boli inflamatorii ale sistemului genito-urinar: prostatita si altele.

Dezvoltarea cistitei provoacă:

  • Nesupunerea igienei personale.
  • Nesupunerea regulilor igienei sexuale.
  • Primirea îndelungata a antibioticelor.
  • Imunitate slăbita.
  • Supraracire, În special în regiunea pelviană.
  • Stare după o boală gravă sau operație.
  • Lucru sedentar.
  • Ne tratarea infecții genitale.
  • Moștenirea bolii.
  • Alimentarea picanta, utilizarea frecventă a condimentelor, carne afumată, băuturi alcoolice.
  • Infecția în organe e legat cu vezica urinara sau înconjurat de acesta.
  • Constipații in forma severă.
  • Reținerea artificiala a urinei.
  • Efectul advers asupra substanțelor chimice vezicii urinare și otrăvuri.
  • Examinarea urologica instrumentala.
  • Trauma uretrei.
  • Orice bolile inflamatorii cronice.
  • Haine strimte.
  • Diabetul zaharat.

Bacteriile se atașează la celulele mucoasei vezicii urinare și cauzează inflamarea. Și sunt foarte tenace. Bacteriile secreta substanțe speciale care formează suprafață „pelicula” peste ele: chiar le protejează de acțiunea multor antibiotice.

Microorganismele pot intra in vezica urinara prin sânge, limfa din îndepărtarea focarelor de inflamația cronica in procesele inflamatorii in rinichi, uretra sau vulvei.

Cum aflu dacă am cistita?

Cistita începe cu durere în abdomen, care se intensifica cu umplutura vezicii urinare. Adesea doresc să folosească toaleta, deși cantitatea de urină poate fi săraca. Deranjat de durere, taituri sau arsuri în timpul urinării, alocare de sânge, dureri în vezica si perineu. Pe pacient îl urmărește sentimentul de golire incompleta a vezicii urinare. În cazurile severe apare, greață, vărsături, urina devine tulbure.

Pentru cistita nu este temperatură caracteristică mai sus 37,5. Dacă simptomele sunt însoțite de febră, e necesar consultarea de urgență a urolog pentru a exclude boala de rinichi.

Diagnosticul de cistita:

  1. Urocultura (pentru a clarifica natura atititor, cauza inflamației).
  2. Hiperplazia benigna de prostata – studiul fluxului de urină.
  3. Analiza de sânge.
  4. Cistoscopia. Cistoscopia – este studiul stării interne a vezicii urinare cu ajutorul unui echipament special. Efectuarea e contraindicata în cistita acuta.
  5. Biopsie vezicii urinare.
  6. Analiza la infecții cu transmitere sexuala.
  7. Ecografia rinichilor vezicii urinare.

A nu se confunda cistita cu uretrita – inflamație a uretrei. Uretrita apare numai arsură, durere sau taituri ascuțite la urinat. Adesea, aceste boli merg mână în mână.

Cistita poate apărea, de asemenea, fără simptome. Într-un astfel de caz pot fi diagnosticate prin întâmplare în analiza de urină pentru alt motiv.

Cistita cronică apare după tratamentul necorespunzător al cistita acuta, în timp în procesul se implică întregul perete al vezicii urinare. Principalele sale manifestări sunt aceleași ca manifestare a cistitei acuta, dar mai puțin pronunțată.

La ce poate aduce cistita?

Simptomele dispar de obicei după 6-10 zile. Dar, dacă la acel moment starea nu sa îmbunătățit, este necesar să se găsească cauza infecției.

Pielonefrita – una dintre cele mai frecvente complicații ale cistitei. Infecție prelungită în vezica intra in rinichi, ceea ce duce la inflamarea țesutului. Pericolul este, ca și în formă acută și cronică a bolii.

Exacerbarea provoca boli inflamatorii (pentru femei – vulvovaginitis, anexita, endometrita; barbati – prostatita, veziculelor), sarcina a crescut pe prejudiciului inferior a spatelui sau trauma, cistita nu tratata pina la sfirsit.

Daca o femeie suferă de cistita cronica, este posibil ca in timpul sarcinii va fi o agravare ordinară sau extraordinară. În timpul sarcinii, hormonii se modifica in fonul corpului, încălcarea florei vaginale cel mai adesea este agravată, imunitatea se reduce – sunt condițiile pentru cistita acuta.

Cum de protejat împotriva cistitei?

  • Exclude astfel de factori cum ar fi stresul cronic, lipsa de somn, hipotermie.
  • Ingrijirea igienei genitale.
  • Cu ritmul de viața sedentar faceți încălzire la fiecare 15-20 de minute.
  • Regulat faceți teste pentru infecțiile cu transmitere sexuala.
  • Limita alimentele, picante, sărate, iute, prăjite.
  • Regulat goliți vezica urinara.
  • După posibilitate refuza hainele pelviene prea strânse, precum și lenjerie de corp din material sintetic.
  • Bea cel puțin  2-2.5 litri de lichid pe zi.
  • După actul sexual este recomandat de a urina.
  • Pentru femei și fete: stăruite să schimbi cât mai des posibil absorbantele sanitare în timpul menstruației.

Pentru prevenirea cistitei este recomandat să bea un pahar zilnic de suc de afine sau de a lua afine în alte forme. Acesta este un remediu simplu și natural a ajutat atât de mulți pacienți de cistita. Afinele previn „lipirea” bacteriilor la peretele vezicii urinare, care previne infectarea pentru a obține un punct de sprijin.

Ce ar trebui să fac dacă am cistita?

Medicii recomanda in timpul bolii se urmezi un regim la pat. Bea sub forma de băuturi din fructe calde (în special din merișor și afin), compoturi și ceai. Se recomanda fructe și legume, produse lactate.

Pentru durere acută, puteți utiliza un tampon de încălzire cald, care se aplica în jos la abdomen, sau de a lua o baie fierbinte. Cu toate acestea, astfel de proceduri ar trebui eliminate dacă este găsit sânge în urină – acest lucru va spori sângerarea.

Forma cistitei determină tratamentul ei. Poate prescrie doar medicul după rezultatele anchetelor. De obicei include in sine imunitar, agenți antibacterieni, antifungice, agenți de ficat, proceduri de fizioterapie. Cistita interstițiala practice este imposibil de tratat.

Utilizarea produselor naturale pentru tratarea și prevenirea cistitei – recomandări standard a medicului urolog.

În timpul tratamentului e interzis: activitate fizică puternica, act sexual fara prezervativ, hipotermie, alcool, gazat, cafea, iute, sărat, murate, afumat.

Dacă femeile gravide, care intenționează să rămână mame, au fost bolnave cu cistita, ar trebui de anunțat. Pentru acele care frecvent au cistita, iar sarcina a venit, este recomandabil să se abțină pentru întreaga perioadă de sarcină de la actul sexual. Cistita poate afecta fătul in timpul sarcinii. În timpul sarcinii, este imposibil să se aplice un tratament adecvat și mulți agenți antibacterieni, mai ales în primele 12 săptămâni.

Tratament cu remedii populare pentru cistită

Tratament cu remedii populare pentru cistita se petrece o lungă perioada de cursuri pentru 1,5-2 luni, cu o pauză între cursuri de 1-2 săptămâni. Remedii populare pentru tratarea cistitei poate fi combinat cu alte metode de tratamente.

Este util de a folosi un decoct de plante (ceai pentru rinichi, strugurii ursului), are un efect diuretic. Pentru tratament se folosesc diferite colecții, inclusiv mușețel, sunătoare, pătlagina, coada-calului de câmp, obligeana de mlaștină. Medicament pe bază de plante este combinat cu proceduri de dieta și încălzire adesea suficient de eficace ca tratamentul cistitei acute si pentru prevenirea exacerbărilor în curs cronica a bolii.

În cazurile necomplicate, consumul de ceai de plante din mușețel sau crețușca ajuta la reducerea inflamației – strugurii ursului puternic antiseptic. Va ajuta, de asemenea, semințe de țelină, turița mare (influențează la țesuturile umflate ca un tonic și astringent), rosea (efect de înmuiere puternic).

Îmbunătățirea in medicina naturista apare după 2-3 săptămâni de primire regulat de plante. Înainte de a lua o anumită colecție, este de dorit să se familiarizeze cu contraindicații la iarba, care fac parte din colecția de travnik (dezambiguizare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Totul Simplu